• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Dios Vinotéka

On-line vinotéka s širokou nabídkou moravských, českých i zahraničních vín. Vína šumivá, dezertní, archivní, stolní, jakostní, pozdní sběr, ledové a slámové víno, vinné, ovocné destiláty. Dodáváme vína na firemní akce, večírky, rauty, dárková balení.
Barolo cru „ AeroplanServaj ” Docg 2018 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo cru „ AeroplanServaj ” Docg 2018 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Nové Barolo z cantiny Domenica Clerika z pronajaté vinice v oblasti Serralunga. Roční produkce pouhých 6500 ks. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 998,00 Kč
Značka:
Domenico Clerico
Barolo cru „ AeroplanServaj ” Docg 2019 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo cru „ AeroplanServaj ” Docg 2019 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Nové Barolo z cantiny Domenica Clerika z pronajaté vinice v oblasti Serralunga. Roční produkce pouhých 6500 ks. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 268,00 Kč
Značka:
Domenico Clerico
Barolo cru „ AeroplanServaj ” Docg 2019 Domenico Clerico 6x0.75 l
Barolo cru „ AeroplanServaj ” Docg 2019 Domenico Clerico 6x0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Nové Barolo z cantiny Domenica Clerika z pronajaté vinice v oblasti Serralunga. Originální dřevěná krabice se šesti víny, každé s jinou etiketou. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
23 998,05 Kč
Značka:
Domenico Clerico
Barolo cru „ Aleste ” Docg 2018 Luciano Sandrone 0.75 l
Barolo cru „ Aleste ” Docg 2018 Luciano Sandrone 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vyjímečné Barolo ze single vinice Cannubi Boschis nyní pod novým označením Aleste. Toto Sandroneho legendární Barolo se vyrábí ve velice limitovaném množství a prodává se pouze na alokace. Jde o velké komplexní víno, které potřebuje čas k uzrání. Pijte 2022 až 2035. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 397,99 Kč
Značka:
Sandrone Luciano
Barolo cru „ Arborina ” Docg 2012 Elio Altare 1.50l
Barolo cru „ Arborina ” Docg 2012 Elio Altare 1.50l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte La Morra - Barolo - suché Arborina je malá Menzione Geografica of Barolo, která se nachází ve francouzském městě Annunziata v obci La Morra. Vinice jsou na břehu kopce, který stoupá směrem k vesnici Ciotto ve směru na Cascina Nuova, s jižním a jihovýchodním sluncem a výškou asi 270 MASL. Půda je špatná v živinách, skládající se z Sant'Agata Marl, směs hlíny, jemného písku a vápence, který vznikl během Tortonského období. Barolo vyrobené z těchto vinic se vyznačuje svou ovocností a svěžestí, téměř éterickou jemností, extrémní elegancí a ne příliš vysokou koncentrací, vše spojenou s jemným, intenzivním a aromatickým kyticím. Elio Altare patří k absolutní špičce nejen v oblasti Piemonte, ale celé Itálie. Biodynamické vinařství produkuje z pouhých 10 hektarů vinic vysoce kvalitní vína, u kterých poptávka mnohonásobně převyšuje nabídku… Jedná se o velice prestižní záležitost a vína Elio Altare si zaslouží konzumaci při významných příležitostech.
5 598,00 Kč
Značka:
Elio Altare
Barolo cru „ Arborina ” Docg 2015 Elio Altare 0.75 l
Barolo cru „ Arborina ” Docg 2015 Elio Altare 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte La Morra - Barolo - suché. Arborina je malá Menzione Geografica of Barolo, která se nachází ve francouzském městě Annunziata v obci La Morra. Vinice jsou na břehu kopce, který stoupá směrem k vesnici Ciotto ve směru na Cascina Nuova, s jižním a jihovýchodním sluncem a výškou asi 270 MASL. Půda je špatná v živinách, skládající se z Sant'Agata Marl, směs hlíny, jemného písku a vápence, který vznikl během Tortonského období. Barolo vyrobené z těchto vinic se vyznačuje svou ovocností a svěžestí, téměř éterickou jemností, extrémní elegancí a ne příliš vysokou koncentrací, vše spojenou s jemným, intenzivním a aromatickým kyticím. Elio Altare patří k absolutní špičce nejen v oblasti Piemonte, ale celé Itálie. Biodynamické vinařství produkuje z pouhých 10 hektarů vinic vysoce kvalitní vína, u kterých poptávka mnohonásobně převyšuje nabídku… Jedná se o velice prestižní záležitost a vína Elio Altare si zaslouží konzumaci při významných příležitostech. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 397,99 Kč
Značka:
Elio Altare
Barolo cru „ Badarina ” Docg 2015 Michele Reverdito 0.75 l
Barolo cru „ Badarina ” Docg 2015 Michele Reverdito 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Malé rodinné vinařství založené v roce 2000, které se každým rokem rozrůstá a investuje nemalé prostředky do zkvalitňování výroby vína a úrovně poskytovaných služeb. V tuto chvíli vlastní 40 hektarů vinic v okolí vesničky La Morra, nedaleko vyhlášeného Barola. Hospodaří i na známých vinicích „Butti"", „Formica"" nebo „Bricco Cogni"", které patří k nejlepším v celé oblasti Piemonte. Dobře odvedenou prací produkují vysoce kvalitní vína za přijatelnou cenu. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 528,00 Kč
Značka:
Michele Reverdito
Barolo cru „ Bricco Cogni ” Docg 2015 Michele Reverdito 0.75 l
Barolo cru „ Bricco Cogni ” Docg 2015 Michele Reverdito 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vinici „Bricco Cogni“ si Michele Reverdito považuje jako svoji nejprestižnější záležitost. Je kladen vysoký důraz na práci a sklizeň na vinici, dále se pro zrání vína používají dubové sudy a sudy barrique a dále se víno „blenduje“. Velmi plné víno s obrovským potenciálem zrání Malé rodinné vinařství založené v roce 2000, které se každým rokem rozrůstá a investuje nemalé prostředky do zkvalitňování výroby vína a úrovně poskytovaných služeb. V tuto chvíli vlastní 40 hektarů vinic v okolí vesničky La Morra, nedaleko vyhlášeného Barola. Hospodaří i na známých vinicích „Butti"", „Formica"" nebo „Bricco Cogni"", které patří k nejlepším v celé oblasti Piemonte. Dobře odvedenou prací produkují vysoce kvalitní vína za přijatelnou cenu. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 095,00 Kč
Značka:
Michele Reverdito
Barolo cru „ Bricco Gattera ” Docg 2013 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Barolo cru „ Bricco Gattera ” Docg 2013 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Mimořádné Barolo. Zářivá granátová barva s cihlovými tóny. Ve vůni je lékořice, koření, dřevo, jemné červené plody a višně v alkoholu. Jemná, příjemně strukturovaná chuť s jemnou tříslovinou a perzistencí.V chuti je statné s mužnými taniny a téměř nekonečné. Velké. Zraje 19–21 měsíců v barikových sudech. Nadstandardní a poměrně limitované víno, kterého se ročně vyrobí okolo 5 tisíc lahví. Aristokratické víno, které se nejlépe hodí k rafinované kuchyni. Pečené a grilované zvěřině, telecímu masu, hovězím steakům a výrazným sýrům. V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto"",která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo,vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo.Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 178,00 Kč
Značka:
Cordero di Montezemolo
Barolo cru „ Briccolina ” Docg 2015 azienda agricola Rivetto 0.75 l
Barolo cru „ Briccolina ” Docg 2015 azienda agricola Rivetto 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Nejnovější ročník vlajkové lodi vinařství Rivetto - Barolo výběrové parcely Briccolina. Víno zrálo 36 měsíců v dubových sudech, následně 16 měsíců v lahvi. Jasně rubínově červená s oranžovými reflexy, jemná kytice květin a koření, na patře suchá a elegantní, střízlivá, s dobrou strukturou pro dlouhé stárnutí, s jemnými tříslovinami. Rodinné vinařství Rivetto založené roku 1902 v Albě, v italském Piemonte patří mezi klasické ukázky předávání rodinné tradice vinařství již po několik generací, v tomto případě čtyř. V současnosti pokrývají vinice 35 hekarů prakticky v jednom nepřerušeném bloku na svazích u vesnice Serralunga d´Alba, jen několik kilometrů od světoznámé obce Barolo. V původním sklepení v obci Sinio se již od počátku minulého století produkovalo tradiční Dolcetto, Barbera či Barbaresco. Hlavním zaměřením vinařství Rivetto je však věhlasné Barolo a v neposlední řadě výtečné Nebbiolo, které je favoritem mezi víny stření kategorie. Jako speciality podniku lze počítat bílé víno Langhe a hlavně speciální aromatické chininové Barolo, které je speciální variantou desertního vína. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 558,01 Kč
Značka:
Rivetto
Barolo cru „ Brunate ” Docg 2013 cantina Oddero 0.75 l
Barolo cru „ Brunate ” Docg 2013 cantina Oddero 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Svědomitě pěstování vinné révy prostřednictvím ekologických principů. Pečlivý ruční výběr z hroznů, a to jak ve vinicích tak ve sklepě pomocí pásového dopravníku, jemné lisování. U nejlepších ročníků, odstopkování se provádí ručně. Fermentace a macerace po dobu přibližně 25 dnů, při konstantní teplotě 28a ° C. jablečno-mléčné kvašení následuje v prosinci. Stárnutí v 20 hl dubových sudech po dobu asi 30 měsíců. Stáčení probíhá na konci léta. Barva ruby, až granátová, s intenzivními tóny růží a fialek, doprovázené nádechem vlhké země a zralého červeného ovoce. Třísloviny, které jsou velmi perzistentní, jsou pozoruhodně měkké, zázrak u Barola. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 799,01 Kč
Značka:
Oddero
Barolo cru „ Brunate le Coste ” Docg 2016 Giuseppe Rinaldi 0.75 l
Barolo cru „ Brunate le Coste ” Docg 2016 Giuseppe Rinaldi 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Zakladatel Battista Rinaldi byl v devatenáctém století farmářem a pěstoval révu, začal prodávat produkované hrozny a se svými dětmi začal podnikat vinařství. Rodinná tradice společnosti Giuseppe Rinaldi se předává z otce na syna až do současných majitelů Giuseppe Rinaldiho a jeho dcery Marty Rinaldi. Giuseppe Rinaldi zemřel v roce 2018 a předal otěže společnosti své dceři Martě, postgraduální vinaři ve škole Alba; mladý, ale s dlouholetými zkušenostmi ve sklepě a na vinicích, kdy vždy sledoval svého otce ve své práci. Vinice di o rozloze více než 10 hektarů zahrnují nejslavnější crus Barolo: Brunate, Cannubi-San Lorenzo a Ravera. Rinaldi byla vždy referenčním bodem pro území Barolo, znalost, která se promítá do klasických vín, hluboká, schopná krásného stárnutí vyprávěním příběhu o terroiru, ve kterém se narodila, Barolo Rinaldi, ne náhodou , je nyní jedním z jejích stěžejních produktů, které vyhledávají znalci a sběratelé, zejména Giuseppe Rinaldi Barolo 2010. Marta vede vinice kantíny Rinaldi, která se nachází v prestižní crus Barolo s nejvyšší přirozeností a přísným respektem k životnímu prostředí, managementem, který se rodí z hlubokého pouta s územím a jeho tradicemi, přístupem, který nikdy nezapomíná na základní význam venkovské kultury. Hospodaření s vinicemi Rinaldi Giuseppe a vinifikace se řídí tradičními filosofiemi Langa s ohledem na přirozenost produktu a respektování odrůdových charakteristik pěstovaných vinic. Po dlouhých maceracích na kůžích v otevřených komolých kužích se víno zraje ve velkých slavonských dubových sudech. Fermentace přírodních kvasinek a macerace v dřevěných sudech, stárnutí ve velkých dubových sudech, použití oxidu siřičitého. 50 mg / l celkového SO2 v láhvi. Kategorie Giuseppe Rinaldi Vini vám nabízí všechny nejlepší ročníky Cantina Rinaldi a většinu jejích předních produktů.
3 498,00 Kč
Značka:
Giuseppe Rinaldi
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2015 Prunotto by Antinori 0.75 l
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2015 Prunotto by Antinori 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Fermentace a následné 24 měsíční zrání ve velkých dřevěných sudech, 12 měsíců v lahvi. Senzorika Vůně zralého, peckovitého ovoce je velmi dobře doplněna květinovými a kořenitými tóny. Intenzivní chuť se sladkými a výraznými tříslovinami a dlouhým závěrem. Ostatní, doporučujeme Výborně se hodí k masitým pokrmům a sýrům. Vinařství Prunotto bylo založeno v roce 1904 - v té době jako družstvo pod názvem „Ai Vini delle Langhe"". První sklizeň zde proběhla hned v následujícím roce 1905. Díky krizi a první světové válce se rozvoj družstva téměř zastavil. Znovu se zde k výrobě vína vrátili až v roce 1922, kdy však mnoho členů z družstva vystoupilo. Vinařství začalo mít vážné ekonomické problémy. Během této krize se mladý Alfredo Prunotto oženil se svou ženou Luiginou, převzal družstvo a dal novému vinařství své jméno. Díky jejich velikému úsilí se vinařství velmi rychle proslavilo, vína se začala vyvážet do celého světa - první do jižní Ameriky a následně do USA. V roce 1956 se Alfredo rozhodl odejít z vedení, předává společnost svému příteli a znalci vína panu Beppe Colla, kterého později následoval i jeho bratr Tino Colla. V roce 1972 byl postaven v blízkosti města Alba nový, moderní vinařský dům a sklepy, kde Prunotto vyrábí svá vína dodnes. Marchese Antinori začal s Prunotto spolupracovat v roce 1989 - nejdříve jen distribučně a od roku 1994, kdy se bratři Colla dožívají důchodového věku, přebírá kontrolu nad výrobou a celým chodem společnosti - vždy s důrazem na zachování nejvyšší kvality vín, tedy filozofií nastavenou již Alfredo Prunottem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 699,00 Kč
Značka:
Prunotto
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2015 selezione Sergo Barale di Barale Fratelli 0.75 l
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2015 selezione Sergo Barale di Barale Fratelli 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo CN142 vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Barolo z lokality Bussia Soprana, v katastru městečka Monforte d'Alba patří k nejlepším a nejznámějším. Vinice Sergia Baraleho má rozlohu 1 ha s vynikající jihozápadní expozicí. Má tmavou granátově červenou barvu, intenzívní a aromatickou vůni s náznakem koření (rozmarýn a bobkový list). Robustní plná chuť, harmonická, velmi působivá, bez toho, že by bylo nutno upozorňovat na její specifika. Obsah alkoholu je minimálně 13%. Kdo si chce požitek z tohoto vína znásobit, může víno nechat ležet v příznivých podmínkách ještě po mnoho let. Vhodné k pečenému i dušenému masu, zvěřině, sýrům. Podává se při teplotě 18° C. Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 168,01 Kč
Značka:
Barale Fratelli
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2017 Prunotto by Antinori 0.75 l
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2017 Prunotto by Antinori 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Fermentace a následné 24 měsíční zrání ve velkých dřevěných sudech, 12 měsíců v lahvi. Vůně zralého, peckovitého ovoce je velmi dobře doplněna květinovými a kořenitými tóny. Intenzivní chuť se sladkými a výraznými tříslovinami a dlouhým závěrem. Výborně se hodí k masitým pokrmům a sýrům. Vinařství Prunotto bylo založeno v roce 1904 - v té době jako družstvo pod názvem „Ai Vini delle Langhe"". První sklizeň zde proběhla hned v následujícím roce 1905. Díky krizi a první světové válce se rozvoj družstva téměř zastavil. Znovu se zde k výrobě vína vrátili až v roce 1922, kdy však mnoho členů z družstva vystoupilo. Vinařství začalo mít vážné ekonomické problémy. Během této krize se mladý Alfredo Prunotto oženil se svou ženou Luiginou, převzal družstvo a dal novému vinařství své jméno. Díky jejich velikému úsilí se vinařství velmi rychle proslavilo, vína se začala vyvážet do celého světa - první do jižní Ameriky a následně do USA. V roce 1956 se Alfredo rozhodl odejít z vedení, předává společnost svému příteli a znalci vína panu Beppe Colla, kterého později následoval i jeho bratr Tino Colla. V roce 1972 byl postaven v blízkosti města Alba nový, moderní vinařský dům a sklepy, kde Prunotto vyrábí svá vína dodnes. Marchese Antinori začal s Prunotto spolupracovat v roce 1989 - nejdříve jen distribučně a od roku 1994, kdy se bratři Colla dožívají důchodového věku, přebírá kontrolu nad výrobou a celým chodem společnosti - vždy s důrazem na zachování nejvyšší kvality vín, tedy filozofií nastavenou již Alfredo Prunottem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 568,99 Kč
Značka:
Prunotto
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2018 cantina Parusso 0.75 l
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2018 cantina Parusso 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vinařství Parusso nabízí skvěle vyvážená vína na hranici mezi modernizmem a klasikou, přístupná a elegantní. Historie vinařství se začala psát v roce 1901, kdy Gaspare Parusso (Marcův dědeček) zakoupil vinici Mariondino. Pěstoval hrozny, které prodával jiným vinařům, vlastní víno nevyráběl. Až Marcův otec, Armando, začal prodávat víno pod vlastní značkou. Předtím vystudoval vinařskou školu v Albě a zakoupil klíčovou vinici Bussia, čímž dal základ nové rodinné tradici výroby vína, postavené na spojení technologického progresu s tradicí, která dává elegantní vína s finesou, vyvážená a jasně identifikovatelná. Marco je geniální vinař, který nelituje ani minuty, aby zdokonalil svá vína. Vidět ho při práci je prostě zážitek. Má svůj systém přístupu k vinicím podle specifik podloží a aspektu vinic. Za tímto účelem si vyrábí vlastní humus pro optimální zásobování půdy nutriety a kyslíkem. Hrozny sklízí zásadně ručně a používá jen ty dokonale zdravé a vyzrálé. Po převozu na vinařství je nechává „zrelaxovat"" v dobře větraných halách při teplotě do 12 stupňů. Nevěřili byste, jaký je chuťový rozdíl u zrelaxovaných a čerstvě natrhaných hroznů… I vinifikační proces má svá pravidla. Hrozny začínají kvasit spontánně na kvasinkách z vinice, Marco citlivě přistupuje k autolytickému procesu a dělá minimální zásahy do finálních vín. Výsledkem je elegance, šťavnatost a ovocnost charakterizující vína v jejich raném stádiu, a komplexita, kterou získají ležením na lahvi. Vrcholem jeho portfolia jsou vína z jeho „grand cru"" poloh: komplexní Barolo Bussia, maskulinní Barolo Le Coste Mosconi a feminní Barolo Mariondino. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 498,00 Kč
Značka:
Parusso
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2018 Prunotto by Antinori 0.75 l
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2018 Prunotto by Antinori 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Fermentace a následné 24 měsíční zrání ve velkých dřevěných sudech, 12 měsíců v lahvi. Vůně zralého, peckovitého ovoce je velmi dobře doplněna květinovými a kořenitými tóny. Intenzivní chuť se sladkými a výraznými tříslovinami a dlouhým závěrem. Výborně se hodí k masitým pokrmům a sýrům. Vinařství Prunotto bylo založeno v roce 1904 - v té době jako družstvo pod názvem „Ai Vini delle Langhe"". První sklizeň zde proběhla hned v následujícím roce 1905. Díky krizi a první světové válce se rozvoj družstva téměř zastavil. Znovu se zde k výrobě vína vrátili až v roce 1922, kdy však mnoho členů z družstva vystoupilo. Vinařství začalo mít vážné ekonomické problémy. Během této krize se mladý Alfredo Prunotto oženil se svou ženou Luiginou, převzal družstvo a dal novému vinařství své jméno. Díky jejich velikému úsilí se vinařství velmi rychle proslavilo, vína se začala vyvážet do celého světa - první do jižní Ameriky a následně do USA. V roce 1956 se Alfredo rozhodl odejít z vedení, předává společnost svému příteli a znalci vína panu Beppe Colla, kterého později následoval i jeho bratr Tino Colla. V roce 1972 byl postaven v blízkosti města Alba nový, moderní vinařský dům a sklepy, kde Prunotto vyrábí svá vína dodnes. Marchese Antinori začal s Prunotto spolupracovat v roce 1989 - nejdříve jen distribučně a od roku 1994, kdy se bratři Colla dožívají důchodového věku, přebírá kontrolu nad výrobou a celým chodem společnosti - vždy s důrazem na zachování nejvyšší kvality vín, tedy filozofií nastavenou již Alfredo Prunottem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 758,00 Kč
Značka:
Prunotto
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2019 Prunotto by Antinori 0.75 l
Barolo cru „ Bussia ” Docg 2019 Prunotto by Antinori 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Fermentace a následné 24 měsíční zrání ve velkých dřevěných sudech, 12 měsíců v lahvi. Vůně zralého, peckovitého ovoce je velmi dobře doplněna květinovými a kořenitými tóny. Intenzivní chuť se sladkými a výraznými tříslovinami a dlouhým závěrem. Výborně se hodí k masitým pokrmům a sýrům. Vinařství Prunotto bylo založeno v roce 1904 - v té době jako družstvo pod názvem „Ai Vini delle Langhe"". První sklizeň zde proběhla hned v následujícím roce 1905. Díky krizi a první světové válce se rozvoj družstva téměř zastavil. Znovu se zde k výrobě vína vrátili až v roce 1922, kdy však mnoho členů z družstva vystoupilo. Vinařství začalo mít vážné ekonomické problémy. Během této krize se mladý Alfredo Prunotto oženil se svou ženou Luiginou, převzal družstvo a dal novému vinařství své jméno. Díky jejich velikému úsilí se vinařství velmi rychle proslavilo, vína se začala vyvážet do celého světa - první do jižní Ameriky a následně do USA. V roce 1956 se Alfredo rozhodl odejít z vedení, předává společnost svému příteli a znalci vína panu Beppe Colla, kterého později následoval i jeho bratr Tino Colla. V roce 1972 byl postaven v blízkosti města Alba nový, moderní vinařský dům a sklepy, kde Prunotto vyrábí svá vína dodnes. Marchese Antinori začal s Prunotto spolupracovat v roce 1989 - nejdříve jen distribučně a od roku 1994, kdy se bratři Colla dožívají důchodového věku, přebírá kontrolu nad výrobou a celým chodem společnosti - vždy s důrazem na zachování nejvyšší kvality vín, tedy filozofií nastavenou již Alfredo Prunottem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 778,00 Kč
Značka:
Prunotto
Barolo cru „ Bussia Cicala ” Docg 2018 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Barolo cru „ Bussia Cicala ” Docg 2018 poderi Aldo Conterno 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Legenda naší doby,Aldo Conterno, přezdívaný Král Barola, je výrobcem jednoho z elegantnějších a nejrafinovanějších vín Barolo. Bez diskuse nejnadanější vinař Piemontu. Nikdo nevyrábí čistější, věrnější a jemnější Barola. Dokonce i jeho starší bratr Giovanni/ ten, který sdědil značku Barolo Monfortino Riserva/, známý svým tradicionalismem, změnil svůj styl, napodobující vy-víte-koho. - Matt Kramer, Wine Spectator. Aldův styl výroby vína umožňuje získat ten nejjemnější tanin, přičemž si však víno mnoho let uchovává schopnost se vyvíjet. Aldo tak patří mezi takzvané tradiční barolské výrobce, používající pouze velké sudy ze slovinského dubu. Vinice Cicala se nachází na kopci chráněnémpřed větry v horní části oblasti Bussia Soprana. Ve srovnáné s ostatními vinicemi tak produkuje robusnější a hutnější vína s převažujícím nádechem podrostu. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 898,00 Kč
Značka:
Aldo Conterno
Barolo cru „ Bussia Cicala ” Docg 2019 poderi Aldo Conterno 1.5 l
Barolo cru „ Bussia Cicala ” Docg 2019 poderi Aldo Conterno 1.5 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Legenda naší doby,Aldo Conterno, přezdívaný Král Barola, je výrobcem jednoho z elegantnějších a nejrafinovanějších vín Barolo. Bez diskuse nejnadanější vinař Piemontu. Nikdo nevyrábí čistější, věrnější a jemnější Barola. Dokonce i jeho starší bratr Giovanni/ ten, který sdědil značku Barolo Monfortino Riserva/, známý svým tradicionalismem, změnil svůj styl, napodobující vy-víte-koho. - Matt Kramer, Wine Spectator. Aldův styl výroby vína umožňuje získat ten nejjemnější tanin, přičemž si však víno mnoho let uchovává schopnost se vyvíjet. Aldo tak patří mezi takzvané tradiční barolské výrobce, používající pouze velké sudy ze slovinského dubu. Vinice Cicala se nachází na kopci chráněnémpřed větry v horní části oblasti Bussia Soprana. Ve srovnáné s ostatními vinicemi tak produkuje robusnější a hutnější vína s převažujícím nádechem podrostu. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
6 298,00 Kč
Značka:
Aldo Conterno
Zobrazuji 1481-1500 z 21651 nabídek
  • <
  • ...
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • ...
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies