• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Dios Vinotéka

On-line vinotéka s širokou nabídkou moravských, českých i zahraničních vín. Vína šumivá, dezertní, archivní, stolní, jakostní, pozdní sběr, ledové a slámové víno, vinné, ovocné destiláty. Dodáváme vína na firemní akce, večírky, rauty, dárková balení.
Barolo „ Bussia ” Docg 2018 cantina Bel Colle 0.75 l
Barolo „ Bussia ” Docg 2018 cantina Bel Colle 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo, vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Zářivé rubínově červené barvy s granátovými odlesky, toto Barolo je elegantní a bohaté s tóny červeného ovoce a okvětních lístků růží. Chuť je intenzivní se sladkými, hedvábnými taniny, což vede k dlouhému, harmonickému závěru. Alergeny: stejně jako všechna vína, může obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 098,00 Kč

Bel Colle
Barolo „ Bussia ” Docg 2019 Giacomo Fenocchio 0.75 l
Barolo „ Bussia ” Docg 2019 Giacomo Fenocchio 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Barva je tmavě granátově červená, aroma je jemné a příjemné, s intenzivní vůní kořeněných růží a lékořice. Chuť je suchá, plná a vyvážená s výraznými taniny a trvalou dochutí. Pokrmy z červeného masa, zvěřiny a starých sýrů. Giacomo Fenocchio, které se nachází v Monforte d´Alba, jedné z nejvýše položených vesnic pro Barolo, dnes vede Claudio Fenocchio. Je již pátou generací, která vlastní 14ha vinic a zaměřuje se na tradiční piemontská vína jako Dolcetto, Barbera nebo Nebbiolo. Claudio obhospodařuje všechny vinice v ekologickém režimu. Svátkem každého milovníka vína je vždy možnost ochutnat jeho Barola z nejslavnějších Cru jako je Bussia nebo Cannubi. Jejich vína patří mezi velkou klasiku. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 748,00 Kč

Giacomo Fenocchio
Barolo „ Carobric ” 1999 Paolo Scavino 0.75 l
Barolo „ Carobric ” 1999 Paolo Scavino 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Paolo Scavino je dlouholeté rodinné vinařství v oblasti Barolo. Bylo založeno v roce 1921 v Castiglione Falletto, Lorenzem Scavino a jeho synem Paolem. Zemědělství bylo vždy rodinnou tradicí a vášní: dnes Enrico Scavino spolu se svými dcerami Enrikou a Elisou, které představují čtvrtou generaci, spravují rodinný statek. Nejpozoruhodnější věcí na Enrico Scavino je, že i dnes tento muž touží vylepšovat Barolo. Nikdy nepřestal experimentovat, což ho vždy udržovalo v avantgardě oblasti Langhe. Není proto divu, že Paolo Scavino je v současnosti jedním z největších italských statků, kde se drží některé z nejlepších baroloských „cru"", včetně Cannubi, Bric del Fiasc, Rocche dell'Annuziata a Monvigliero. Scavino je spolu s dalšími výrobci jistě zodpovědný za skvělou pověst, kterou má Piedmont dnes. Jejich práce je inspirována láskou a úctou k jejich území a usilují o čistotu výrazu, složitost a eleganci svých vín. Všechny vinice patřící rodině Scavino jsou zcela v oblasti Barolo a pracují s 20 historickými vinicemi Barolo, které se nacházejí v Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d´Alba, Verduno a Roddi. Pečlivá péče o vinice a vášeň pro terroir spolu s jejich jádrem přesvědčení o nadřazenosti vinařství nad enologii jsou středem zájmu pěstování zralých a zdravých hroznů. U vinařství se usiluje o minimální a rovný zásah, aby se zachovala přirozená rozmanitost každého vinice. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 599,00 Kč

Paolo Scavino
Barolo „ Cascina Nuova ” Docg 2019 Elvio Cogno 0.75 l
Barolo „ Cascina Nuova ” Docg 2019 Elvio Cogno 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Cascina Nuova chce ukázat, že i z nejmladších vinic je možné získat vynikající Barolo, okamžitější a velmi atraktivní. Mohlo by to být definováno jako didaktické Barolo: určené pro širší publikum, které si původně přeje přistupovat k Barolovi opatrně, aby pak dospělo k vídům složitější; výchozí bod pro zážitek z vína. Výsledkem je znatelný vztah mezi kvalitou a cenou. Stejně jako v historii skvělých vín a v návaznosti na tradici Langa interpretují Valter a Nadia Barola jako ctnostné shromáždění nejlepších vinic, moudře zvyšující vlastnosti, které každá vinice přináší. Je to víno, které ví, jak nejlépe vyjádřit charakter důležitého území. Na začátku to byla Ristorante dell'Angelo v La Morra někde mezi stoly a hladovými zákazníky. Právě na tomto místě totiž rozvinul Elvio Cogno, narozený v roce 1936, původem z Novella, myšlenku výroby vlastního vína. Jeho rodina po generace pěstovala révu pro radost, ale nikoho nenapadlo přeměnit tuto zábavu na zaměstnání. Víno, které rodina Cogno začala produkovat, však nedobylo pouze stoly rodinné restaurace a během několika se jeho sláva rozšířila po celém Piemonte. A to natolik, že v polovině padesátých let se Elvio Cogno, díky zájmu partnera a rostoucí prestiži jeho lahví, rozhodl opustit restaurační provoz úplně a s rodinou Marcarini začal rozšiřovat své vinice a soustředit se na výrobu toho nejprestižnějšího vína Barolo. To spatřilo světlo světa v roce 1961 a v roce 1964 se jako první vinař v oblasti rozhodl vyrobit a nalahvovat první Barolo s označením vinice, tehdy Brunate. V současnosti vinařství na kvalitě ještě trochu přidalo a patři mezi nejuznávanější producenty s atraktvní produkcí ve které se objevuje jediná Barbera světa z předfyloxerní (tedy pravokořenné) révy a nebo Barolo vyrobeno s netradičního klonu Nebbiolo rosa.
1 537,99 Kč

Elvio Cogno
Barolo „ Castiglione ” Docg 2018 cantina Vietti 0.75 l
Barolo „ Castiglione ” Docg 2018 cantina Vietti 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo ( keře až 35 let staré ) vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Víno pochází z malých, nicméně významných vinic v oblasti mezi Castiglione Falletto, Monforte, La Morra a Novello. Vinifikace probíhá v nerezových tancích a následuje po ní malolaktická fermentace v inoxu. Třicetiměsíční zrání ve slavonských a barikových sudech. Velmi působivě bohaté a koncentrované Barolo si zachovává svoji svěžest a vůni, vyznačující se dobrou strukturou a silou. Má jemný nádech koření a bylin, což mu dodává ještě více na síle a komplexnosti. Doporučujeme k rafinovanějších pokrmům. Vinařství Vietti se řadí mezi nejtradičnější výrobce piemontských vín. V průběhu posledních deseti let v něm došlo k velkému rozvoji a jeho Barolo, Barbaresco a vůbec všechna zde vyráběná červená vína získaly pozoruhodnou jemnost a elegantní strukturu. Tento nový rozměr zdejší vinařské produkce lze vysvětlit dodržováním přísných výrobních standardů: vinifikují se zde výhradně hrozny z vlastní sklizně a vinařství se může pyšnit rozmanitou skladbou vinohradů unikátní kvality. Stejně tak působivý je specifický a vyhraněný charakter těchto terroirových vín a přímočarost jejich čistého a intenzivního stylu. Mladý vinař Luca Currado docílil úžasné syntézy toho nejlepšího z tradičních i moderních stylů: tomu, jak se dělá špičkové víno, skvěle rozumí. Piemontskému vinařství se po dlouhém období planého teoretizování nad výhodami obou výše zmíněných přístupů podařilo dosáhnout šťastné rovnováhy, což ostatně názorně ilustruje rozvíjející se produkce vinařství Vietti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 717,99 Kč

Vietti
Barolo „ Castiglione ” Docg 2018 cantina Vietti 1.50 l
Barolo „ Castiglione ” Docg 2018 cantina Vietti 1.50 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo ( keře až 35 let staré ) vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Víno pochází z malých, nicméně významných vinic v oblasti mezi Castiglione Falletto, Monforte, La Morra a Novello. Vinifikace probíhá v nerezových tancích a následuje po ní malolaktická fermentace v inoxu. Třicetiměsíční zrání ve slavonských a barikových sudech. Velmi působivě bohaté a koncentrované Barolo si zachovává svoji svěžest a vůni, vyznačující se dobrou strukturou a silou. Má jemný nádech koření a bylin, což mu dodává ještě více na síle a komplexnosti. Doporučujeme k rafinovanějších pokrmům. Vinařství Vietti se řadí mezi nejtradičnější výrobce piemontských vín. V průběhu posledních deseti let v něm došlo k velkému rozvoji a jeho Barolo, Barbaresco a vůbec všechna zde vyráběná červená vína získaly pozoruhodnou jemnost a elegantní strukturu. Tento nový rozměr zdejší vinařské produkce lze vysvětlit dodržováním přísných výrobních standardů: vinifikují se zde výhradně hrozny z vlastní sklizně a vinařství se může pyšnit rozmanitou skladbou vinohradů unikátní kvality. Stejně tak působivý je specifický a vyhraněný charakter těchto terroirových vín a přímočarost jejich čistého a intenzivního stylu. Mladý vinař Luca Currado docílil úžasné syntézy toho nejlepšího z tradičních i moderních stylů: tomu, jak se dělá špičkové víno, skvěle rozumí. Piemontskému vinařství se po dlouhém období planého teoretizování nad výhodami obou výše zmíněných přístupů podařilo dosáhnout šťastné rovnováhy, což ostatně názorně ilustruje rozvíjející se produkce vinařství Vietti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 098,00 Kč

Vietti
Barolo „ Classico ” Docg 2015 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo „ Classico ” Docg 2015 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vůně čerstvých třešní a jahod, které jsou následovány tóny lékořice, kouře s nádechem máty. Je krásně strukturované a vrstvené. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 768,00 Kč

Domenico Clerico
Barolo „ Classico ” Docg 2018 Domenico Clerico 0.75 l
Barolo „ Classico ” Docg 2018 Domenico Clerico 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vůně čerstvých třešní a jahod, které jsou následovány tóny lékořice, kouře s nádechem máty. Je krásně strukturované a vrstvené. Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d'Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 618,00 Kč

Domenico Clerico
Barolo „ Dagromis ” Docg 2011 la Morra Gaja 0.75 l
Barolo „ Dagromis ” Docg 2011 la Morra Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Toto pevně strukturované a bohaté víno je směsí hroznů odrůdy Nebbiolo ze dvou vinic v regionu „La Morra"": Cereguio a Silio. Vinifikace a macerace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou přibližně tři týdny. Dále zraje 12 měsíců v dubových sudech typu barrique a pak ještě dalších 12 měsíců ve velkých tradičních sudech z dubu. Intenzivní barva, plné v nose s bohatou vůní peckového ovoce a květinovými tóny, dále se nádherně otevírá vůně lékořice, sušených bylin a koření. Uhlazený a dlouhotrvající konec. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 998,00 Kč

Gaja
Barolo „ Dagromis ” Docg 2016 la Morra Gaja 0.375 l
Barolo „ Dagromis ” Docg 2016 la Morra Gaja 0.375 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Toto pevně strukturované a bohaté víno je směsí hroznů odrůdy Nebbiolo ze dvou vinic v regionu „La Morra"": Cereguio a Silio. Vinifikace a macerace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou přibližně tři týdny. Dále zraje 12 měsíců v dubových sudech typu barrique a pak ještě dalších 12 měsíců ve velkých tradičních sudech z dubu. Intenzivní barva, plné v nose s bohatou vůní peckového ovoce a květinovými tóny, dále se nádherně otevírá vůně lékořice, sušených bylin a koření. Uhlazený a dlouhotrvající konec. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 298,00 Kč

Gaja
Barolo „ Dagromis ” Docg 2016 la Morra Gaja 0.75 l
Barolo „ Dagromis ” Docg 2016 la Morra Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Toto pevně strukturované a bohaté víno je směsí hroznů odrůdy Nebbiolo ze dvou vinic v regionu „La Morra"": Cereguio a Silio. Vinifikace a macerace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou přibližně tři týdny. Dále zraje 12 měsíců v dubových sudech typu barrique a pak ještě dalších 12 měsíců ve velkých tradičních sudech z dubu. Intenzivní barva, plné v nose s bohatou vůní peckového ovoce a květinovými tóny, dále se nádherně otevírá vůně lékořice, sušených bylin a koření. Uhlazený a dlouhotrvající konec. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 499,00 Kč

Gaja
Barolo „ Dagromis ” Docg 2017 la Morra Gaja 0.75 l
Barolo „ Dagromis ” Docg 2017 la Morra Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Toto pevně strukturované a bohaté víno je směsí hroznů odrůdy Nebbiolo ze dvou vinic v regionu „La Morra"": Cereguio a Silio. Vinifikace a macerace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou přibližně tři týdny. Dále zraje 12 měsíců v dubových sudech typu barrique a pak ještě dalších 12 měsíců ve velkých tradičních sudech z dubu. Intenzivní barva, plné v nose s bohatou vůní peckového ovoce a květinovými tóny, dále se nádherně otevírá vůně lékořice, sušených bylin a koření. Uhlazený a dlouhotrvající konec. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 198,01 Kč

Gaja
Barolo „ Dagromis ” Docg 2019 la Morra Gaja 0.75 l
Barolo „ Dagromis ” Docg 2019 la Morra Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Toto pevně strukturované a bohaté víno je směsí hroznů odrůdy Nebbiolo ze dvou vinic v regionu „La Morra"": Cereguio a Silio. Vinifikace a macerace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou přibližně tři týdny. Dále zraje 12 měsíců v dubových sudech typu barrique a pak ještě dalších 12 měsíců ve velkých tradičních sudech z dubu. Intenzivní barva, plné v nose s bohatou vůní peckového ovoce a květinovými tóny, dále se nádherně otevírá vůně lékořice, sušených bylin a koření. Uhlazený a dlouhotrvající konec. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 698,00 Kč

Gaja
Barolo „ del comune di Grinzane Cavour ” Docg 2019 Giovanni Canonica 0.75 l
Barolo „ del comune di Grinzane Cavour ” Docg 2019 Giovanni Canonica 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Giovanni Canonica dělá vína ze staré školy v jeho malém vinařství . To znamená, že divoké fermenty s žádnou regulací teploty a dlouhé macerations až 40 dnů s zrání ve velkých slovanských Botti a betonových kádích. Rustikální, čisté a pravdivé Barolo vyrobené v miniaturních množstvích. Milujeme ho. V současné době jsou naši výrobci, ""tradicionalisté"" v módě. Je lichotivé vidět, tisk a velkospotřebitele stále více chválit tento seznam výrobců jako vrchol ligy. Nicméně jsem viděl vinařské trendy přicházet a odcházet, a žebříček není to, co se počítá. Důležité je, jak tito lidé pracují den co den, jejich oběti, jak skvělé jsou jejich vinice, dlouhodobé zaměření na to, co je nejlepší pro vína, a v rovnici samozřejmě hraje roli jejich charakter. Ať už proto, že víno je hrubé, špinavé, předražené, všechny tyto lidské atributy zapůjčují svou váhu finálnímu produktu, kterým je víno. V poslední době již pro mě není dostatečné, že víno je přírodní nebo mimořádné, ale holistický obraz vinařství, který se vynořuje, musí dávat smysl. Nejsem pronásledovatel hvězd a pyšním se mírně narcistickytím, že mám velmi dobrý nos na další objevení vína. Není to opravdu tak těžké. Je to součet dílků, které, když přijdou společně, vytváří kouzlo. Pokud si tyto komentáře čtou někteří začínající producenti vína, prosím, nenechte se odradit. Řím nebyl postaven za jeden den, ale je to celkový přístup snažit se dosáhnout ke hvězdám, který odděluje zrno od plev. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 198,01 Kč

Giovanní Canonica
Barolo „ del Comune di Serralunga d´Alba ” Docg 2015 azienda agricola Rivetto 0.75 l
Barolo „ del Comune di Serralunga d´Alba ” Docg 2015 azienda agricola Rivetto 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Barolo dokázující potenciál odrůdy Nebbiolo k dlouhodobému zrání. Víno zrálo 32 měsíců ve velkých sudech a pak následně ještě 10 měsíců v bariku. Narozdíl od tradičních Barol, je tento vzorek příjemně pitelný i jako mladší víno, protože třísloviny nejsou tak agresivní a celkově charakter vín je více ovocný. Stále se však jedná o mohutné Barolo, krále červených vín oblasti Piemonte. Jako všechna Barolo, i toto zrálo více jak 3 roky, v tomto případě na slavonském dubu. Rodinné vinařství Rivetto založené roku 1902 v Albě, v italském Piemonte patří mezi klasické ukázky předávání rodinné tradice vinařství již po několik generací, v tomto případě čtyř. V současnosti pokrývají vinice 35 hekarů prakticky v jednom nepřerušeném bloku na svazích u vesnice Serralunga d´Alba, jen několik kilometrů od světoznámé obce Barolo. V původním sklepení v obci Sinio se již od počátku minulého století produkovalo tradiční Dolcetto, Barbera či Barbaresco. Hlavním zaměřením vinařství Rivetto je však věhlasné Barolo a v neposlední řadě výtečné Nebbiolo, které je favoritem mezi víny stření kategorie. Jako speciality podniku lze počítat bílé víno Langhe a hlavně speciální aromatické chininové Barolo, které je speciální variantou desertního vína. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 295,00 Kč

Rivetto
Barolo „ del Comune di Serralunga d´Alba ” Docg 2019 azienda agricola Rivetto 0.75 l
Barolo „ del Comune di Serralunga d´Alba ” Docg 2019 azienda agricola Rivetto 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché Barolo dokázující potenciál odrůdy Nebbiolo k dlouhodobému zrání. Víno zrálo 32 měsíců ve velkých sudech a pak následně ještě 10 měsíců v bariku. Narozdíl od tradičních Barol, je tento vzorek příjemně pitelný i jako mladší víno, protože třísloviny nejsou tak agresivní a celkově charakter vín je více ovocný. Stále se však jedná o mohutné Barolo, krále červených vín oblasti Piemonte. Jako všechna Barolo, i toto zrálo více jak 3 roky, v tomto případě na slavonském dubu. Rodinné vinařství Rivetto založené roku 1902 v Albě, v italském Piemonte patří mezi klasické ukázky předávání rodinné tradice vinařství již po několik generací, v tomto případě čtyř. V současnosti pokrývají vinice 35 hekarů prakticky v jednom nepřerušeném bloku na svazích u vesnice Serralunga d´Alba, jen několik kilometrů od světoznámé obce Barolo. V původním sklepení v obci Sinio se již od počátku minulého století produkovalo tradiční Dolcetto, Barbera či Barbaresco. Hlavním zaměřením vinařství Rivetto je však věhlasné Barolo a v neposlední řadě výtečné Nebbiolo, které je favoritem mezi víny stření kategorie. Jako speciality podniku lze počítat bílé víno Langhe a hlavně speciální aromatické chininové Barolo, které je speciální variantou desertního vína. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 354,99 Kč

Rivetto
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2012 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2012 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vinice Enrico VI. se nachází na území obce Castiglione Falletto a má rozlohu pouhých 2,1 hektaru v nadmořské výšce 280 m n. m. Odrůda Nebbiolo zde dává vína velké koncentrace a hloubky s pevným taninem a velice dlouhým potenciálem k zrání. Je robustní a velice elegantní. Mimořádné Barolo. Zářivá granátová barva s cihlovinkovými tóny. Ve vůni je lékořice, koření, dřevo, jemné červené plody a višně v alkoholu. V chuti je statné s mužnými taniny a téměř nekonečné. Aristokratické víno, které se nejlépe hodí k rafinované kuchyni.Pečená a grilovaná zvěřina, telecí maso, hovězí steaky, výrazné sýry. I samotné k meditaci. Potenciál dalšího zrání v lahvi až 30 let. V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto"",která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo,vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo.Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 595,00 Kč

Cordero di Montezemolo
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2016 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2016 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vinice Enrico VI. se nachází na území obce Castiglione Falletto a má rozlohu pouhých 2,1 hektaru v nadmořské výšce 280 m n. m. Odrůda Nebbiolo zde dává vína velké koncentrace a hloubky s pevným taninem a velice dlouhým potenciálem k zrání. Je robustní a velice elegantní. Mimořádné Barolo. Zářivá granátová barva s cihlovinkovými tóny. Ve vůni je lékořice, koření, dřevo, jemné červené plody a višně v alkoholu. V chuti je statné s mužnými taniny a téměř nekonečné. Aristokratické víno, které se nejlépe hodí k rafinované kuchyni.Pečená a grilovaná zvěřina, telecí maso, hovězí steaky, výrazné sýry. I samotné k meditaci. Potenciál dalšího zrání v lahvi až 30 let. V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto"",která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo,vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo.Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 895,00 Kč

Cordero di Montezemolo
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2018 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2018 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vinice Enrico VI. se nachází na území obce Castiglione Falletto a má rozlohu pouhých 2,1 hektaru v nadmořské výšce 280 m n. m. Odrůda Nebbiolo zde dává vína velké koncentrace a hloubky s pevným taninem a velice dlouhým potenciálem k zrání. Je robustní a velice elegantní. Mimořádné Barolo. Zářivá granátová barva s cihlovinkovými tóny. Ve vůni je lékořice, koření, dřevo, jemné červené plody a višně v alkoholu. V chuti je statné s mužnými taniny a téměř nekonečné. Aristokratické víno, které se nejlépe hodí k rafinované kuchyni.Pečená a grilovaná zvěřina, telecí maso, hovězí steaky, výrazné sýry. I samotné k meditaci. Potenciál dalšího zrání v lahvi až 30 let. V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto"",která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo,vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo.Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 695,00 Kč

Cordero di Montezemolo
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2019 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Barolo „ Enrico VI ” Docg 2019 Cordero di Montezemolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barolo - suché. Vinice Enrico VI. se nachází na území obce Castiglione Falletto a má rozlohu pouhých 2,1 hektaru v nadmořské výšce 280 m n. m. Odrůda Nebbiolo zde dává vína velké koncentrace a hloubky s pevným taninem a velice dlouhým potenciálem k zrání. Je robustní a velice elegantní. Mimořádné Barolo. Zářivá granátová barva s cihlovinkovými tóny. Ve vůni je lékořice, koření, dřevo, jemné červené plody a višně v alkoholu. V chuti je statné s mužnými taniny a téměř nekonečné. Aristokratické víno, které se nejlépe hodí k rafinované kuchyni.Pečená a grilovaná zvěřina, telecí maso, hovězí steaky, výrazné sýry. I samotné k meditaci. Potenciál dalšího zrání v lahvi až 30 let V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto"",která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo,vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo.Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 465,00 Kč

Cordero di Montezemolo
Zobrazuji 1421-1440 z 21691 nabídek
  • <
  • ...
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • ...
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies