• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Dios Vinotéka

On-line vinotéka s širokou nabídkou moravských, českých i zahraničních vín. Vína šumivá, dezertní, archivní, stolní, jakostní, pozdní sběr, ledové a slámové víno, vinné, ovocné destiláty. Dodáváme vína na firemní akce, večírky, rauty, dárková balení.
Minttu Original „ Black mint ” Finland pepermint liqueur by Chymos 35% vol.0.50 l
Minttu Original „ Black mint ” Finland pepermint liqueur by Chymos 35% vol.0.50 l
Minttu je výrazně peprný likér vyrobený v Turku Pernod Ricard Finsko (dříve vlastnil Vin & Sprit). Jasně zářivou barvu získává díky speciální typu použitého cukru. Minttu má silnou, svěží chuť a úžasnou vůni máty peprné.Chuť je velmi podobná silnějším Creme de Menthe, ale vzhled je spíše vodky. Kromě tohoto skvělého likéru je produkován ještě tentýž slabší 40% alc a Minttu Black Mint 35% alk. máta peprná likér okořeněný salmiac. Minttu lze pít jako ledově nachlazené nebo na ledu. Ve Finsku, to je často konzumovány společně s teplou nebo studenou čokoládou.
269,00 Kč

Minttu
Minttu Original „ Mint ” Finland pepermint liqueur by Chymos 50% vol. 0.50 l
Minttu Original „ Mint ” Finland pepermint liqueur by Chymos 50% vol. 0.50 l
Minttu je výrazně peprný likér vyrobený v Turku Pernod Ricard Finsko (dříve vlastnil Vin & Sprit). Jasně zářivou barvu získává díky speciální typu použitého cukru. Minttu má silnou, svěží chuť a úžasnou vůni máty peprné.Chuť je velmi podobná silnějším Creme de Menthe, ale vzhled je spíše vodky. Kromě tohoto skvělého likéru je produkován ještě tentýž slabší 40% alc a Minttu Black Mint 35% alk. máta peprná likér okořeněný salmiac. Minttu lze pít jako ledově nachlazené nebo na ledu. Ve Finsku, to je často konzumovány společně s teplou nebo studenou čokoládou.
368,00 Kč

Minttu
Mirabelkovice „ Mirabelle ” moravian fruits brandy Rudolf Jelínek 42% vol. 0.20 l
Mirabelkovice „ Mirabelle ” moravian fruits brandy Rudolf Jelínek 42% vol. 0.20 l
Pálenka z mirabelek vás překvapí svou jemnou vůní i chutí. Tato neobvyklá pálenka vzniká ze zdravých a vyzrálých plodů divoce rostoucích odrůd mirabelek. Při její výrobě používáme kontinuální destilaci, která je zárukou zachování co nejpřirozenějšího aroma a chuti. Zárukou kvality jsou naše dlouholeté zkušenosti s destilací ovoce, které sahají až do 19. století. Z Valašska se k vám proto dostává unikátní spojení tradice a kvality v podobě netradiční pálenky z mirabelek.
234,99 Kč

Jelínek Rudolf
Mirabelkovice „ Mirabelle ” moravian fruits brandy Rudolf Jelínek 42% vol. 0.50 l
Mirabelkovice „ Mirabelle ” moravian fruits brandy Rudolf Jelínek 42% vol. 0.50 l
Pálenka z mirabelek vás překvapí svou jemnou vůní i chutí. Tato neobvyklá pálenka vzniká ze zdravých a vyzrálých plodů divoce rostoucích odrůd mirabelek. Při její výrobě používáme kontinuální destilaci, která je zárukou zachování co nejpřirozenějšího aroma a chuti. Zárukou kvality jsou naše dlouholeté zkušenosti s destilací ovoce, které sahají až do 19. století. Z Valašska se k vám proto dostává unikátní spojení tradice a kvality v podobě netradiční pálenky z mirabelek.
398,01 Kč

Jelínek Rudolf
Mirabelkovice „ Mirabelle ” moravian fruits brandy Rudolf Jelínek 42% vol. 0.70 l
Mirabelkovice „ Mirabelle ” moravian fruits brandy Rudolf Jelínek 42% vol. 0.70 l
Tento zajímavý destilát velmi jemné vůně a chuti se vyrábí pouze ze zdravých a vyzrálých plodů divoce rostoucích odrůd mirabelek. Jemnou a neotřelou vůní a chutí mirabelkovice budete příjemně překvapeni.
597,99 Kč

Jelínek Rudolf
Mirabelkovice palírna Radlík 45% vol. 0.50 l
Mirabelkovice palírna Radlík 45% vol. 0.50 l
Mirabelkovice je velmi oblíbená pro svoje výrazné mandlové aroma. Toto rozmanité ovoce je vzrušující výzvou pro každého destilatéra. Milovníkům slivovic odkrývá další úžasnou dimenzi. Vítěz flora koštu 2019
648,00 Kč

Radlík
Mirtilli Italian blueberrie liqueur by Gagliano Marcati 25% vol. 0.70 l
Mirtilli Italian blueberrie liqueur by Gagliano Marcati 25% vol. 0.70 l
jemný likér s borůvkami. V roce1919 bratři Pietro a Luigi Marcati začali své podnikání v rodinné lékárně, která se záhy staly jejich první řemeslnickou dílnou. Jejich výrobky se brzy staly známé a vysoce ceněné. V roce 1929 byl vybudován první průmyslový závod se sídlem ve Veroně, tento byl zničen během druhé světové války. Po poválečné obnově společnost pokračovala v růstu a během osmdesátých let začala vyvážet, nejprve do evropských zemí a později do jiných kontinentů světa, především do severní Ameriky. Dnes je společnost Marcati považována za jednu z vedoucích na poli značkových prémiových italských tradičních destilátů. Sourozenci Pietro, Andrea a Maria Paola jsou poslední z rodinné generace, která aktálně úspěšně vede společnosti Gagliano Marcati.=
428,00 Kč

Marcati Gagliano
Mistelle de Muscat „ Klasik ” 1999 jakostní likérové víno vinařský Dvůr Němčičky 15% vol. 0.50 l
Mistelle de Muscat „ Klasik ” 1999 jakostní likérové víno vinařský Dvůr Němčičky 15% vol. 0.50 l
Bílé fortifikované víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Muškát vypěstovaných na vinicích moravské vinařské podoblasti Velkopavlovické - sladké. Vinařský dvůr je specialistou na likérová vína vyráběná technologií portských vín. Jedná se o technologii fortifikace (dolihování), kdy se do kvasícího hroznového moštu přidává velejemný originální vinný destilát. Tím dojde k zastavení kvašení, a ve víně tak zůstane vysoký zbytek přírodního hroznového cukru. Moravská varianta portského vína je výsledkem invenčního přístupu mladé generace zdejších vinohradníků a vinařů. Jejich umění přidalo elegantnímu nápoji více ovocitosti a svěžesti, které jsou autentickým a nenapodobitelným výrazem severních vinařských oblastí. Speciální víno Mistelle de Muscat je připravováno především pro znalce a gourmety. Je mimořádně vhodné k archivaci s perspektivou zrání 15 až 20 let. Vinařský dvůr patří ke třem výrobcům, kteří jako jediní mají v České republice mají na výrobu těchto vín koncesi. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
298,00 Kč

Vinařský dvůr Němčičky
Mistelle de Muscat Juveano Stávek 0.50 l
Mistelle de Muscat Juveano Stávek 0.50 l
Bílé fortifikované víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Muškát vypěstovaných na vinicích moravské vinařské podoblasti Velkopavlovické - sladké. VÍNO J. STÁVEK je specialistou na likérová vína vyráběná technologií portských vín. Jedná se o technologii fortifikace (dolihování), během kterého se do kvasícího hroznového moštu přidává velejemný uleželý vinný destilát. Tím dojde k zastavení kvašení, a ve víně tak zůstane zbytek přírodního hroznového cukru. Moravská varianta portského vína je výsledkem invenčního přístupu mladé generace zdejších vinohradníků a vinařů. Jejich umění přidalo elegantnímu nápoji více ovocitosti a svěžesti, které jsou autentickým a nenapodobitelným výrazem severních vinařských oblastí. VÍNO J. STÁVEK patří ke třem výrobcům, kteří jako jediní mají v České republice na výrobu těchto vín koncesi a to zřejmě také kvůli faktu, že metoda fortifikace není jednoduchá. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může obsahovat i toto víno Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.
348,00 Kč

Vinařský dvůr Němčičky
Mister Peat „ Heavily Peated ” Speyside single malt Scotch whisky 46% vol. 0.70 l
Mister Peat „ Heavily Peated ” Speyside single malt Scotch whisky 46% vol. 0.70 l
Jedná se o klasickou rašelinovou single malt skotskou whisky zrající v sudech po bourbonu. Lahvování probíhá v přírodní barvě a bez chladové filtrace. Barva: světle zlatá. Vůně: ovocná, rašelinová, nakouřená. Chuť: bohatá, aromatická, rašelina, kouřová, citrony. Závěr: dlouhotrvající.
958,01 Kč

Mister Peat
Mitterberg bianco „ Dona Blanc ” Igt 2012 Hartmann Doná 0.75 l
Mitterberg bianco „ Dona Blanc ” Igt 2012 Hartmann Doná 0.75 l
Bílé tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Pinot Blanc, Müller Thurgau,Sauvignon Blanc a Riesling vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Trentino - Alto Adige - suché. Je to víno z vyzrálého ovoce s měkkou mineralitou a tělem, které vyniká po několika letech zrání. Aromatické plně vyzrálé hrozny jsou podrobeny pečlivému a jemnému lisování, a jejich šťáva se kvasí v dřevěných sudech. Z toho vyplývá, přirozené jablečno-mléčné kvašení. Hrozny použité pro Dona Blanc pocházejí ze staré vinné révy, která roste na dvou různých terroir. Jedna z nich má lehkou písčitou půdu (porphyritic), druhá má těžkou štěrkovitou, křídovou půdu bohatou na jíl. Po jemném a pozorném lisování plně vyzrálých hroznů, se mošt kvasí po dobu několika týdnů v dřevěných kádích. Přírodní jablečno-mléčné kvašení následuje. Díky osmnáctiměsíčnímu kontaktu kalů v dřevěných sudech a desetiměsíčnímu zrání v láhvi, nabývá Dona Blanc svůj kulatý, měkký charakter a rozvíjí chuťové minerální prvky. Základní filozofií je s víny nic nedělat. Hartmann používá pouze malé dávky siřičitanů a vybrané kvasinky. Je ovlivněn biodynamikou. V současné době ve své Girlan Pinot Nero vinici stále používá všechny biodynamické přípravky. Hartmann vyrábí dvě řady vín, jednoduchou vinifikaci v nerezové oceli a středně složitou komplexní vinifikaci ve dřevě. Původně vyráběl pouze to druhé víno. Pak mu jeho italský distributor navrhl, že potřebuje jednoduché, ale kvalitní běžné Alto Adige víno, a Hartmann byl schopen zvýšit svou celkovou výrobu na 25.000 lahví za rok. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
789,00 Kč

Hartmann Doná
Mitterberg Shiava „ Liquid Stone Dolomit ” Igt 2020 Hartmann Doná 0.75 l
Mitterberg Shiava „ Liquid Stone Dolomit ” Igt 2020 Hartmann Doná 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Schiava vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Trentino - Alto Adige - suché Jedno ze tří červených z jedné odrůdy, jednoho ročníku a ze tří různých půd: vápence, žuly a břidlice. Jsou vyrobená shodně. Shiava dnes však prožívá renesanci, mluví se o ""jihotyrolském Pinotu Noir"". Vína s delikátním aromatem fialek a bobulového ovoce nejsou příliš svalnatá, ale mohou být velmi elegantní, s pěknou tříslovinovou strukturou právě v závislosti na teritoriu, kde odrůda roste. Hartmann původně vystudoval Universitu v Geisenheimu, Německo. V letech 1994-2002 pracoval pro Kellerei Terlan jako enolog. V roce 2000 začal plánovat, že se stane nezávislým producentem vína a v roce 2002 konečně odešel z Terlana. Na počátku měl Hartmann rodinnou vinici v Girlan / Cornaiano z 0,65 ha osázenou Pinot Nero. Postupně získával další , druhá v pořadí je uhnízděna na strmém kopci jako amfiteátr, těchto 3,6 ha změnilo Hartmannovo chápání, jak dosáhnout svých cílů. Díky poradenství ho jeho hledání dovedlo k těsnější spolupráci s vinaři, kteří s Hartmannem de facto šli do společného podniku. Nyní se vinařství skládá z pěti pěstitelů, kteří jsou na vinicích pod dohledem Hartmanna, stejně jako z Hartmann, který má stále své malé pozemky, ale který může nyní soustředit svůj talent a energii na výrobu ještě lepších vín. Základní filozofií je s víny nic nedělat. Hartmann používá pouze malé dávky siřičitanů a vybrané kvasinky. Je ovlivněn biodynamikou. V současné době ve své Girlan Pinot Nero vinici stále používá všechny biodynamické přípravky. Hartmann vyrábí dvě řady vín, jednoduchou vinifikaci v nerezové oceli a středně složitou komplexní vinifikaci ve dřevě. Původně vyráběl pouze to druhé víno. Pak mu jeho italský distributor navrhl, že potřebuje jednoduché, ale kvalitní běžné Alto Adige víno, a Hartmann byl schopen zvýšit svou celkovou výrobu na 25.000 lahví za rok.
628,00 Kč

Hartmann Doná
Mitterberg Shiava „ Liquid Stone Granit ” Igt 2020 Hartmann Doná 0.75 l
Mitterberg Shiava „ Liquid Stone Granit ” Igt 2020 Hartmann Doná 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Schiava vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Trentino - Alto Adige - suché Jedno ze tří červených z jedné odrůdy, jednoho ročníku a ze tří různých půd: vápence, žuly a břidlice. Jsou vyrobená shodně. Shiava dnes však prožívá renesanci, mluví se o ""jihotyrolském Pinotu Noir"". Vína s delikátním aromatem fialek a bobulového ovoce nejsou příliš svalnatá, ale mohou být velmi elegantní, s pěknou tříslovinovou strukturou právě v závislosti na teritoriu, kde odrůda roste. Hartmann původně vystudoval Universitu v Geisenheimu, Německo. V letech 1994-2002 pracoval pro Kellerei Terlan jako enolog. V roce 2000 začal plánovat, že se stane nezávislým producentem vína a v roce 2002 konečně odešel z Terlana. Na počátku měl Hartmann rodinnou vinici v Girlan / Cornaiano z 0,65 ha osázenou Pinot Nero. Postupně získával další , druhá v pořadí je uhnízděna na strmém kopci jako amfiteátr, těchto 3,6 ha změnilo Hartmannovo chápání, jak dosáhnout svých cílů. Díky poradenství ho jeho hledání dovedlo k těsnější spolupráci s vinaři, kteří s Hartmannem de facto šli do společného podniku. Nyní se vinařství skládá z pěti pěstitelů, kteří jsou na vinicích pod dohledem Hartmanna, stejně jako z Hartmann, který má stále své malé pozemky, ale který může nyní soustředit svůj talent a energii na výrobu ještě lepších vín. Základní filozofií je s víny nic nedělat. Hartmann používá pouze malé dávky siřičitanů a vybrané kvasinky. Je ovlivněn biodynamikou. V současné době ve své Girlan Pinot Nero vinici stále používá všechny biodynamické přípravky. Hartmann vyrábí dvě řady vín, jednoduchou vinifikaci v nerezové oceli a středně složitou komplexní vinifikaci ve dřevě. Původně vyráběl pouze to druhé víno. Pak mu jeho italský distributor navrhl, že potřebuje jednoduché, ale kvalitní běžné Alto Adige víno, a Hartmann byl schopen zvýšit svou celkovou výrobu na 25.000 lahví za rok.
628,00 Kč

Hartmann Doná
Mitterberg Shiava „ Liquid Stone Phyllit ” Igt 2018 Hartmann Doná 0.75 l
Mitterberg Shiava „ Liquid Stone Phyllit ” Igt 2018 Hartmann Doná 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Schiava vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Trentino - Alto Adige - suché Jedno ze tří červených z jedné odrůdy, jednoho ročníku a ze tří různých půd: vápence, žuly a břidlice. Jsou vyrobená shodně. Shiava dnes však prožívá renesanci, mluví se o ""jihotyrolském Pinotu Noir"". Vína s delikátním aromatem fialek a bobulového ovoce nejsou příliš svalnatá, ale mohou být velmi elegantní, s pěknou tříslovinovou strukturou právě v závislosti na teritoriu, kde odrůda roste. Hartmann původně vystudoval Universitu v Geisenheimu, Německo. V letech 1994-2002 pracoval pro Kellerei Terlan jako enolog. V roce 2000 začal plánovat, že se stane nezávislým producentem vína a v roce 2002 konečně odešel z Terlana. Na počátku měl Hartmann rodinnou vinici v Girlan / Cornaiano z 0,65 ha osázenou Pinot Nero. Postupně získával další , druhá v pořadí je uhnízděna na strmém kopci jako amfiteátr, těchto 3,6 ha změnilo Hartmannovo chápání, jak dosáhnout svých cílů. Díky poradenství ho jeho hledání dovedlo k těsnější spolupráci s vinaři, kteří s Hartmannem de facto šli do společného podniku. Nyní se vinařství skládá z pěti pěstitelů, kteří jsou na vinicích pod dohledem Hartmanna, stejně jako z Hartmann, který má stále své malé pozemky, ale který může nyní soustředit svůj talent a energii na výrobu ještě lepších vín. Základní filozofií je s víny nic nedělat. Hartmann používá pouze malé dávky siřičitanů a vybrané kvasinky. Je ovlivněn biodynamikou. V současné době ve své Girlan Pinot Nero vinici stále používá všechny biodynamické přípravky. Hartmann vyrábí dvě řady vín, jednoduchou vinifikaci v nerezové oceli a středně složitou komplexní vinifikaci ve dřevě. Původně vyráběl pouze to druhé víno. Pak mu jeho italský distributor navrhl, že potřebuje jednoduché, ale kvalitní běžné Alto Adige víno, a Hartmann byl schopen zvýšit svou celkovou výrobu na 25.000 lahví za rok.
628,00 Kč

Hartmann Doná
Mixer Cherry Puree 0%1.00l
Mixer Cherry Puree 0%1.00l
Mixer Cherry Puree 0%1.00l
368,00 Kč
Mixer Peach Puree 0%1.00l
Mixer Peach Puree 0%1.00l
Mixer Peach Puree 0%1.00l
368,00 Kč
Miyagikyo Discovery „ Aromatic Yeast #2022 ” Nikka whisky 47% vol. 0.70 l
Miyagikyo Discovery „ Aromatic Yeast #2022 ” Nikka whisky 47% vol. 0.70 l
Japonský single malt, který zkoumá a oslavuje fermentaci a ovocné, květinové tóny vytvořené během této části výrobního procesu. Na rozdíl od mnoha skotských výrobců například Nikka (a další japonští výrobci) používá různé kmeny kvasinek a experimentuje s mnoha dalšími. Tyto kmeny jsou pečlivě chráněny a je skvělé vidět několik vydání, které zdůrazňují jejich přínos - tou druhou je rašelina Yoichi Aromatic Yeast z jiné palírny sladové whisky Nikka. Nos : jemný, plný zápalu. Velmi bujné (levandule, proskurník, proskurník), první vůně je také jemně lékořicová a zelená (sladový ječmen). Při provzdušňování intenzivně obsazují čichový prostor šťavnaté vůně komté, lučních květin a ovoce (hruška, broskev, meruňka). Jak se nos vyvíjí, tóny vanilky, kokosového mléka a citrónového koláče s pusinkami prodlužují první fázi degustace. Ústa : zářivá a vyvážená. Bohatá, napadení v tlamě je nejprve čerstvě bylinné (ječné pole, kapradina). Velmi jemným způsobem je pak střední patro velmi příjemně žravé (brioškový chléb, kvásková bageta). Potom hrušky a bílé broskve uvolní svou lahodně kyselou šťávu na chuťových pohárcích, zatímco akátový med se smyslně rozlévá po patře. Závěr : dlouhý a hedvábný. Začátek závěru je úzce spjat s dozníváním a protínají se chutě bylinných čajů s pozoruhodnou svěžestí výrazu (šalvěj, heřmánek, verbena). V dochuti se jemně ukládají zrnka soli na koberec posekané trávy. Mátová, velmi lehce empyreumatická (hořící doutník) a kořeněná (čerstvý zázvor), retro vůně odhaluje, jak to jde, jemné květinové tóny (hrušeň, konvalinka). Prázdná sklenice odhaluje fermentační aroma.
5 995,01 Kč

Miyagikyo
Miyagikyo Discovery „ Peated Conquete #2021 ” Nikka whisky 48% vol. 0.70 l
Miyagikyo Discovery „ Peated Conquete #2021 ” Nikka whisky 48% vol. 0.70 l
Tato vzácná edice je součástí nové série „Nikka Discovery“, která představuje rozmanitost ingrediencí dostupných ve dvou palírnách značky Nikka a umožňuje nahlédnout do experimentů prováděných během procesu výroby. Společnost Nikka, druhý největší výrobce japonské whisky, provozuje v současnosti v zemi dvě palírny. Tou první je od roku 1934 palírna Joiči na nejsevernějším japonském ostrově Hokkaidó. V šedesátých letech 20. století již produkce první palírny nestačila k uspokojení stále rostoucí poptávky, a proto bylo nutné postavit palírnu druhou. Ta nese název Mijagikjó a leží kousek od města Sedai, zhruba 150 km severně od Tokia. Právě v Mijagikjó se zrodila limitovaná edice, která se naprosto vymyká chuťovému profilu, jenž je pro tuto palírnu typický. Vyrobená je výhradně z rašelinou nakouřeného sladu různých šarží a nabízí tak velké překvapení. Whisky z Mijagikjó se vyznačují lehkým ovocným profilem, v této edici se ale projevují výrazné rašelinové tóny, zanechávající na patře nádech grilovaného ovoce a jemné minerality. Whisky není filtrována za studena, právě kvůli tomu, aby vynikly její surové, výrazné tóny. Lahvována je při síle 48 %. Pro celý svět bylo vyrobeno jen 20 000 lahví.
6 937,99 Kč

Miyagikyo
Miyagikyo single malt glass set Japan Nikka whisky 45% vol. 0.70 l
Miyagikyo single malt glass set Japan Nikka whisky 45% vol. 0.70 l
Nikka Miyagikyo je single malt ze stejnojmenné palírny, kterou v roce 1969 postavil Masataka Taketsuru jako druhou palírnu značky Nikka. Údolí Miyagi, kde vzniká, je proslulé svou čistotou a kvalitou tamních pramenů. S použitím menšího množství nakouřeného ječmene vznikla elegantní, ovocná whisky s patrným vlivem sudů po sherry, které jí dodávají lehký, ovocný charakter. Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo. Když se vrátil v roce 1920 zpět do Japonska, zjistil že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roc 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel. Jeho múzou mu během jeho života byla Jessie Roberta Cowan, kterou poznal při studiích a se kterou se oženil v Glasgow v roce 1920. Společně se přestěhovali do Japonska, kde si Jessie Roberta změnila jméno na Rita, naučila se Japonsky a do Skotska se už nikdy nevrátila.
2 498,00 Kč

Miyagikyo
Miyagikyo single malt Japan Nikka whisky 45% vol. 0.70 l
Miyagikyo single malt Japan Nikka whisky 45% vol. 0.70 l
Nikka Miyagikyo je single malt ze stejnojmenné palírny, kterou v roce 1969 postavil Masataka Taketsuru jako druhou palírnu značky Nikka. Údolí Miyagi, kde vzniká, je proslulé svou čistotou a kvalitou tamních pramenů. S použitím menšího množství nakouřeného ječmene vznikla elegantní, ovocná whisky s patrným vlivem sudů po sherry, které jí dodávají lehký, ovocný charakter. Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonské whisky pro firmu Settsu Shuzo. Když se vrátil v roce 1920 zpět do Japonska, zjistil že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roc 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel. Jeho múzou mu během jeho života byla Jessie Roberta Cowan, kterou poznal při studiích a se kterou se oženil v Glasgow v roce 1920. Společně se přestěhovali do Japonska, kde si Jessie Roberta změnila jméno na Rita, naučila se Japonsky a do Skotska se už nikdy nevrátila.
1 845,00 Kč

Miyagikyo
Zobrazuji 12921-12940 z 21691 nabídek
  • <
  • ...
  • 643
  • 644
  • 645
  • 646
  • 647
  • 648
  • 649
  • 650
  • 651
  • ...
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies