• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Dios Vinotéka

On-line vinotéka s širokou nabídkou moravských, českých i zahraničních vín. Vína šumivá, dezertní, archivní, stolní, jakostní, pozdní sběr, ledové a slámové víno, vinné, ovocné destiláty. Dodáváme vína na firemní akce, večírky, rauty, dárková balení.
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2012 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2012 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Toto single-vineyard Barolo pochází exkluzivně z vinohradu Romirasco v oblasti Barolo D.O.C.G., který patří rodině Conterno. Vinohrad je osazen révou starou 50 až 55 let a pěstuje se zejména Nebiollo varianty Lampia na podpníku Rupestris du Lot. Víno fermentovalo na slupkách po dobu 30 dní a následně zrálo ve velkých slovanských dubových sudech po dobu 30 měsíců. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
7 698,00 Kč
Značka:
Aldo Conterno
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2015 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2015 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Toto single-vineyard Barolo pochází exkluzivně z vinohradu Romirasco v oblasti Barolo D.O.C.G., který patří rodině Conterno. Vinohrad je osazen révou starou 50 až 55 let a pěstuje se zejména Nebiollo varianty Lampia na podpníku Rupestris du Lot. Víno fermentovalo na slupkách po dobu 30 dní a následně zrálo ve velkých slovanských dubových sudech po dobu 30 měsíců. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
7 668,00 Kč
Značka:
Aldo Conterno
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2018 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2018 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Toto single-vineyard Barolo pochází exkluzivně z vinohradu Romirasco v oblasti Barolo D.O.C.G., který patří rodině Conterno. Vinohrad je osazen révou starou 50 až 55 let a pěstuje se zejména Nebiollo varianty Lampia na podpníku Rupestris du Lot. Víno fermentovalo na slupkách po dobu 30 dní a následně zrálo ve velkých slovanských dubových sudech po dobu 30 měsíců. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
7 698,00 Kč
Značka:
Aldo Conterno
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2019 Aldo Conterno 0.75 l
Barolo cru „ Bussia Romirasco ” Docg 2019 Aldo Conterno 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Toto single-vineyard Barolo pochází exkluzivně z vinohradu Romirasco v oblasti Barolo D.O.C.G., který patří rodině Conterno. Vinohrad je osazen révou starou 50 až 55 let a pěstuje se zejména Nebiollo varianty Lampia na podpníku Rupestris du Lot. Víno fermentovalo na slupkách po dobu 30 dní a následně zrálo ve velkých slovanských dubových sudech po dobu 30 měsíců. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
9 798,00 Kč
Značka:
Aldo Conterno
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2015 Barale Fratelli 0.75 l
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2015 Barale Fratelli 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - vinice Cannubi - suché. Eterická vůně, patrná růže a fialka, balsamické tóny. Chuť je suchá plná, robustní, avšak sametová a harmonická. Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 568,00 Kč
Značka:
Barale Fratelli
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2016 Crus Storici Antiche Cantine Marchesi di Barolo 0.75 l
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2016 Crus Storici Antiche Cantine Marchesi di Barolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - vinice Cannubi - suché. Cannubi je nejlepší vinice v oblasti Barolo. Má rozlohu 11 hektarů a díky specifickému mikroklimatu a půdě, která je tvořena směsí půd Elveziano a Tortoniano, zde dozrává odrůda Nebbiolo do výjimečných kvalit. Je to mocné víno s velice komplexním a delikátním buketem. V chuti je plné a perzistentní s pevnými taniny, které jsou dobře zakomponovány do celkové textury vína. Z jednoho keře se vyrobí pouze jedna láhev vína, a také proto je tak mocné a při tom elegantní. Cannubi je králem Barola. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 498,00 Kč
Značka:
Marchesi di Barolo
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2016 Crus Storici Antiche Cantine Marchesi di Barolo 1.50 l
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2016 Crus Storici Antiche Cantine Marchesi di Barolo 1.50 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - vinice Cannubi - suché. Cannubi je nejlepší vinice v oblasti Barolo. Má rozlohu 11 hektarů a díky specifickému mikroklimatu a půdě, která je tvořena směsí půd Elveziano a Tortoniano, zde dozrává odrůda Nebbiolo do výjimečných kvalit. Je to mocné víno s velice komplexním a delikátním buketem. V chuti je plné a perzistentní s pevnými taniny, které jsou dobře zakomponovány do celkové textury vína. Z jednoho keře se vyrobí pouze jedna láhev vína, a také proto je tak mocné a při tom elegantní. Cannubi je králem Barola. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 958,00 Kč
Značka:
Marchesi di Barolo
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2017 Crus Storici Antiche Cantine Marchesi di Barolo 0.75 l
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2017 Crus Storici Antiche Cantine Marchesi di Barolo 0.75 l
Cannubi je dlouhý a postupně rostoucí kopec nacházející se v centru oblasti Barolo. Zde se stýkají půdy éry Serravalliana a Tortonian a amalgamují, čímž vzniká modrošedá opuka bohatá na uhličitany hořčíku a manganu, která se působením atmosférických činitelů na povrchu stává bělošedou: jíly smíšené s velmi jemnými písky, impregnovaná silnou vápenatou složkou uhličitanu hořečnatého a manganu. Odborně nazývané fosilní Sant'Agata Marne, ale v žargonu známé jako Tou, jsou složeny v průměru z 55 % jílu, 30 % písku a 15 % vápence. Obklopen vyššími kopcovitými systémy, je chráněn před rušivými vlivy a nadměrným větráním a těší se velmi zvláštnímu, jedinečnému mikroklimatu. Rubínově červená barva s granátovými odlesky. Intenzivní buket s jasnými tóny růže, vanilky, koření a praženého dubu. Nota absintu mizí. Plná a elegantní chuť, plná, strohá, s jemnými a obalujícími tříslovinami. Příjemné je koření a dřevitá nóta, které se dokonale prolínají. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 468,00 Kč
Značka:
Marchesi di Barolo
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2018 Michele Chiarlo 0.75 l
Barolo cru „ Cannubi ” Docg 2018 Michele Chiarlo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - vinice Cannubi - suché Velké Barolo. Nezaměnitelná cihlová až lehce nahnědlá barva a trvale intenzivní vůně koření, bobulového ovoce až kůže. Barolo je tělnaté, jednoduché, se sametovou chutí a excelentní tříslovinou. Zrálo 30 měsíců ve starších 30 l sudech a dále v lahvích. Konzumace: po 6. roce Dekantace: ano Archivace: 7-30 let Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 298,00 Kč
Značka:
Chiarlo Michele
Barolo cru „ Cascina Francia ” Docg 2018 Conterno Giacomo 0.75 l
Barolo cru „ Cascina Francia ” Docg 2018 Conterno Giacomo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Klasické tradiční Barolo z hroznů Nebbiolo z vinice Cascina Francia v Serralunze. Na slupkách nakváší 4 týdny a následně zraje 4 roky ve velkých dubových sudech. Má živou cihlovo granátovou barvu, bohatou a rozkvétající vůni s tóny zralého rybízu, fi alky, a sušené růže s jemnými tóny máty a tabáku. V chuti překvapí úžasně vyváženými taniny a kulatým dlouhým koncem. Je to mimořádné Barolo s nezaměnitelných charakterem pro Nebbiola ze Serralungy. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
6 998,00 Kč
Značka:
Conterno Giacomo
Barolo cru „ Castellero ” Docg 2018 Barale Fratelli 0.75 l
Barolo cru „ Castellero ” Docg 2018 Barale Fratelli 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Stará vinice Castellero má 6 ha s nejlepší jihozápadní polohou. Castellero je jedna ze známých lokalit v okolí městečka Barolo, které dalo jméno tomuto vínu. Sergio Baral zpracovává víno tradičním způsobem ve velkých dubových sudech. Po ručním sběru v polovině října probíhá 15-20 dní kvašení na slupkách v 50 hl sudech s častým ručním promícháváním. Zraje 3 roky v dubových sudech střední velikosti (15-30 hl). Má tmavou, granátově červenou, barvu s oranžovými odlesky. Vůně je intenzivní s náznakem růží a fialek. Plná suchá chuť, robustní ale sametová, harmonická. Velké Barolo vyrobené tradičním způsobem. Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 168,01 Kč
Značka:
Barale Fratelli
Barolo cru „ Cerequio ” Docg 2013 Beni di Batasiolo 0.75 l
Barolo cru „ Cerequio ” Docg 2013 Beni di Batasiolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Tradiční příprava vína macerací bobulí po dobu 10 dnů. Tím začíná vlastní zrání ve velkých dubových sudech, kde víno zůstává zhruba po dobu dvou let, a dále pokračuje uchováváním v ocelových tancích po dobu šesti měsíců. Víno je uchováváno po dobu 8 až 10 měsíců v láhvích, než je určeno k expedici. Intenzivní červené granátové barvy, suché, harmonické, sametové chuti. Vhodné k pečeni, starším sýrům, hodí se též k zakončení jídla. Když rodina Dogliani zakoupila historické vinařství Chiola, působící od 50. let v obci La Morra v srdci údolí Valle di Barolo, vstoupila velkolepě mezi vinařskou aristokracii tzv. „velkých"" piemontských vín. V roce 1978 tvořilo vinařství sedm tzv. „beni"" neboli statků s vinicemi situovanými v nejlepších oblastech pro pěstování odrůdy Nebbiolo, z něhož se zde vyrábí špičkové červené Barolo. Od té doby bratři Doglianiové rozšířili své teritorium na devět „beni"", jež celkem pokrývají 100 hektarů, z nichž na 60 hektarech se pěstuje právě odrůda Nebbiolo na výrobu Barola. Z toho důvodu bratři Doglianiové zvolili „Beni di Batasiolo"" jako nejvhodnější jméno pro svůj vinařský podnik: je z něho patrná návaznost na tradici, jež ztotožňuje skutečnou hodnotu s pojmem „bene"", který znamená půdu, statek, vinici a také místo situované v krajině utkané z mírných pahorků a pravidelných řádků keřů vinné révy. Bratři Doglianiové jsou největšími majiteli půdy v oblasti Barolo (patří jim asi 10 % z celkového objemu půdy) a ročně vyprodukují čtyři miliony láhví vína, které jde na vývoz do celého světa. Srdcem vinařské výroby je vinařský závod v La Morra, místo, do něhož se svážejí vybrané hrozny ze všech vinohradů vinařství Beni di Batasiolo. Výrobu vín bezvadné kvality usnadňuje užívání vyspělých elektronických zařízení a moderních technologií.
2 168,01 Kč
Značka:
Batasiolo
Barolo cru „ Cerequio ” Docg 2018 Michele Chiarlo 0.75 l
Barolo cru „ Cerequio ” Docg 2018 Michele Chiarlo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Šperk z Piemonte, víno odhaluje veškeré krásy vín z Barola. Cerequio je název samostatné vinice která je velmi známá mezi odborníky. Víno s velice tmavou červenou barvou, typickou pro odrůdu Nebbiolo, která dosahuje špičkové kvality právě na severu Itálie. Víno je bohaté na třísloviny, a proto je nutné jeho delší dozrávání. Pak získá pružnou a ohromující strukturu ovocných chutí a vůní s podtóny marmelády a závanem máty. Je bohaté, přitom jemné, s mazlivými tříslovinami. Plnost sametových chutí a vůní, spojených s dlouhým závěrem, zapůsobí ohromným šarmem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 098,00 Kč
Značka:
Chiarlo Michele
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2006 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2006 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Cru ""Ciabot Mentin Ginestra"" je bez přehánění špičkou mezi Baroly. Někteří experti toto víno řadí i před nejdražší Clericovu ""Percristinu"". Odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak pro tuto jedinečnou verzi Barola jsou všechny superlativy dost slabé. První setkání nás hned osloví smyslným aroma rozinek a koření, dále oceníme zejména plnost a mohutnost chutě s harmonickými tříslovinami. Připomíná Amarone v nejlepším slova smyslu. Nejlepší bývá až 10 let po sklizni a vhodným uložením se dále zlepšuje. Důležité víno k důležitým jídlům, možné i k meditaci. Domenico Clerico má nepochybně nejlepší Barola v Langhe a tato Ginestra je toho důkazem. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 068,00 Kč
Značka:
Domenico Clerico
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2008 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2008 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Cru ""Ciabot Mentin Ginestra"" je bez přehánění špičkou mezi Baroly. Někteří experti toto víno řadí i před nejdražší Clericovu ""Percristinu"". Odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak pro tuto jedinečnou verzi Barola jsou všechny superlativy dost slabé. První setkání nás hned osloví smyslným aroma rozinek a koření, dále oceníme zejména plnost a mohutnost chutě s harmonickými tříslovinami. Připomíná Amarone v nejlepším slova smyslu. Nejlepší bývá až 10 let po sklizni a vhodným uložením se dále zlepšuje. Důležité víno k důležitým jídlům, možné i k meditaci. Domenico Clerico má nepochybně nejlepší Barola v Langhe a tato Ginestra je toho důkazem. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 878,00 Kč
