• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Dios Vinotéka

On-line vinotéka s širokou nabídkou moravských, českých i zahraničních vín. Vína šumivá, dezertní, archivní, stolní, jakostní, pozdní sběr, ledové a slámové víno, vinné, ovocné destiláty. Dodáváme vína na firemní akce, večírky, rauty, dárková balení.
Brunello di Montalcino „ Tenuta Nuova ” Docg 2017 Casanova di Neri 0.75 l
Brunello di Montalcino „ Tenuta Nuova ” Docg 2017 Casanova di Neri 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Toto víno vzniklo díky touze vyrobit Brunello skvělého charakteru. Za tímto účelem byla pečlivě vybrána půda, která plně vyhovovala vysokým nárokům na kvalitu. Mikroklimat zde umožňuje růst mnoha rozličným botanickým druhům jako je např. tymián, jalovec, či pistácie. Tento pečlivý výběr půdy, společně s metodami péče o révu, její kultivace či hustota osázení a další detaily, umožnili získat výborné hrozny Sangiovese. Fermentace trvala 23 dní, poté následovalo zrání ve francouzských dubových sudech po dobu 26 měsíců a další alespoň jeden rok v lahvi. Výsledné víno disponuje lehce kořenitým aroma s tóny kávových zrn a zralých višní. Hluboká a pevná struktura, společně s dlouhým koncem po lékořici dělají z tohoto vína požitek, který si můžete vychutnat i v dalším desetiletí. Servis: 17-19°C Dekantace: Ano Konzumace: po 4.roce Archivace: 10-20let Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 678,00 Kč
Značka:
Casanova di Neri
Brunello di Montalcino „ Ugolaia ” Docg 2017 Lisini 0.75 l
Brunello di Montalcino „ Ugolaia ” Docg 2017 Lisini 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché Víno ze stejnojmenné vinice, osázené na původní předfiloxerové mateční klony Sangiovesse grosso. Hrozny mají tuhou slupku a dávají vína mimořádné kvality a komplexnosti se skvělým potenciálem k archivaci. Chuť plná, výrazné, strukturované s mužným a skvěle vyzrálým taninem. Je to velké Brunello pro výjimečné chvíle. Poloha: na jih od Montalcina, mezi obcemi Sant´Angelo a in Colle a Castelnuovo dell'Abate, 350 m n. m. Hustota výsadby: 4800 keřů na hektar u mladých výsadeb Výnosnost výsadby: 1,1 kg / keř, 60 hl / ha Půda: kamenitá, břidličná Vinifikace: ruční sběr hroznů do malých bedýnek, třídění, jemné pomletí a lisování, následná rmutace v dřevěných kádích s ručním promícháváním, 28 – 30 oC po dobu 26 dnů. Následná malolaktická fermentace a čiření bez filtrace. Zrání: 36 měsíců ve velkých dubových sudech od 11 do 40 hl. Následně 18 měsíců v láhvi Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 698,00 Kč
Značka:
Lisini
Brunello di Montalcino cru „ Rennina ” Docg 2008 Pieve Santa Restituta by Angelo Gaja 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ Rennina ” Docg 2008 Pieve Santa Restituta by Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Již v dokumentu z roku 715 lze nalézt zmínky o místě Rennina, ležícím v těsné blízkosti kostelíku v Santa Restituta. Toto místo má svůj název zřejmě odvozený od římského legionáře Remniuse, který zde žil. Název vína tak vyjadřuje spojení s místní historií. Kvašení hroznů probíhá tři týdny v nerezových tancích, víno poté zraje jeden rok v dubových sudech typu barrique, další rok ve velkých dubových nádobách a nakonec 2 roky v lahvi. Velmi čisté a opulentní aroma zobrazuje zralé červené ovoce, vyvíjející se v delikátní vůni koření a květin. Struktura vína je silná a sametová s dlouhým koncem a jemnými taniny. V roce 1994 získal Angelo Gaja své první vinařství v Toskánsku - Pieve Santa Restituta v Montalcinu. Toto malé toskánské městečko je obklopeno kopci a hlubokými lesy. Ve spojení s nadmořskou výškou a vlhkostí půdy tak vzniklo ideální prostředí pro pěstování odrůdy Sangiovese. Vinařství Pieve Santa Restituta ze 40 akrů vinic produkuje dvě Brunella di Montalcino - Sugarille a Renina. Rennina je vzhledem k poněkud bohatší půdě jemnější, s méně taniny než Sugarille, s vůní zralého ovoce, přecházející až ve vůni rozkvetlých květin a koření, sametovou chutí a neustupujícím dozvukem. Naproti tomu Sugarille pochází z vinic s jílovitou půdou, se svahy směřujícími k jihu, čímž dostává výrazně silný charakter. Ve svém mládí je více upjaté a zavřené než Rennina, ale po 5-7 letech odhalí díky své struktuře komplexnost a vyváženost. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 979,00 Kč
Značka:
Gaja
Brunello di Montalcino cru „ Rennina ” Docg 2016 Pieve Santa Restituta by Angelo Gaja 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ Rennina ” Docg 2016 Pieve Santa Restituta by Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Již v dokumentu z roku 715 lze nalézt zmínky o místě Rennina, ležícím v těsné blízkosti kostelíku v Santa Restituta. Toto místo má svůj název zřejmě odvozený od římského legionáře Remniuse, který zde žil. Název vína tak vyjadřuje spojení s místní historií. Kvašení hroznů probíhá tři týdny v nerezových tancích, víno poté zraje jeden rok v dubových sudech typu barrique, další rok ve velkých dubových nádobách a nakonec 2 roky v lahvi. Velmi čisté a opulentní aroma zobrazuje zralé červené ovoce, vyvíjející se v delikátní vůni koření a květin. Struktura vína je silná a sametová s dlouhým koncem a jemnými taniny. V roce 1994 získal Angelo Gaja své první vinařství v Toskánsku - Pieve Santa Restituta v Montalcinu. Toto malé toskánské městečko je obklopeno kopci a hlubokými lesy. Ve spojení s nadmořskou výškou a vlhkostí půdy tak vzniklo ideální prostředí pro pěstování odrůdy Sangiovese. Vinařství Pieve Santa Restituta ze 40 akrů vinic produkuje dvě Brunella di Montalcino - Sugarille a Renina. Rennina je vzhledem k poněkud bohatší půdě jemnější, s méně taniny než Sugarille, s vůní zralého ovoce, přecházející až ve vůni rozkvetlých květin a koření, sametovou chutí a neustupujícím dozvukem. Naproti tomu Sugarille pochází z vinic s jílovitou půdou, se svahy směřujícími k jihu, čímž dostává výrazně silný charakter. Ve svém mládí je více upjaté a zavřené než Rennina, ale po 5-7 letech odhalí díky své struktuře komplexnost a vyváženost. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
4 998,00 Kč
Značka:
Gaja
Brunello di Montalcino cru „ Spuntali ” Docg 2007 cantina Val di Suga 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ Spuntali ” Docg 2007 cantina Val di Suga 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - vinice Spuntali - suché. Sytá granátová barva s rubínovými odlesky. Ve vůni příjemné, intenzivní a rafinované. Exploze zralého ovoce čítající třešně, ostružiny a švestky. Jemné a elegantní taniny zahalují patro. V ústech zpočátku svěží a intenzivní, postupně odhaluje tóny višní, švestek a ostružin. Průměrné stáří révy: 25 let Složení půdy: lehká půda obsahující písčité a vulkanické lapilli Průměrný výnos: 6,5 t/ha Sklizeň: ruční Fermentace: v tancích z cementu po dobu cca. 20 dní za teploty 25/30 °C Zrání: 24 měsíců v sudu z francouzského dubu o objemu 300L a min. 24 měsíců zrání v láhvi. Optimální doba zrání: do roku 2023 Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 199,00 Kč
Značka:
Val di Suga
Brunello di Montalcino cru „ Spuntali ” Docg 2009 cantina Val di Suga 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ Spuntali ” Docg 2009 cantina Val di Suga 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - vinice Spuntali - suché. Sytá granátová barva s rubínovými odlesky. Ve vůni příjemné, intenzivní a rafinované. Exploze zralého ovoce čítající třešně, ostružiny a švestky. Jemné a elegantní taniny zahalují patro. V ústech zpočátku svěží a intenzivní, postupně odhaluje tóny višní, švestek a ostružin. Průměrné stáří révy: 25 let Složení půdy: lehká půda obsahující písčité a vulkanické lapilli Průměrný výnos: 6,5 t/ha Sklizeň: ruční Fermentace: v tancích z cementu po dobu cca. 20 dní za teploty 25/30 °C Zrání: 24 měsíců v sudu z francouzského dubu o objemu 300L a min. 24 měsíců zrání v láhvi. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 299,00 Kč
Značka:
Val di Suga
Brunello di Montalcino cru „ Sugarille ” Docg 2016 Pieve Santa Restituta by Angelo Gaja 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ Sugarille ” Docg 2016 Pieve Santa Restituta by Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. První záznam o vinici Sugarille, připadá na rok 1547, kdy byl kanovníkem Giovanni Sampierim sestaven seznam pozemků patřících kostelu Pieve S. Restituta. Z tohoto velmi výjimečného terroiru pochází vynikající a dlouho zrající Brunello jedné vinice. Kvašení hroznů probíhá tři týdny v nerezových tancích, víno poté zraje jeden rok v dubových sudech typu barrique, další rok ve velkých dubových nádobách a nakonec 2 roky v lahvi. Unikátní umístění a půdní složení vinice Sugarille, kde převažuje vápenitý jíl, společně s mírným svahem a expozicí směrem k jihu, dávají vínu výrazný a silný charakter. V mládí je více upjaté něž-li Rennina, což je dáno jeho o něco pevnější tříslovinnou strukturou. Ovšem po 5-7 letech odhalí svou hloubku, koncentraci a skvělou vyváženost. Servis: 17-19°C Dekantace: Ano Konzumace: po 4.roce Archivace: 10-20 let Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
5 257,99 Kč
Značka:
Gaja
Brunello di Montalcino cru „ vigna del Lago ” Docg 2010 cantina Val di Suga by Bertani 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ vigna del Lago ” Docg 2010 cantina Val di Suga by Bertani 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - vinice Lago - suché. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 295,00 Kč
Značka:
Val di Suga
Brunello di Montalcino cru „ vigna Pianrosso ” Docg 2017 Ciacci Piccolomini d´Aragona 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ vigna Pianrosso ” Docg 2017 Ciacci Piccolomini d´Aragona 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d'Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v 85 hl sudech ze slovinského dubu a pak ještě leží v lahvích 6 měsíců, než může přijít do prodeje. Jiskrná rubínová až granátová barva, výrazná vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s dostatkem jemných tříslovin, optimální kyselost a nakonec dochuť příkladně dlouhá. Víno je velmi elegantní, tzv. ""víno k meditaci"". Vhodné k delšímu uložení. Výborně se hodí k pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům Jméno rodu Piccolomini, které nese toto skvělé vinařství, je význačné v italských dějinách a svým způsobem se zapsalo i do české historie. Dnes statky rodu Piccolomini v oblasti Montalcina zahrnují cca 200 ha, z čehož je 35 ha vinic. Nynější vlastník Paolo Bianchini pokračuje v nejlepších tradicích rodu, zejména co se týče vinic a vinařství a daří se mu vyrábět špičkové Brunello, v současnosti ve světě jedno z nejžádanějších vín. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 398,00 Kč
Značka:
Ciacci Piccolomini d´Aragona
Brunello di Montalcino cru „ vigna Pianrosso ” Docg 2018 Ciacci Piccolomini d´Aragona 0.75 l
Brunello di Montalcino cru „ vigna Pianrosso ” Docg 2018 Ciacci Piccolomini d´Aragona 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 – 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v 85 hl sudech ze slovinského dubu a pak ještě leží v lahvích 6 měsíců, než může přijít do prodeje. Jiskrná rubínová až granátová barva, výrazná vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s dostatkem jemných tříslovin, optimální kyselost a nakonec dochuť příkladně dlouhá. Víno je velmi elegantní, tzv. “víno k meditaci”. Vhodné k delšímu uložení. Výborně se hodí k pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům Jméno rodu Piccolomini, které nese toto skvělé vinařství, je význačné v italských dějinách a svým způsobem se zapsalo i do české historie. Dnes statky rodu Piccolomini v oblasti Montalcina zahrnují cca 200 ha, z čehož je 35 ha vinic. Nynější vlastník Paolo Bianchini pokračuje v nejlepších tradicích rodu, zejména co se týče vinic a vinařství a daří se mu vyrábět špičkové Brunello, v současnosti ve světě jedno z nejžádanějších vín. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 358,00 Kč
Značka:
Ciacci Piccolomini d´Aragona
Brunello di Montalcino Docg 2002 le Potazzine Gorelli 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2002 le Potazzine Gorelli 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Rodinné vinařství Le Potazzine najdete v samém srdci toskánského Montalcina. Vinařství založil v r. 1993 enolog Giuseppe Gorelli, který dnes vinařství vede společně se svojí ženou Gigliolou. Díky Giuseppovým zkušenostem zaznamenalo vinařství úspěch již velmi brzy po svém založení. Název Le Potazzine je odvozen od sýkorek, které se hojně vyskytují v okolních lesích (it. cinciallegre/potazzina = sýkorka modřinka) a zároveň je to něžné oslovení, které používá babička pro Giuseppovy dcery Violu a Sofii. Právě jejich narození bylo hnacím motorem k založení a modernizaci vinařství. Dnes k vinařství patří 5 hektarů vinic osázených odrůdou Sangiovese, ze které vyrábí příjemné a elegantní Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, Sangiovese di Toscana a grappu. Hrozny při zpracování prochází dlouhou vinifikací, což jim umožňuje rozvinout své přirozené vlastnosti, a následně přirozenou fermentací bez přidání kvasinek. Ke zrání používají sudy ze slavonského dubu. Vína z vinařství Le Potazzine jsou pravidelně dobře hodnocena v průvodcích jako Gambero Rosso, Duemilavini, Wine Spectator nebo Decanter. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 769,00 Kč
Značka:
le Potazzine Gorelli
Brunello di Montalcino Docg 2008 cantina Carpineto 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2008 cantina Carpineto 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Na svazích Montalcina, na jih od Sieny, na půdě s vysokým obsahem vápence a písku. Vinná réva zde má jedinečné mikroklima, které je charakteristické spíše pro pobřežní oblasti Itálie a vyznačuje se podstatným teplotním rozdílem mezi horkými dny a chladnými nocemi. Réva se zde pěstuje s využitím metody vedení na kordony a čípky a je dobře provětrávána větrem vanoucím od blízké hory Amiata. Tím se zajišťuje dokonalé zdraví hroznů. Intenzivní rubínová červeň s granátovými odlesky. Ve vůni se objevuje vznešená délka a elegance. Tento skvostný vstup doplňuje komplexní aroma zralého ovoce a ušlechtilého dřeva a nejjemnější čokolády. V chuti působí toto prvotřídní Brunello velmi harmonicky a hřejivě. Měkká kyselinka, velmi dobře integrované dřevo, křehká bylinková vůně, velmi dobrá struktura, elegantní, dlouhý závěr. Zrálo 36 měsíců v sudu barrique, následně 12 měsíců v lahvi. Průměrné stáří révy: 25 let Složení půdy: Vápenec a písek Průměrný výnos: 35 hl/ha Sklizeň: Vysoce selektivní ruční sklizeň Fermentační nádoba: Nerezové ocelové kádě Zrání: 3 roky v sudu barrique, 6 měsíců v lahvi Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
969,00 Kč
Značka:
Carpineto
Brunello di Montalcino Docg 2008 il Paradiso di Manfredi 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2008 il Paradiso di Manfredi 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Vinařství má 3,5 hektaru terénu, z čehož jsou na 2,2 vinice a na zbývajících olivovníky. Pozemek se skládá z aglomerátu Pliocente, vápenatého, jílovitě písčitého. Optimální expozice na severovýchod ve výšce 300 m nad mořem. Klima je suché, mírné, dobře ventilované, vinice jsou chráněné proti silným větrům. Středem vinařství je starobylý kamenný dům z konce 19. století, rekonstruovaný jako obydlí majitele, a vinný sklep pro zrání vína. Vinná réva San Giovese Grosso se zde pěstuje podle tradičních přírodních metod. Vinařství se jmenuje podle Manfreda Martiniho, který ho koupil koncem 50. let. Rodina Manfredo Martini je dodnes majitelem vinařství a zachovává starodávné tradice výroby a pěstování. Vinice se rozkládají podélně ve směru kopců, na terasách v rozličných výškách, s optimálními a rozmanitými mikroklimaty. 2 hektary jsou uznány pro Brunello. Sklep je rozdělen na dvě zóny: na zpracování vína a pro zrání. První je umístěna v přízemí s kamennými zdmi, druhá v místnosti, která byla již původně využívána jako sklep v přízemí historické kamenné budovy. Dozrávání se odehrává dubových sudech ze Slovinska o obsahu 25 až 30 hl. Období zrání je různé, podle ročníku, ale nikdy ne kratší než 36 měsíců. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 998,00 Kč
Značka:
il Paradiso di Manfredi
Brunello di Montalcino Docg 2011 cantina Val di Suga 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2011 cantina Val di Suga 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Jasná rubínově červená barva s granátovými odlesky. Ve vůni bohaté a komplexní. Zprvu elegantní, čisté a jemné aroma višní, švestek a fialek, dále se projevují širší a komplexnější tóny borůvek, vanilky, tabáku, skořice, čokolády a kůže s mátou v závěru. Na patře pocítíte elegantní tělo, plné a zároveň křupavé bez pocitu hřejivých tónů. Chuť třešní, švestek a borůvek je velmi dlouhá. Průměrné stáří révy: 15 let Složení půdy: kombinace půd - lehké až jílovité Průměrný výnos: 6,5 t/ha Sklizeň: ruční Fermentace: macerace v ocelových tancích po dobu cca. 20 dní za kontrolované teploty 30 °C, fermentace dokončena ve velkých 50 hl sudech ze slovinského dubu. Zrání: 36 měsíců ve velkých sudech a sudech z francouzského dubu o objemu 300L, min. 12 měsíců zrání v láhvi. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
699,00 Kč
Značka:
Val di Suga
Brunello di Montalcino Docg 2011 poggio San Polo 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2011 poggio San Polo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Toto Brunello di Montalcino se vyrábí pouze ve výjimečných ročnících. To se provádí pomocí vybraných hroznů, které zrají v sudech po dobu dvou let. Na trh je víno uvolněno až šest let po sklizni. Intenzivní a světlé rubínově červené tóny s granátovými odlesky, vyjadřuje typické vůně fialek a malých červených plodů, následuje pikantní nuance ořechového lusku. Elegantní a komplexní vůně s živočišnými tóny. Dále se objevují tóny květin, sladkých toastů, tabáku, kávy, koření a čokolády. Chuť navazuje na vůni – Víno má hlubokou robustní texturu s vytrvalým závěrem. Fermentace: v betonových nádržích 20 – 22 dní při 28–30 °C Zrání: 24 měsíců v nových sudech – francouzský dub tonneaux, a později dlouze dozrává v lahvích před uvolněním na trh. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
899,01 Kč
Značka:
San Polo
Brunello di Montalcino Docg 2012 Castello Banfi 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2012 Castello Banfi 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Excelentní víno s plnou tmavou granátovou barvou. Vůně po přezrálých červených plodech (třešně, višně). Chuť plná zakulacená, harmonická s vyváženou tříslovinou. Vhodné k pokrmům ze zvěřiny, červeným masům, tučnému vepřovému. Teplota 15-16°C. Vhodné k pokrmům ze zvěřiny, červeným masům, tučnému vepřovému. Doporučujeme dekantovat několik hodin před podáváním. Banfi je jednou z vedoucích společností v Itálii, které se zabývají výrobou a distribucí vín té nejvyšší kvality. Je to vinařství založené na nejlepších tradicích italského vinařství. Rodinný podnik, vlastněný rodinou Mariani, je charakterizován nadšením a láskou k vínu, předávaném z generace na generaci.Víno produkují ve dvou vinařstvích - jedno je v Toskánsku (Castello Banfi - Montalcino) a druhé v Piemontu (Vigne Regali - Strevi) - ve dvou italských oblastech, které se těší nejlepší pověsti ve výrobě špičkových vín. Banfi klade velký důraz na výzkum ve vinicích a ve vinifikačním procesu. Spokojenost zákazníků je garantována špičkovou kvalitou a tradicí v kombinaci s moderní technologií a optimálním poměrem mezi cenou a kvalitou.Emblém a srdce podniku: středověký hrad s unikátním muzeem skla, dvěma restauranty a krásnou vinotékou. Každý rok tu přivítají více než 40.000 návštěvníků z celého světa. Jedna z restaurací získala jednu hvězdu Michelin. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 095,00 Kč
Značka:
Banfi
Brunello di Montalcino Docg 2012 il Paradiso di Manfredi 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2012 il Paradiso di Manfredi 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Vinařství má 3,5 hektaru terénu, z čehož jsou na 2,2 vinice a na zbývajících olivovníky. Pozemek se skládá z aglomerátu Pliocente, vápenatého, jílovitě písčitého. Optimální expozice na severovýchod ve výšce 300 m nad mořem. Klima je suché, mírné, dobře ventilované, vinice jsou chráněné proti silným větrům. Středem vinařství je starobylý kamenný dům z konce 19. století, rekonstruovaný jako obydlí majitele, a vinný sklep pro zrání vína. Vinná réva San Giovese Grosso se zde pěstuje podle tradičních přírodních metod. Vinařství se jmenuje podle Manfreda Martiniho, který ho koupil koncem 50. let. Rodina Manfredo Martini je dodnes majitelem vinařství a zachovává starodávné tradice výroby a pěstování. Vinice se rozkládají podélně ve směru kopců, na terasách v rozličných výškách, s optimálními a rozmanitými mikroklimaty. 2 hektary jsou uznány pro Brunello. Sklep je rozdělen na dvě zóny: na zpracování vína a pro zrání. První je umístěna v přízemí s kamennými zdmi, druhá v místnosti, která byla již původně využívána jako sklep v přízemí historické kamenné budovy. Dozrávání se odehrává dubových sudech ze Slovinska o obsahu 25 až 30 hl. Období zrání je různé, podle ročníku, ale nikdy ne kratší než 36 měsíců. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 778,00 Kč
Značka:
il Paradiso di Manfredi
Brunello di Montalcino Docg 2012 Pieve Santa Restituta estate by Angelo Gaja 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2012 Pieve Santa Restituta estate by Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. V roce 1994 získal Angelo Gaja své první vinařství v Toskánsku - Pieve Santa Restituta v Montalcinu. Toto malé toskánské městečko je obklopeno kopci a hlubokými lesy. Ve spojení s nadmořskou výškou a vlhkostí půdy tak vzniklo ideální prostředí pro pěstování odrůdy Sangiovese. V inařství Pieve Santa Restituta ze 40 akrů vinic produkuje dvě Brunella di Montalcino - Sugarille a Renina. Rennina je vzhledem k poněkud bohatší půdě jemnější, s méně taniny než Sugarille, s vůní zralého ovoce, přecházející až ve vůni rozkvetlých květin a koření, sametovou chutí a neustupujícím dozvukem. Naproti tomu Sugarille pochází z vinic s jílovitou půdou, se svahy směřujícími k jihu, čímž dostává výrazně silný charakter. Ve svém mládí je více upjaté a zavřené než Rennina, ale po 5-7 letech odhalí díky své struktuře komplexnost a vyváženost. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
3 678,00 Kč
Značka:
Gaja
Brunello di Montalcino Docg 2012 poggio San Polo 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2012 poggio San Polo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Toto Brunello di Montalcino se vyrábí pouze ve výjimečných ročnících. To se provádí pomocí vybraných hroznů, které zrají v sudech po dobu dvou let. Na trh je víno uvolněno až šest let po sklizni. Intenzivní a světlé rubínově červené tóny s granátovými odlesky, vyjadřuje typické vůně fialek a malých červených plodů, následuje pikantní nuance ořechového lusku. Elegantní a komplexní vůně s živočišnými tóny. Dále se objevují tóny květin, sladkých toastů, tabáku, kávy, koření a čokolády. Chuť navazuje na vůni - Víno má hlubokou robustní texturu s vytrvalým závěrem. Fermentace: v betonových nádržích 20 - 22 dní při 28-30 °C Zrání: 24 měsíců v nových sudech - francouzský dub tonneaux, a později dlouze dozrává v lahvích před uvolněním na trh. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
969,00 Kč
Značka:
San Polo
Brunello di Montalcino Docg 2013 cantina Val di Suga 0.75 l
Brunello di Montalcino Docg 2013 cantina Val di Suga 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Sangiovese Grosso vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Toskánsko - Montalcino - suché. Jasná rubínově červená barva s granátovými odlesky. Ve vůni bohaté a komplexní. Zprvu elegantní, čisté a jemné aroma višní, švestek a fialek, dále se projevují širší a komplexnější tóny borůvek, vanilky, tabáku, skořice, čokolády a kůže s mátou v závěru. Na patře pocítíte elegantní tělo, plné a zároveň křupavé bez pocitu hřejivých tónů. Chuť třešní, švestek a borůvek je velmi dlouhá. Průměrné stáří révy: 15 let Složení půdy: kombinace půd - lehké až jílovité Průměrný výnos: 6,5 t/ha Sklizeň: ruční Fermentace: macerace v ocelových tancích po dobu cca. 20 dní za kontrolované teploty 30 °C, fermentace dokončena ve velkých 50 hl sudech ze slovinského dubu. Zrání: 36 měsíců ve velkých sudech a sudech z francouzského dubu o objemu 300L, min. 12 měsíců zrání v láhvi. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
895,00 Kč
Značka:
Val di Suga
Zobrazuji 2861-2880 z 21651 nabídek
  • <
  • ...
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • ...
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies