Bols Pepermint Green je velmi kvalitní bylinný likér z máty peprné. K výrobě likéru jsou použity aromatizující a ochucující látky, jako byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj..
Ty se uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena).
Někdy se kombinují meziprodukty různých metod. Konzumace likérů je velmi různorodá, ale především jako součást míchaných nápojů.
Ovocný likér nazvaný podle převládajícího použitého ovoce, tzv. ""krém"" o obsahu cukru minimálně 28 %. K výrobě likéru jsou použity aromatizující a ochucující látky, jako byliny, koření, semena, jádra peckovin, kůra citrusů aj.. Ty se uloží do neutrálního alkoholu; poté se za několik dnů až týdnů kompozice podrobí redestilaci (za teploty bodu varu alkoholu), perkolaci/digeraci (kompozice se zahřeje na 55 °C a nechá se protékat cedicím sítem) nebo maceraci (za studena). Někdy se kombinují meziprodukty různých metod.
Konzumace likérů je velmi různorodá, ale především jako součást míchaných nápojů.