Zvědavost vinaře, talent skvělého řemeslníka. Tak se zrodila naše Barolo grappa, z touhy vylepšit tu část hroznů na našich vinicích, která je méně zvažovaná, a z rozhodnutí svěřit ji citlivosti, jakou má Gianni Capovilla.
Zážitek, který pro nás byl tak trochu cestou na „skrytou stranu Měsíce“, abychom objevili přidanou hodnotu ovoce, které pěstujeme. Použité výlisky jsou výlisky našeho Nebbiolo da Barolo. Původním záměrem bylo použít pouze ty z Nebbiolo del Pie' franco,
ale množství se ukázalo být příliš malé na to, aby bylo možné provést jedinou destilaci; tak jsme se rozhodli uchýlit se také k těm od Rupestris. Capovilla - z našeho pohledu nejvhodnější destilátor pro získání toho nejlepšího,
co z hroznů zbyde po fermentaci a zachování jejich čistoty - v zimním období stárne destilát v chladu, aby získal eleganci, poté jej přivede k obsahu alkoholu s voda zdroje.