• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Dios Vinotéka

On-line vinotéka s širokou nabídkou moravských, českých i zahraničních vín. Vína šumivá, dezertní, archivní, stolní, jakostní, pozdní sběr, ledové a slámové víno, vinné, ovocné destiláty. Dodáváme vína na firemní akce, večírky, rauty, dárková balení.
Grappa „ Confezione Allegra ” tasting gift set of Marzadro 41% vol. 0.80 l
Grappa „ Confezione Allegra ” tasting gift set of Marzadro 41% vol. 0.80 l
- Giare Amarone - Giare Gewürztraminer - Le Diciotto Lune - La Trentina Barrique V roce 1949 se v srdci Vallagariny zrodila destilační firma Marzadro. Leží mezi kopci, kde se rodí jedny z nejoceňovanějšícha nejprestižnějších vín z oblasti Trentino.Zkušenostmi, již přes půl století předávanými z otce nasyna, vládne tradici v umění destilovat.Věnovala své úsilí a profesionalitu typickým italskýmdestilátům ""la grappa"" a dosáhla v těchto destilátechvynikajících kvalitativních úspěchů.Destilace výlisků vybraných odrůd z oblasti Vallagarinavychází z tradičních metod, které uchovávají nezměněnépůvodní vůně typické pro údolí Trentina.
1 868,00 Kč

Marzadro
Grappa „ Confezione Classica Pyramide ” tasting gift set of Marzadro 43% vol. 0.80 l
Grappa „ Confezione Classica Pyramide ” tasting gift set of Marzadro 43% vol. 0.80 l
- Giare Amarone - Giare Chardonnay - Le Diciotto Lune - La Trentina Tradizionale V roce 1949 se v srdci Vallagariny zrodila destilační firma Marzadro. Leží mezi kopci, kde se rodí jedny z nejoceňovanějšícha nejprestižnějších vín z oblasti Trentino.Zkušenostmi, již přes půl století předávanými z otce nasyna, vládne tradici v umění destilovat.Věnovala své úsilí a profesionalitu typickým italskýmdestilátům ""la grappa"" a dosáhla v těchto destilátechvynikajících kvalitativních úspěchů.Destilace výlisků vybraných odrůd z oblasti Vallagarinavychází z tradičních metod, které uchovávají nezměněnépůvodní vůně typické pro údolí Trentina.
1 798,00 Kč

Marzadro
Grappa „ Dedicata al Padre ” 2012 Vintage distilleria Marolo 45% vol. 0.70 l
Grappa „ Dedicata al Padre ” 2012 Vintage distilleria Marolo 45% vol. 0.70 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy - vyvážené směsi vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Piemonte - Roero Grappa dedicata al Padre - v překladu věnována otci.Tuto Grappu skvělou grappu udělal Paolo Marolo svému otci, za jeho celoživotní práci. Stala se tak příkladným dárkem, našim otcům. Je ročníková, stařená v dubových soudcích. Má zlatou barvu, úžasně jemnou chuť a vůni. Je jemně hřejivá a velice komplexní. Je balená do elegantní dřevěné kazety. Destilerie Marolo nabízí od roku 1977 kvalitní grappy vysoké prestiže, které se rodí z velké vášně a profesionality s extrémním smyslem pro detail. Marolo vychází z tradičního pojetí grappy. Použivá moderní techniky pálení, kdy destiluje grappy v malém objemu artisanálního charakteru. Paolo Marolo odjakživa velice precizně vybíral pro své grappy hrozny a matoliny čerstvé, té nevyšší kvality a ty následně destiluje v přístrojích na bázi vodní lázně. Paolo Marolo má nos, cit a neocenitelné zkušenosti pro výrobu špičkové grappy. Zároveň však nepřestává zkoumat, jak své grappy stále zlepšovat. Grappy riservy nechává stárnout v soudcích z dubu nebo akátu a to jsou jeho nejcennější a nejvzácnější díla, kde okamžitě rozpoznáme jejich jedinečný styl. Používá velice originální láhve a etiketu, kterou pro každý tip grappy namaloval známý piemontský malíř Gallo. Většina lahví je balená do elegantní krabičky a stává se tak i velice representativním dárkem.
2 698,00 Kč

Marolo
Grappa „ Dedicata al Padre ” distilleria Marolo 60% vol. 0.70 l
Grappa „ Dedicata al Padre ” distilleria Marolo 60% vol. 0.70 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy - vyvážené směsi vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Piemonte - Roero Křišťálově čistá, čistá a harmonická vůně. Chuť plná a hřejivá. Destilerie Marolo nabízí od roku 1977 kvalitní grappy vysoké prestiže, které se rodí z velké vášně a profesionality s extrémním smyslem pro detail. Marolo vychází z tradičního pojetí grappy. Použivá moderní techniky pálení, kdy destiluje grappy v malém objemu artisanálního charakteru. Paolo Marolo odjakživa velice precizně vybíral pro své grappy hrozny a matoliny čerstvé, té nevyšší kvality a ty následně destiluje v přístrojích na bázi vodní lázně. Paolo Marolo má nos, cit a neocenitelné zkušenosti pro výrobu špičkové grappy. Zároveň však nepřestává zkoumat, jak své grappy stále zlepšovat. Grappy riservy nechává stárnout v soudcích z dubu nebo akátu a to jsou jeho nejcennější a nejvzácnější díla, kde okamžitě rozpoznáme jejich jedinečný styl. Používá velice originální láhve a etiketu, kterou pro každý tip grappy namaloval známý piemontský malíř Gallo. Většina lahví je balená do elegantní krabičky a stává se tak i velice representativním dárkem.
1 499,00 Kč

Marolo
Grappa „ Euganea ” by Girolamo Luxardo 40% vol. 0.70 l
Grappa „ Euganea ” by Girolamo Luxardo 40% vol. 0.70 l
Klasická Italská grappa , vyrobená z matolin hroznů vypěstovaných v italské vinařské oblasti Alto Adige.
335,00 Kč

Luxardo
Grappa „ Fior di Vite ” Italian grappa by Ramazzotti 40% vol. 0.70 l
Grappa „ Fior di Vite ” Italian grappa by Ramazzotti 40% vol. 0.70 l
Typická italská pálenka z hroznů vinné révy - Grappa Grappa Fior di Vite je typický italský destilát z čerstvých výlisků Piemontských hroznů, včetně jejich jadérek a lodyh. Osobitost a výjimečnost tohoto destilátu podtrhuje i „sacco“ – typický lněný obal, díky němuž lze láhev snadno odlišit od jiných podobných výrobků.
498,00 Kč

Ramazotti
Grappa „ Chianti Fiasco ” Bottega 38% vol. 0.50 l
Grappa „ Chianti Fiasco ” Bottega 38% vol. 0.50 l
Grappa Chianti Fiasco Bottega se získává destilací matoliny ze slupek použitých k výrobě Chianti a je vysoce ceněna díky vlastnostem vína, které se propisují i do samotného destilátu. Parní destilace v měděném destilačním zařízení zachycuje aroma a chutě odrůd Sangiovese, Trebbiano, Malvasia a Caniolo. Celý proces je ukončem stočením tohoto destilátu do originání skleněné lahve ve tvaru baňky typickou pro slavné toskánské víno Chianti. Barva: Křišťálová Aroma: Sladké tóny medu, dřeva a vanilky Chuť: Harmonická, silná, s intenzivními tóny sušeného ovoce a koření
398,01 Kč

Bottega
Grappa „ Promis ” Ca´Marcanda Castagneto Carducci Angelo Gaja 45% vol. 0.50 l
Grappa „ Promis ” Ca´Marcanda Castagneto Carducci Angelo Gaja 45% vol. 0.50 l
Typická italská pálenka z hroznů vinné révy - Grappa Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
938,00 Kč

Gaja
Grappa „ Punto G Triple A ” distilleria Vitorio Capovilla 45% vol. 0.50 l
Grappa „ Punto G Triple A ” distilleria Vitorio Capovilla 45% vol. 0.50 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy - cuvée vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Trentino Vittorio „Gianni” Capovilla je světově uznávaný jako jeden z nejlepších mistrů palírníků na světě, ne-li nejlepší vůbec. Mechanik a později technik jedné z největších továren na materiál pro enologii má ale jednu slabost: ovoce. To byl důvod, proč se před více než 30 lety rozhodl věnovat destilaci. Zpočátku, po roce 1976, vyráběl víno a destiloval ovocné destiláty víceméně jako hobby, ale v roce 1986 založil destilerii ve vesnici Rosá poblíž Bassana del Grappa. Neúnavně hledá mizející druhy a divoce rostoucího ovoce od Rumunska až po Vesuv, od Val Venosta až po Champagne. S technikou a srdcem ve službách přírody je zcela oddán dosažení dokonalého extraktu kvintesence a čistoty. Grappa Triple A Punto G je první grappa na světě vyráběná ze šťavnaté matoliny, čisté, bez chemikálií, původem od výrobců Triple A.
1 125,00 Kč

Capovilla
Grappa „ Rachele ” distilleria Paolazzi 40% vol. 0.70 l
Grappa „ Rachele ” distilleria Paolazzi 40% vol. 0.70 l
Má jemnou květinovou vůni s nádechem koření a zralého ovoce. Jeho chuť je čistá, silná a mírně hořká, ale zanechává intenzitvní a trvalou chuť.
358,99 Kč

Paolazzi
Grappa „ Sarpa di Poli ” 2glass pack Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.50 l
Grappa „ Sarpa di Poli ” 2glass pack Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.50 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy 60% Merlot a 40% Cabernet Sauvignon vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Veneto Slovo Sarpa znamená v benátském dialektu matoliny. Je označena fialovým uzávěrem. Palírna dodnes používá systém historických uzávěrů láhví. Podáváme při teplotě 10-15 °C. Při dané kvalitě skvělá cena. Grappa je aromatický destilát s obsahem alkoholu mezi 37,5% a 60%. Podobně jako u koňaku je i tento destilát a italská specialita pojmenován podle místa původu - městečka Grappa. Italové tvrdí, že výroba byla objevena právě zde, ale žádné zdroje tuto teorii nepotvrdily (existují záznamy o destilaci hroznů v Bourgogne již v 5. století). Většina Grappy se vyrábí destilací čerstvých matolin (vylisovaných hroznů) nebo zbytků hroznů, získaných po výrobě/ lisování vína (zřídka se grappa vyrábí i z celých hroznů). Typ použitých hroznů má veliký vliv na charakter destilátu a tak vzniká celá škála různých druhů grappy. Grappa se vyrábí na severu Itálie ve Veneto v regionu Bassano del Grappa. Původně se začala vyrábět, aby se zužitkovalo vše z hroznů. Postupem času se z tohoto destilátu stal fenomén. Výroba je poměrně nákladná a proto výrobci většinou vyrábějí menší množství ve vynikající kvalitě. Na kvalitu produkce dohlíží Istituto Nazioniale Grappa, která byla zřízena v roce 1996. Každoročně se ve Veneto vyrobí 40 milionů láhví grappy. V Itálii se podává jako digestiv po jídle. Může být také přidána do espressa, čímž se vytvoří tzv. „caffé corretto"". Ve Veneto je populární tzv. „resentin"", kdy se do šálku po espressu s cukrem přidá malá porce grappy, čímž se šálek „vypláchne"" a celá porce se vypije.
1 098,99 Kč

Jacopo Poli
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.10l
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.10l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy 60% Merlot a 40% Cabernet Sauvignon vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Veneto Slovo Sarpa znamená v benátském dialektu matoliny. Je označena fialovým uzávěrem. Palírna dodnes používá systém historických uzávěrů láhví. Podáváme při teplotě 10-15 °C. Při dané kvalitě skvělá cena. Grappa je aromatický destilát s obsahem alkoholu mezi 37,5% a 60%. Podobně jako u koňaku je i tento destilát a italská specialita pojmenován podle místa původu - městečka Grappa. Italové tvrdí, že výroba byla objevena právě zde, ale žádné zdroje tuto teorii nepotvrdily (existují záznamy o destilaci hroznů v Bourgogne již v 5. století). Většina Grappy se vyrábí destilací čerstvých matolin (vylisovaných hroznů) nebo zbytků hroznů, získaných po výrobě/ lisování vína (zřídka se grappa vyrábí i z celých hroznů). Typ použitých hroznů má veliký vliv na charakter destilátu a tak vzniká celá škála různých druhů grappy. Grappa se vyrábí na severu Itálie ve Veneto v regionu Bassano del Grappa. Původně se začala vyrábět, aby se zužitkovalo vše z hroznů. Postupem času se z tohoto destilátu stal fenomén. Výroba je poměrně nákladná a proto výrobci většinou vyrábějí menší množství ve vynikající kvalitě. Na kvalitu produkce dohlíží Istituto Nazioniale Grappa, která byla zřízena v roce 1996. Každoročně se ve Veneto vyrobí 40 milionů láhví grappy. V Itálii se podává jako digestiv po jídle. Může být také přidána do espressa, čímž se vytvoří tzv. „caffé corretto"". Ve Veneto je populární tzv. „resentin"", kdy se do šálku po espressu s cukrem přidá malá porce grappy, čímž se šálek „vypláchne"" a celá porce se vypije.
179,00 Kč

Jacopo Poli
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.70l
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.70l
Slovo Sarpa znamená v benátském dialektu matoliny. Tato suchá Grappa se destiluje ze 60% z odrůdy Merlot a ze 40% Cabernet Sauvignon. Je označena fialovým uzávěrem. Palírna dodnes používá systém historických uzávěrů láhví. Podáváme při teplotě 10-15 °C. Při dané kvalitě skvělá cena.
748,00 Kč

Jacopo Poli
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 2x0.70 l
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 2x0.70 l
Slovo Sarpa znamená v benátském dialektu matoliny. Je označena fialovým uzávěrem. Palírna dodnes používá systém historických uzávěrů láhví. Podáváme při teplotě 10-15 °C. Při dané kvalitě skvělá cena. Kolekce mladé a vyzrálé grappy.
1 299,00 Kč

Jacopo Poli
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 3.00l
Grappa „ Sarpa di Poli ” original Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 3.00l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy 60% Merlot a 40% Cabernet Sauvignon vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Veneto Slovo Sarpa znamená v benátském dialektu matoliny. Je označena fialovým uzávěrem. Palírna dodnes používá systém historických uzávěrů láhví. Podáváme při teplotě 10-15 °C. Při dané kvalitě skvělá cena. Grappa je aromatický destilát s obsahem alkoholu mezi 37,5% a 60%. Podobně jako u koňaku je i tento destilát a italská specialita pojmenován podle místa původu - městečka Grappa. Italové tvrdí, že výroba byla objevena právě zde, ale žádné zdroje tuto teorii nepotvrdily (existují záznamy o destilaci hroznů v Bourgogne již v 5. století). Většina Grappy se vyrábí destilací čerstvých matolin (vylisovaných hroznů) nebo zbytků hroznů, získaných po výrobě/ lisování vína (zřídka se grappa vyrábí i z celých hroznů). Typ použitých hroznů má veliký vliv na charakter destilátu a tak vzniká celá škála různých druhů grappy. Grappa se vyrábí na severu Itálie ve Veneto v regionu Bassano del Grappa. Původně se začala vyrábět, aby se zužitkovalo vše z hroznů. Postupem času se z tohoto destilátu stal fenomén. Výroba je poměrně nákladná a proto výrobci většinou vyrábějí menší množství ve vynikající kvalitě. Na kvalitu produkce dohlíží Istituto Nazioniale Grappa, která byla zřízena v roce 1996. Každoročně se ve Veneto vyrobí 40 milionů láhví grappy. V Itálii se podává jako digestiv po jídle. Může být také přidána do espressa, čímž se vytvoří tzv. „caffé corretto"". Ve Veneto je populární tzv. „resentin"", kdy se do šálku po espressu s cukrem přidá malá porce grappy, čímž se šálek „vypláchne"" a celá porce se vypije.
2 395,00 Kč

Jacopo Poli
Grappa „ Sarpa di Poli barrique ” original aged Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.70 l
Grappa „ Sarpa di Poli barrique ” original aged Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 0.70 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy 60% Merlot a 40% Cabernet Sauvignon vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Veneto - stařená Slovo Sarpa znamená v benátském dialektu matoliny. Je označena fialovým uzávěrem. Palírna dodnes používá systém historických uzávěrů láhví. Podáváme při teplotě 10-15 °C. Při dané kvalitě skvělá cena.
828,00 Kč

Jacopo Poli
Grappa „ Sarpa di Poli barrique ” original aged Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 3.00 l
Grappa „ Sarpa di Poli barrique ” original aged Italian brandy by Jacopo Poli 40% vol. 3.00 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy 60% Merlot a 40% Cabernet Sauvignon vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Veneto - stařená Slovo Sarpa znamená v benátském dialektu matoliny. Je označena fialovým uzávěrem. Palírna dodnes používá systém historických uzávěrů láhví. Podáváme při teplotě 10-15 °C. Při dané kvalitě skvělá cena.
3 298,00 Kč

Jacopo Poli
Grappa „ Stravecchia ” tenuta San Leonardo Marchese Carlo Guerrieri Gonzaga 45% vol. 0.50 l
Grappa „ Stravecchia ” tenuta San Leonardo Marchese Carlo Guerrieri Gonzaga 45% vol. 0.50 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy Cabernet a Merlot vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Trentino - stařená Noblesní destilát vyrobený z výlisků hroznů pro víno San Leonardo. Vyrábí se nepřetržitou destilací v měděných destilačních nádobách, následně grappa zraje 5 let na dubových baricích, kde před tím zrálo víno San Leonardo. Díky zrání se grappa zjemní a získá krásnou zlatou barvu a delikátní vůni připomínající rozinky, med a vanilku. Grappa je balena do 2 litrových skleněných oválných láhví, které po vyprázdnění slouží jako dekantační karafa na víno San Leonardo. Grappa San Leonardo, vyráběná ve velmi malých dávkách z výlisků z vinic panství, se destiluje v kotlících s přímou párou. Tato extra stařená grappa zraje celých pět let v dubových sudech, které se dříve používaly ke zrání slavného San Leonardo, což dodává Grappě Stravecchia její hloubku a vynikající eleganci. Po lehkém slisování výlisků se okamžitě destilují v klasickém parním kotlíkovém destilačním přístroji. Tato grappa má klasickou jantarově zlatou barvu. Grappa Stravecchia je plná, voňavá a zároveň rafinovaná, elegantní, a je to vznešený destilát s nenapodobitelnou smyslovou bohatostí.
1 698,01 Kč

San Leonardo
Grappa „ Stravecchia ” tenuta San Leonardo Marchese Carlo Guerrieri Gonzaga 45% vol. 2.00 l
Grappa „ Stravecchia ” tenuta San Leonardo Marchese Carlo Guerrieri Gonzaga 45% vol. 2.00 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy Cabernet a Merlot vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Trentino - stařená Noblesní destilát vyrobený z výlisků hroznů pro víno San Leonardo. Vyrábí se nepřetržitou destilací v měděných destilačních nádobách, následně grappa zraje 5 let na dubových baricích, kde před tím zrálo víno San Leonardo. Díky zrání se grappa zjemní a získá krásnou zlatou barvu a delikátní vůni připomínající rozinky, med a vanilku. Grappa je balena do skleněných oválných láhví, které po vyprázdnění slouží jako dekantační karafa na víno San Leonardo. Grappa San Leonardo, vyráběná ve velmi malých dávkách z výlisků z vinic panství, se destiluje v kotlících s přímou párou. Tato extra stařená grappa zraje celých pět let v dubových sudech, které se dříve používaly ke zrání slavného San Leonardo, což dodává Grappě Stravecchia její hloubku a vynikající eleganci. Po lehkém slisování výlisků se okamžitě destilují v klasickém parním kotlíkovém destilačním přístroji. Tato grappa má klasickou jantarově zlatou barvu. Grappa Stravecchia je plná, voňavá a zároveň rafinovaná, elegantní, a je to vznešený destilát s nenapodobitelnou smyslovou bohatostí.
5 968,00 Kč

San Leonardo
Grappa „ Tignanello ” tenuta Tignanello by Antinori 42% vol. 0.50 l
Grappa „ Tignanello ” tenuta Tignanello by Antinori 42% vol. 0.50 l
Tradiční italská pálenka z hroznů ( matolin ) vinné révy odrůdy shodné s odrůdami na výrobu vína Tignanello vypěstovaných na vinicích vinařské oblasti Toskánsko Tato luxusní Grappa je vyrobena destilací matolin (vymačkané slupky hroznů) odrůd Sangiovese a Cabernet, pocházejících z vinic Tignanello. Pro výrobu se používají matoliny té nejvyšší kvality – bohaté na alkohol a aromatické látky. Matoliny obou odrůd se destilují odděleně a vyrobené Grappy se poté smíchají a následně stáčí. Konečný produkt je pak harmonický a velmi elegantní. Grappa Tignanello je vyráběna ve velmi omezeném množství. Antinori má velmi dlouhou a pestrou rodinnou historii, která trvá již po 26 generací, a rodina vyrábí vína již přes 600 let. Giovanni di Piero Antinori se stává v roce 1385 součástí „Arte Fiorentina dei Vinattieri“. Veškeré firemní inovace v celé historii si rodina vždy osobně kontrolovala. Vinice Tenuta Tignanello, proslulá matka slavných vín Tignanello a Solaia, je klenotem mezi majetky Antinori. Leží v samém srdci Chianti Classico, cca 30 kilometrů od města Florencie. Vinařství zde bylo vybudováno v 16. století. Antinori koupil Tignanello počátkem 19. století. Celkově pokrývá 325 hektarů, na 147 hektarech jsou vysázeny vinice. Samotné Tignanello má rozlohu 47 hektarů, nedaleko ležící Solaia 10 hektarů. Tyto vinice leží v nadmořské výšce 350-450 metrů, kde si mohou hrozny užít teplých dnů i chladných nocí. Rodina Antinori zde začala experimentovat s odrůdami typu Cabernet již ve dvacátých letech minulého století.Ve velmi malém množství jsou zde také odrůdy Syrah, Pinot Nero a Merlot. Hrozny jsou sklízeny na přelomu září a října, proces výroby i staření probíhá ve starých sklepích vinařství Tignanello o rozloze 2 300 m2. Do vlastnictví patří také 7 hektarů olivovníků.
1 198,00 Kč

Tignanello
Zobrazuji 7361-7380 z 21691 nabídek
  • <
  • ...
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • ...
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies