Hodnocení whisky podle výrobce:
Aroma: výrazně cereální, s medem, citrónem, sušeným ovocem a zralým světlým ovocem
Chuť: plná, dominantně cereální, se sladkým sušeným ovocem, decentním dubem, a citrónovým sorbetem
Dokončení: zralé i sušené ovoce, dub.
Nejtypičtější sladová a obilná palírna (spolupracovala jen s vlastní společností mísící a plnící whisky), která se určitou dobu spojuje s čistou sladovou whisky Inchmurrin.
Dnes klade větší důraz na své vlastní produkty i název společnosti Loch Lomonde. Palírna dokáže vyrobit šest i více druhů destilátů, a to obměňováním procesu, jakým vyrábí a spojuje svoje periodické destilační přístroje.
Palírna založená v letech 1965-1966, sídlí v bývalé továrně na kaliko, v průmyslové oblasti, jež se nachází na hranici Highlands. Název Loch Lomond se používá pro přesně definovanou, čistou sladovou whisky, ale i pro ""čistou směs"".
Směs se skládá z obilné whisky z nepřetržitě pracujících destilačních přístrojů a jejích variant z periodicky destilujících přístrojů. Čtyři z nich se obyčejně nestáčejí do lahví jako čisté whisky. Patří k nim Glen Douglas a postupně výrazněji rašelinové Craiglodge, Inchmoan a Croftengea.