Auchentoshan, známý pro své výhradní použití trojité destilace, sídlí na okraji Glasgow a byl po dobu 60. let ve vlastnictví pivovaru Tennents. Na konci dekády ho prodali Eadie Cairnsovi, který místo upgradoval a začal ho oficiálně stáčet do lahví jako single malt. Palírna prošla rukama
Morrisona Bowmora, než se dnes stala součástí stolu Beam Suntory. Je neobvyklé, že žádná z produkce Auchentoshan není vyhrazena pro směsi, což znamená, že v průběhu let bylo v palírně vydáno množství jednotlivých sudů a nezávislých vydání. Tento exkluzivní Travel Retail, vydaný v
roce 2012, byl dokončen v sudech po sherry Pedro Ximenez.
Aroma:Hřejivá, bohatá, povidlová (ale bez sladkosti), s čokoládou, balsamicem, jehličím, borovou vůní. Větrové tóny jdou až do mentolu.
Chuť:Silná čokoláda, opálené dřevo, topinky. Plná v chuti, štiplavá (působila na mě silněji, než na 48%). Těžké přezrálé ovoce bez sladkosti.