Haiti je je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Clairin Communal je výjimečným blendem clairinů od
výrobců Sajous, Vaval, Casimir a Le Rocher. Výsledný rum Clairin Communal vzniká ve čtyřech oblastech: Cavaillon, Barraderes, Pignon a St. Michel de l'Attalaye smícháním čtyř místních rumů, které mu dodávají příjemnou chuť ovoce, hruškových květů, vanilky, třtinového cukru a jemných
zelených tónů rostlin. Každý z nich dodává vlastní charakter a přispívají k bohaté paletě chutí, která je velmi jemná, ovocná, květinová, medicinální, kořeněná a medová, to vše na pozadí cukrové třtiny. Clairin Communal má komplexní aroma s tóny cukrové třtiny, květin a hrušek. V chuti se
projevují tóny elegantní vanilky, ovoce, květin a koření. Na patře je velmi jemný, s rostlinným závěrem.