Značka:
Domenico Clerico
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2017 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2017 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Cru ""Ciabot Mentin Ginestra"" je bez přehánění špičkou mezi Baroly. Někteří experti toto víno řadí i před nejdražší Clericovu ""Percristinu"". Odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak pro tuto jedinečnou verzi Barola jsou všechny superlativy dost slabé. První setkání nás hned osloví smyslným aroma rozinek a koření, dále oceníme zejména plnost a mohutnost chutě s harmonickými tříslovinami. Připomíná Amarone v nejlepším slova smyslu. Nejlepší bývá až 10 let po sklizni a vhodným uložením se dále zlepšuje. Důležité víno k důležitým jídlům, možné i k meditaci. Domenico Clerico má nepochybně nejlepší Barola v Langhe a tato Ginestra je toho důkazem. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 397,99 Kč
Značka:
Domenico Clerico
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2019 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo cru „ Ciabot Mentin Ginestra ” Docg 2019 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Cru ""Ciabot Mentin Ginestra"" je bez přehánění špičkou mezi Baroly. Někteří experti toto víno řadí i před nejdražší Clericovu ""Percristinu"". Odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak pro tuto jedinečnou verzi Barola jsou všechny superlativy dost slabé. První setkání nás hned osloví smyslným aroma rozinek a koření, dále oceníme zejména plnost a mohutnost chutě s harmonickými tříslovinami. Připomíná Amarone v nejlepším slova smyslu. Nejlepší bývá až 10 let po sklizni a vhodným uložením se dále zlepšuje. Důležité víno k důležitým jídlům, možné i k meditaci. Domenico Clerico má nepochybně nejlepší Barola v Langhe a tato Ginestra je toho důkazem. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 968,00 Kč
Značka:
Domenico Clerico
Barolo cru „ Falletto ” Docg 2003 azienda Falleto by Bruno Giacosa 0.75 l
Barolo cru „ Falletto ” Docg 2003 azienda Falleto by Bruno Giacosa 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Červená granátová barva s oranžovými odlesky. Plná a komplexní vůně, s patrnými lanýžovými a lékořicovými tóny. Chuť je suchá, plná, se sametovým tříslem, mimořádně komplexní s velkým charakterem. Bruno Giacosa, jedna z největších ikon piemontských vinařů, již třetí generaci vede rodinné vinařství v oblasti Barbaresco. V roce 1982 koupil vlastní vinici Falletto v barolské oblasti Serralunga a od té dobylahvuje své proslavené Barolo Rocche del Falletto. Je to perfekcionista a jeden z nejobdivovanějších vinařů světa. Znalosti, vášeň a moudrost, které Bruno Giacosa zobrazuje svojí prací, jsou plodem výchovy tří generací vinařů. Soustředění se na místní odrůdy, láskyplná péče o révové keře, až puntičkářsky dokonalá vinifikace, školení ve velkých dubových sudech a odmítání lahvovat vína v nevhodných ročnících jsou nezbytným základem pro tvorbu tak výjimečných vín Barolo a Barbaresco, která Bruno Giacosa uvádí na trh. Zájem rodiny na pěstování vína má začátek v neustálém hledání nejlepších hroznů z těch nejlepších vinic, které nakupovali pro výrobu svých vín. Zakoupení vinic, ze kterých předtím nakupovali hrozny, bylo logickým krokem. Potom se mohli plně soustředit na odrůdu Nebbiolo a velká vína, která z ní vyrábí. K vinařství Azienda Agricola Falletto patří téměř 20 hektarů vinic v oblastech Serralunga d'Alba, La Morra and Barbaresco. Některá vína se vyrábějí z hroznů, které pro vinařství pěstují stálí a ověření vinaři, hrdí na to, že z jejich hroznů vyrábí vína Bruno Giacosa. Vinice Asili (jiho-západní orientace) a Rabaja jsou dvě nejprestižnější vinice, které spolu částečně sousedí. Z obou se vyrábí vína s velmi dobře rozeznatelným charakterem, což je způsobeno rozdílností v typu půdy. První vinici je dána elegance a delikátnost, druhé silnější tělo a charakter.
5 997,99 Kč
Značka:
Bruno Giacosa
Barolo cru „ Falletto ” Docg 2012 azienda Falleto by Bruno Giacosa 0.75 l
Barolo cru „ Falletto ” Docg 2012 azienda Falleto by Bruno Giacosa 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Červená granátová barva s oranžovými odlesky. Plná a komplexní vůně, s patrnými lanýžovými a lékořicovými tóny. Chuť je suchá, plná, se sametovým tříslem, mimořádně komplexní s velkým charakterem. Bruno Giacosa, jedna z největších ikon piemontských vinařů, již třetí generaci vede rodinné vinařství v oblasti Barbaresco. V roce 1982 koupil vlastní vinici Falletto v barolské oblasti Serralunga a od té dobylahvuje své proslavené Barolo Rocche del Falletto. Je to perfekcionista a jeden z nejobdivovanějších vinařů světa. Znalosti, vášeň a moudrost, které Bruno Giacosa zobrazuje svojí prací, jsou plodem výchovy tří generací vinařů. Soustředění se na místní odrůdy, láskyplná péče o révové keře, až puntičkářsky dokonalá vinifikace, školení ve velkých dubových sudech a odmítání lahvovat vína v nevhodných ročnících jsou nezbytným základem pro tvorbu tak výjimečných vín Barolo a Barbaresco, která Bruno Giacosa uvádí na trh. Zájem rodiny na pěstování vína má začátek v neustálém hledání nejlepších hroznů z těch nejlepších vinic, které nakupovali pro výrobu svých vín. Zakoupení vinic, ze kterých předtím nakupovali hrozny, bylo logickým krokem. Potom se mohli plně soustředit na odrůdu Nebbiolo a velká vína, která z ní vyrábí. K vinařství Azienda Agricola Falletto patří téměř 20 hektarů vinic v oblastech Serralunga d'Alba, La Morra and Barbaresco. Některá vína se vyrábějí z hroznů, které pro vinařství pěstují stálí a ověření vinaři, hrdí na to, že z jejich hroznů vyrábí vína Bruno Giacosa. Vinice Asili (jiho-západní orientace) a Rabaja jsou dvě nejprestižnější vinice, které spolu částečně sousedí. Z obou se vyrábí vína s velmi dobře rozeznatelným charakterem, což je způsobeno rozdílností v typu půdy. První vinici je dána elegance a delikátnost, druhé silnější tělo a charakter.
8 998,00 Kč
Značka:
Bruno Giacosa
Barolo cru „ Falletto ” Docg 2018 azienda Falleto by Bruno Giacosa 0.75 l
Barolo cru „ Falletto ” Docg 2018 azienda Falleto by Bruno Giacosa 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Červená granátová barva s oranžovými odlesky. Plná a komplexní vůně, s patrnými lanýžovými a lékořicovými tóny. Chuť je suchá, plná, se sametovým tříslem, mimořádně komplexní s velkým charakterem Bruno Giacosa, jedna z největších ikon piemontských vinařů, již třetí generaci vede rodinné vinařství v oblasti Barbaresco. V roce 1982 koupil vlastní vinici Falletto v barolské oblasti Serralunga a od té dobylahvuje své proslavené Barolo Rocche del Falletto. Je to perfekcionista a jeden z nejobdivovanějších vinařů světa. Znalosti, vášeň a moudrost, které Bruno Giacosa zobrazuje svojí prací, jsou plodem výchovy tří generací vinařů. Soustředění se na místní odrůdy, láskyplná péče o révové keře, až puntičkářsky dokonalá vinifikace, školení ve velkých dubových sudech a odmítání lahvovat vína v nevhodných ročnících jsou nezbytným základem pro tvorbu tak výjimečných vín Barolo a Barbaresco, která Bruno Giacosa uvádí na trh. Zájem rodiny na pěstování vína má začátek v neustálém hledání nejlepších hroznů z těch nejlepších vinic, které nakupovali pro výrobu svých vín. Zakoupení vinic, ze kterých předtím nakupovali hrozny, bylo logickým krokem. Potom se mohli plně soustředit na odrůdu Nebbiolo a velká vína, která z ní vyrábí. K vinařství Azienda Agricola Falletto patří téměř 20 hektarů vinic v oblastech Serralunga d'Alba, La Morra and Barbaresco. Některá vína se vyrábějí z hroznů, které pro vinařství pěstují stálí a ověření vinaři, hrdí na to, že z jejich hroznů vyrábí vína Bruno Giacosa. Vinice Asili (jiho-západní orientace) a Rabaja jsou dvě nejprestižnější vinice, které spolu částečně sousedí. Z obou se vyrábí vína s velmi dobře rozeznatelným charakterem, což je způsobeno rozdílností v typu půdy. První vinici je dána elegance a delikátnost, druhé silnější tělo a charakter.
7 398,00 Kč
Značka:
Bruno Giacosa
Zobrazuji 1501-1520 z 21651 nabídek
  • <
  • ...
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • ...
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies