Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy Teroldego Rotaliano a Chardonnay vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Trentino
Dějiny grappy uvádějí, že byla z důvodu své výtečnosti nazývána jako ""silné pití "", určené jen několika málo znalcům.
Bertagnolli je již od 60. let považováno za promotéra rozvoje a výchovy v grappě, tak aby se pálenka toliko měkké a zakulacené chuti pila "" s mírou"". Grappino bianco a Grappino oro G. Bertagnolli jsou toho důkazem.
V minulosti lihovar vyráběl takové produkty, které předučily kulturu oboru, který je postaven na pojmech jako : snaha, výzkum, důmyslnost a trpělivosti.
V časopisu Wine & Degustation září 2011 proběhlo hodnocení a degustace Grappino bianco: oceněno ***, s krátkým popisem: ""barva čistá, průhledná, inertní. Ostré a lehce neharmonické aroma s výrazným alkoholovým projevem. Chuť je naopak příjemná, lehce nasládlá a harmonická, připomínající fíky. Dlouhý čistý závěr."" /zdroj Wine & Degustation září 2011 /
barva: brilantní, průhledná
chuť: silná, harmonikcá, plná, lehce ovocná
Teplota servírování: mezi 12°a 14°C, během léta se doporučuje ještě nižší teplota
Grappa Trentina G. Bertagnolli se honosí značkou Institutu ochrany, která potvrzuje původ a kvalitu grappy a dává záruku, že vznikla v průběhu dokonalého destilačního procesu s příznačnými rysy v souladu s odpovídajícími právními předpisy