• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Dios Vinotéka

On-line vinotéka s širokou nabídkou moravských, českých i zahraničních vín. Vína šumivá, dezertní, archivní, stolní, jakostní, pozdní sběr, ledové a slámové víno, vinné, ovocné destiláty. Dodáváme vína na firemní akce, večírky, rauty, dárková balení.
Barbaresco cru „ vigna Masseria ” Docg 2018 Vietti 0.75 l
Barbaresco cru „ vigna Masseria ” Docg 2018 Vietti 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo ( keře až 38 let staré ) vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Hrozny se sklízejí z vinic cru Masseria, který se nachází v Neive, s 4,600 rostlin na hektar , dospělý keře Guyot systému. Plocha vinice je 1,4 ha. Vápenato-jílovité půdy. Jižní expozice. Rubínová barva s intenzivní vůní zralých třešní Bing, čajové lístky a lístky růží. Pevné víno , zralé taniny, svěží kyselinkou a plnou strukturou. Toto Barberesco ukazuje neuvěřitelnou jemnost s výbornou bilanci, integrace a dlouhý, přetrvávající závěr. ""Barbaresco Masseria proudí ladně ze skla s pohádkovou vůní drcených květů, plodů, koření a minerálních látek. Je to nádherně voňavé, elegantní Barbaresco na nejvyšší úrovni. Pružná a otevřená dnes slibuje, že pít dobře věku dvaceti let, ne-li podstatně déle. "" (Antonio Galloni - The Wine Advocate). Vinařství Vietti se řadí mezi nejtradičnější výrobce piemontských vín. V průběhu posledních deseti let v něm došlo k velkému rozvoji a jeho Barolo, Barbaresco a vůbec všechna zde vyráběná červená vína získaly pozoruhodnou jemnost a elegantní strukturu. Tento nový rozměr zdejší vinařské produkce lze vysvětlit dodržováním přísných výrobních standardů: vinifikují se zde výhradně hrozny z vlastní sklizně a vinařství se může pyšnit rozmanitou skladbou vinohradů unikátní kvality. Stejně tak působivý je specifický a vyhraněný charakter těchto terroirových vín a přímočarost jejich čistého a intenzivního stylu. Mladý vinař Luca Currado docílil úžasné syntézy toho nejlepšího z tradičních i moderních stylů: tomu, jak se dělá špičkové víno, skvěle rozumí. Piemontskému vinařství se po dlouhém období planého teoretizování nad výhodami obou výše zmíněných přístupů podařilo dosáhnout šťastné rovnováhy, což ostatně názorně ilustruje rozvíjející se produkce vinařství Vietti.
3 748,00 Kč
Značka:
Vietti
Barbaresco Docg 2007 Angelo Gaja 0.75 l
Barbaresco Docg 2007 Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco je jedním z největších italských vín, nesoucí název po vesnici svého původu. Jedná se o historickou vlajkou loď Gajova vinařství. Kvašení probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu třech týdnů při kontrolované teplotě mezi 25-29 °C. Poté roční zrání v dubových sudech typu barrique a další rok ve velkých dubových tancích. Komplexnost tohoto klasického Barbaresca je výsledkem kombinace hroznů révy Nebbiolo ze čtrnácti různých vinic. Víno skvělé kvality hned upoutá svou charakteristickou vůní lesního ovoce, švestek, lékořice a dehtu. Barbaresco je známé svou pevnou strukturou, tělnatostí a komplexním koncem bohatým na hedvábné taniny. Každé Barbaresco od Gaji představuje jedinečnost svého ročníku a má potenciál být skladováno i déle než 30 let. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
8 698,00 Kč
Značka:
Gaja
Barbaresco Docg 2008 Angelo Gaja 0.75 l
Barbaresco Docg 2008 Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco je jedním z největších italských vín, nesoucí název po vesnici svého původu. Jedná se o historickou vlajkou loď Gajova vinařství. Kvašení probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu třech týdnů při kontrolované teplotě mezi 25-29 °C. Poté roční zrání v dubových sudech typu barrique a další rok ve velkých dubových tancích. Komplexnost tohoto klasického Barbaresca je výsledkem kombinace hroznů révy Nebbiolo ze čtrnácti různých vinic. Víno skvělé kvality hned upoutá svou charakteristickou vůní lesního ovoce, švestek, lékořice a dehtu. Barbaresco je známé svou pevnou strukturou, tělnatostí a komplexním koncem bohatým na hedvábné taniny. Každé Barbaresco od Gaji představuje jedinečnost svého ročníku a má potenciál být skladováno i déle než 30 let. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
8 398,01 Kč
Značka:
Gaja
Barbaresco Docg 2009 Angelo Gaja 0.75 l
Barbaresco Docg 2009 Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco je jedním z největších italských vín, nesoucí název po vesnici svého původu. Jedná se o historickou vlajkou loď Gajova vinařství. Kvašení probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu třech týdnů při kontrolované teplotě mezi 25-29 °C. Poté roční zrání v dubových sudech typu barrique a další rok ve velkých dubových tancích. Komplexnost tohoto klasického Barbaresca je výsledkem kombinace hroznů révy Nebbiolo ze čtrnácti různých vinic. Víno skvělé kvality hned upoutá svou charakteristickou vůní lesního ovoce, švestek, lékořice a dehtu. Barbaresco je známé svou pevnou strukturou, tělnatostí a komplexním koncem bohatým na hedvábné taniny. Každé Barbaresco od Gaji představuje jedinečnost svého ročníku a má potenciál být skladováno i déle než 30 let. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
8 298,00 Kč
Značka:
Gaja
Barbaresco Docg 2012 Prunotto by Antinori 0.75 l
Barbaresco Docg 2012 Prunotto by Antinori 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. 15 denní macerace, 12 měsíců zrání ve francouzských dubových sudech a 10 měsíců v lahvi. Komplexní vůně s tóny červeného ovoce a doteky koření. Plná a sametová chuť s výraznější tříslovinou a dlouhým závěrem. Ideálně doprovodí různé úpravy masa a sýry. Vinařství Prunotto bylo založeno v roce 1904 - v té době jako družstvo pod názvem „Ai Vini delle Langhe"". První sklizeň zde proběhla hned v následujícím roce 1905. Díky krizi a první světové válce se rozvoj družstva téměř zastavil. Znovu se zde k výrobě vína vrátili až v roce 1922, kdy však mnoho členů z družstva vystoupilo. Vinařství začalo mít vážné ekonomické problémy. Během této krize se mladý Alfredo Prunotto oženil se svou ženou Luiginou, převzal družstvo a dal novému vinařství své jméno. Díky jejich velikému úsilí se vinařství velmi rychle proslavilo, vína se začala vyvážet do celého světa - první do jižní Ameriky a následně do USA. V roce 1956 se Alfredo rozhodl odejít z vedení, předává společnost svému příteli a znalci vína panu Beppe Colla, kterého později následoval i jeho bratr Tino Colla. V roce 1972 byl postaven v blízkosti města Alba nový, moderní vinařský dům a sklepy, kde Prunotto vyrábí svá vína dodnes. Marchese Antinori začal s Prunotto spolupracovat v roce 1989 - nejdříve jen distribučně a od roku 1994, kdy se bratři Colla dožívají důchodového věku, přebírá kontrolu nad výrobou a celým chodem společnosti - vždy s důrazem na zachování nejvyšší kvality vín, tedy filozofií nastavenou již Alfredo Prunottem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 268,00 Kč
Značka:
Prunotto
Barbaresco Docg 2013 Angelo Gaja 0.75 l
Barbaresco Docg 2013 Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco je jedním z největších italských vín, nesoucí název po vesnici svého původu. Jedná se o historickou vlajkou loď Gajova vinařství. Kvašení probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu třech týdnů při kontrolované teplotě mezi 25-29 °C. Poté roční zrání v dubových sudech typu barrique a další rok ve velkých dubových tancích. Komplexnost tohoto klasického Barbaresca je výsledkem kombinace hroznů révy Nebbiolo ze čtrnácti různých vinic. Víno skvělé kvality hned upoutá svou charakteristickou vůní lesního ovoce, švestek, lékořice a dehtu. Barbaresco je známé svou pevnou strukturou, tělnatostí a komplexním koncem bohatým na hedvábné taniny. Každé Barbaresco od Gaji představuje jedinečnost svého ročníku a má potenciál být skladováno i déle než 30 let. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
5 569,00 Kč
Značka:
Gaja
Barbaresco Docg 2014 cantine Pio Cesare 0.75 l
Barbaresco Docg 2014 cantine Pio Cesare 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. Vinařství Pio Cesare bylo založeno v roce 1881. Cesare byl jedním z prvních vinařů, který věřil v potenciál a kvalitu vín jako je Barolo, Barbaresco, Barbera a ostatních velkých vín z Piemontu. Již po pět generací tento vinařský rod vyrábí tradiční Piemontská vína ve svých starých sklepech nacházející se v centru města Alba. Pio Cesare vlastní více než 50 hektarů vinic, které se nacházejí v těch nejvíce hodnocených a nejlépe exponovaných částech Piemonte. Vína patří mezi nejlepší a nejuznávanější na světě - každým rokem získávají v různých hodnocení pravidelně nad 90 bodů. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 989,00 Kč
Značka:
Pio Cesare
Barbaresco Docg 2015 Angelo Gaja 0.75 l
Barbaresco Docg 2015 Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco je jedním z největších italských vín, nesoucí název po vesnici svého původu. Jedná se o historickou vlajkou loď Gajova vinařství. Kvašení probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu třech týdnů při kontrolované teplotě mezi 25-29 °C. Poté roční zrání v dubových sudech typu barrique a další rok ve velkých dubových tancích. Komplexnost tohoto klasického Barbaresca je výsledkem kombinace hroznů révy Nebbiolo ze čtrnácti různých vinic. Víno skvělé kvality hned upoutá svou charakteristickou vůní lesního ovoce, švestek, lékořice a dehtu. Barbaresco je známé svou pevnou strukturou, tělnatostí a komplexním koncem bohatým na hedvábné taniny. Každé Barbaresco od Gaji představuje jedinečnost svého ročníku a má potenciál být skladováno i déle než 30 let. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
7 297,99 Kč
Značka:
Gaja
Barbaresco Docg 2015 Beni di Batasiolo 0.75 l
Barbaresco Docg 2015 Beni di Batasiolo 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Příprava červeného vína dlouhou macerací bobulí. Víno zraje v dubových sudech zhruba po dobu jednoho roku a následně je stáčeno do lahví. Je to výborné víno granátově červené barvy s oranžovými odlesky. Charakteristické příjemné intenzivní vůně, která připomíná vůni uvadajících růží. V chuti je syté a silné, přesto však sametové. Když rodina Dogliani zakoupila historické vinařství Chiola, působící od 50. let v obci La Morra v srdci údolí Valle di Barolo, vstoupila velkolepě mezi vinařskou aristokracii tzv. „velkých"" piemontských vín. V roce 1978 tvořilo vinařství sedm tzv. „beni"" neboli statků s vinicemi situovanými v nejlepších oblastech pro pěstování odrůdy Nebbiolo, z něhož se zde vyrábí špičkové červené Barolo. Od té doby bratři Doglianiové rozšířili své teritorium na devět „beni"", jež celkem pokrývají 100 hektarů, z nichž na 60 hektarech se pěstuje právě odrůda Nebbiolo na výrobu Barola. Z toho důvodu bratři Doglianiové zvolili „Beni di Batasiolo"" jako nejvhodnější jméno pro svůj vinařský podnik: je z něho patrná návaznost na tradici, jež ztotožňuje skutečnou hodnotu s pojmem „bene"", který znamená půdu, statek, vinici a také místo situované v krajině utkané z mírných pahorků a pravidelných řádků keřů vinné révy. Bratři Doglianiové jsou největšími majiteli půdy v oblasti Barolo (patří jim asi 10 % z celkového objemu půdy) a ročně vyprodukují čtyři miliony láhví vína, které jde na vývoz do celého světa. Srdcem vinařské výroby je vinařský závod v La Morra, místo, do něhož se svážejí vybrané hrozny ze všech vinohradů vinařství Beni di Batasiolo. Výrobu vín bezvadné kvality usnadňuje užívání vyspělých elektronických zařízení a moderních technologií. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
769,00 Kč
Značka:
Batasiolo
Barbaresco Docg 2015 cantine Pio Cesare 0.75 l
Barbaresco Docg 2015 cantine Pio Cesare 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. Vinařství Pio Cesare bylo založeno v roce 1881. Cesare byl jedním z prvních vinařů, který věřil v potenciál a kvalitu vín jako je Barolo, Barbaresco, Barbera a ostatních velkých vín z Piemontu. Již po pět generací tento vinařský rod vyrábí tradiční Piemontská vína ve svých starých sklepech nacházející se v centru města Alba. Pio Cesare vlastní více než 50 hektarů vinic, které se nacházejí v těch nejvíce hodnocených a nejlépe exponovaných částech Piemonte. Vína patří mezi nejlepší a nejuznávanější na světě - každým rokem získávají v různých hodnocení pravidelně nad 90 bodů. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 097,99 Kč
Značka:
Pio Cesare
Barbaresco Docg 2015 Prunotto by Antinori 0.75 l
Barbaresco Docg 2015 Prunotto by Antinori 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. 15 denní macerace, 12 měsíců zrání ve francouzských dubových sudech a 10 měsíců v lahvi. Komplexní vůně s tóny červeného ovoce a doteky koření. Plná a sametová chuť s výraznější tříslovinou a dlouhým závěrem. Ideálně doprovodí různé úpravy masa a sýry. Vinařství Prunotto bylo založeno v roce 1904 - v té době jako družstvo pod názvem „Ai Vini delle Langhe"". První sklizeň zde proběhla hned v následujícím roce 1905. Díky krizi a první světové válce se rozvoj družstva téměř zastavil. Znovu se zde k výrobě vína vrátili až v roce 1922, kdy však mnoho členů z družstva vystoupilo. Vinařství začalo mít vážné ekonomické problémy. Během této krize se mladý Alfredo Prunotto oženil se svou ženou Luiginou, převzal družstvo a dal novému vinařství své jméno. Díky jejich velikému úsilí se vinařství velmi rychle proslavilo, vína se začala vyvážet do celého světa - první do jižní Ameriky a následně do USA. V roce 1956 se Alfredo rozhodl odejít z vedení, předává společnost svému příteli a znalci vína panu Beppe Colla, kterého později následoval i jeho bratr Tino Colla. V roce 1972 byl postaven v blízkosti města Alba nový, moderní vinařský dům a sklepy, kde Prunotto vyrábí svá vína dodnes. Marchese Antinori začal s Prunotto spolupracovat v roce 1989 - nejdříve jen distribučně a od roku 1994, kdy se bratři Colla dožívají důchodového věku, přebírá kontrolu nad výrobou a celým chodem společnosti - vždy s důrazem na zachování nejvyšší kvality vín, tedy filozofií nastavenou již Alfredo Prunottem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
749,00 Kč
Značka:
Prunotto
Barbaresco Docg 2016 Angelo Gaja 0.75 l
Barbaresco Docg 2016 Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco je jedním z největších italských vín, nesoucí název po vesnici svého původu. Jedná se o historickou vlajkou loď Gajova vinařství. Kvašení probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu třech týdnů při kontrolované teplotě mezi 25-29 °C. Poté roční zrání v dubových sudech typu barrique a další rok ve velkých dubových tancích. Komplexnost tohoto klasického Barbaresca je výsledkem kombinace hroznů révy Nebbiolo ze čtrnácti různých vinic. Víno skvělé kvality hned upoutá svou charakteristickou vůní lesního ovoce, švestek, lékořice a dehtu. Barbaresco je známé svou pevnou strukturou, tělnatostí a komplexním koncem bohatým na hedvábné taniny. Každé Barbaresco od Gaji představuje jedinečnost svého ročníku a má potenciál být skladováno i déle než 30 let. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
6 998,00 Kč
Značka:
Gaja
Barbaresco Docg 2016 cantine Pio Cesare 0.75 l
Barbaresco Docg 2016 cantine Pio Cesare 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. Vinařství Pio Cesare bylo založeno v roce 1881. Cesare byl jedním z prvních vinařů, který věřil v potenciál a kvalitu vín jako je Barolo, Barbaresco, Barbera a ostatních velkých vín z Piemontu. Již po pět generací tento vinařský rod vyrábí tradiční Piemontská vína ve svých starých sklepech nacházející se v centru města Alba. Pio Cesare vlastní více než 50 hektarů vinic, které se nacházejí v těch nejvíce hodnocených a nejlépe exponovaných částech Piemonte. Vína patří mezi nejlepší a nejuznávanější na světě - každým rokem získávají v různých hodnocení pravidelně nad 90 bodů. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 298,00 Kč
Značka:
Pio Cesare
Barbaresco Docg 2016 Guido Rivella 0.75 l
Barbaresco Docg 2016 Guido Rivella 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. Barbaresco od Guida Rivelly má třídu a eleganci. Expresivní, pikantní as intenzivním třešňovým ovocem není nikdy příliš hustý a je vyvážen pikantní kyselinkou. 2016er má beztížnost a jasnost, které mi připadají neuvěřitelně atraktivní."" (Antonio Galloni, Vinous) Guido Rivella má konečně vlastní vinařství, kde vyrábí kvalitní tradiční Barbaresco s hlubokou lesní a růžovou vůní a silnou minerální strukturou a hloubkou. Stává se hvězdou mezi producenty Barbaresco. Dlouholetý sklepmistr Angela Gaje nyní ve své domovské vesnici Monte Stefano postavil 3hektarové vinařství, které nyní po 45 splněných letech v Gaji pečlivě vede se svým synem Enricem a dcerou Silvií. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
1 695,00 Kč
Značka:
Guido Rivella
Barbaresco Docg 2016 Prunotto by Antinori 0.75 l
Barbaresco Docg 2016 Prunotto by Antinori 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. 15 denní macerace, 12 měsíců zrání ve francouzských dubových sudech a 10 měsíců v lahvi. Komplexní vůně s tóny červeného ovoce a doteky koření. Plná a sametová chuť s výraznější tříslovinou a dlouhým závěrem. Ideálně doprovodí různé úpravy masa a sýry. Vinařství Prunotto bylo založeno v roce 1904 - v té době jako družstvo pod názvem „Ai Vini delle Langhe"". První sklizeň zde proběhla hned v následujícím roce 1905. Díky krizi a první světové válce se rozvoj družstva téměř zastavil. Znovu se zde k výrobě vína vrátili až v roce 1922, kdy však mnoho členů z družstva vystoupilo. Vinařství začalo mít vážné ekonomické problémy. Během této krize se mladý Alfredo Prunotto oženil se svou ženou Luiginou, převzal družstvo a dal novému vinařství své jméno. Díky jejich velikému úsilí se vinařství velmi rychle proslavilo, vína se začala vyvážet do celého světa - první do jižní Ameriky a následně do USA. V roce 1956 se Alfredo rozhodl odejít z vedení, předává společnost svému příteli a znalci vína panu Beppe Colla, kterého později následoval i jeho bratr Tino Colla. V roce 1972 byl postaven v blízkosti města Alba nový, moderní vinařský dům a sklepy, kde Prunotto vyrábí svá vína dodnes. Marchese Antinori začal s Prunotto spolupracovat v roce 1989 - nejdříve jen distribučně a od roku 1994, kdy se bratři Colla dožívají důchodového věku, přebírá kontrolu nad výrobou a celým chodem společnosti - vždy s důrazem na zachování nejvyšší kvality vín, tedy filozofií nastavenou již Alfredo Prunottem. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
799,00 Kč
Značka:
Prunotto
Barbaresco Docg 2017 Albino Rocca 0.75 l
Barbaresco Docg 2017 Albino Rocca 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. Po Barolu je Barbaresco druhé nejslavnější víno Piemontu z odrůdy Nebbiolo. Obsáhlé a bohaté víno granátové barvy, zpevněné zráním minimálně 12 měsíců v dubových sudech a další rok v láhvi. Vůně připomíná tóny višní, rybízu, kakaa a fialek. Výrazný tanin je jemně zakulacen. Elegantní, harmonické víno s dlouhým závěrem. Vinařství se nachází přímo v Barbarescu a jeho historie sahá do 40. let minulého století. Dnes vinařství vede Monica, Daniela a Carlo Rocca, už čtvrtá generace tohoto vinařského rodu. Většina z 18 hektarů vinic které vinařství spravuje, se nachází přímo v okolí rodného domu Albina Rocca a to včetně vinice Vigna Ronchi, která má pro rodinu mimořádný význam. Dalšími dvěma ""Cru"" jsou Vigna Montersino a Ovello Vigna Loreto. V Albino Rocca se snaží o nejčistčí výraz Nebbiola a proto k vinifikaci používají jen velké sudy o objemu 20 hl. Zajímavostí je potom různá delka extrakce. Zatímco základní Nebbiolo d'Alba zůstává ve styku se slupkami jen několik hodin u Barbaresca Angelo je to celých 55 dní. Nebbiolo d'Alba je díky tomu velmi elegantním a dobře pitelným vínem až burgundského stylu s příjemně učesnými taniny. Oproti tomu jsou Barbaresca s delší macerací při nižší teplotě znatelně tělnatější a jsou bohaté na třísloviny. Každé Barbaresco má svoji tvář a proto si může každý najít to, které mu sedne nejvíc. Při návštěvě vinařství Albino Rocca si hned všimnete jedné věci. Albino Rocca je prostě rodina, která se stará o své dědictví, ale zároveň o svou budoucnost. Je těžké ve vinařství narazit na někoho kdo není součástí rodiny protože z 12 lidí kteří ve vinařství pracují, je jich 8 přímo z rodiny. Díky tomu cítíte, že těmto lidem víno doslova koluje v žilách a že je to celý jejich život. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
699,00 Kč
Značka:
Albino Rocca
Barbaresco Docg 2017 Angelo Gaja 0.75 l
Barbaresco Docg 2017 Angelo Gaja 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco je jedním z největších italských vín, nesoucí název po vesnici svého původu. Jedná se o historickou vlajkou loď Gajova vinařství. Kvašení probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu třech týdnů při kontrolované teplotě mezi 25-29 °C. Poté roční zrání v dubových sudech typu barrique a další rok ve velkých dubových tancích. Komplexnost tohoto klasického Barbaresca je výsledkem kombinace hroznů révy Nebbiolo ze čtrnácti různých vinic. Víno skvělé kvality hned upoutá svou charakteristickou vůní lesního ovoce, švestek, lékořice a dehtu. Barbaresco je známé svou pevnou strukturou, tělnatostí a komplexním koncem bohatým na hedvábné taniny. Každé Barbaresco od Gaji představuje jedinečnost svého ročníku a má potenciál být skladováno i déle než 30 let. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými"" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže.
6 598,00 Kč
Značka:
Gaja
Barbaresco Docg 2017 azienda Ceretto 0.75 l
Barbaresco Docg 2017 azienda Ceretto 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy z odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Barbaresco Asij, jako Barolo Zonchera, má dominující roli při zachování a zajištění jedinečnosti vinice , Bricco Rocche Barolo a Barbaresco Bricco Asili . Vyjadřuje krásnou intenzitu a vytrvalost na nose, s nádechem letních květin. Má dobře vyváženou chuť a dobrou kyselost v ústech. Je vynikající po 4 až 10 let, bez ohledu na ročník, a až do 15/20 let ve vynikajících ročnících . Vše začalo koncem 30. let 19 století když Ricardo Ceretto, zakladatel vinařství, vysázel první vinohrad v oblasti Langhe. Ricardovu vizi pak plně podpořili oba jeho synové, Bruno a Marcello. Jejich vášeň a láska k místní půdě vedla k obrovskému úspěchu. Bratři Barolo, jak se jim často přezdívá, se zasloužili o rychlý vzestup vinařství směrem do kvality, a to hlavně díky vytvoření unikátního projeku selekce nejlepších terroirů. Vyselektovali nejlepší CRU vinice pro vína Barolo a Barbaresco, jejichž jména se stala legendami. Během 30 let vzniklo několik nezávislých vinařství v různých částech Langhe, které dnes tvoří Ceretto. Enthusiasmus pro produkci vysoce kvalitních vín se stal doslova jijich životem, což vedlo k produkci vína jako uměleckého díla. Největším příkladem byl projekt výstavby světoznámé kaple přímo na vinici Brunate. Kapli ""Barolo"" navrl jeden z nejvlivnějších umělců Sol LeWitt ve spolupráci s ilustrátorem Davidem Tremlettem. Dalším výrazným počiněm byla výstavba nového vinařství na kopci Bricco Rocche. Skleněnou budovu s majestátním výhledem do překrásné krajiny Langhe. Rodina Ceretto dnes hospodaří na 120 hektarech půdy a portfolio tvoří zejména tradiční odrůdy Piemonte. Vinařství Ceretto je silně spojeno s kulturou. Veškeré budovy stavěli věhlasní architekti a viněty jejich vín jsou zpracovány významnými umělci.
1 069,00 Kč
Značka:
Ceretto
Barbaresco Docg 2017 Pio Cesare 0.75l
Barbaresco Docg 2017 Pio Cesare 0.75l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných na vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché. Vinařství Pio Cesare bylo založeno v roce 1881. Cesare byl jedním z prvních vinařů, který věřil v potenciál a kvalitu vín jako je Barolo, Barbaresco, Barbera a ostatních velkých vín z Piemontu. Již po pět generací tento vinařský rod vyrábí tradiční Piemontská vína ve svých starých sklepech nacházející se v centru města Alba. Pio Cesare vlastní více než 50 hektarů vinic, které se nacházejí v těch nejvíce hodnocených a nejlépe exponovaných částech Piemonte. Vína patří mezi nejlepší a nejuznávanější na světě - každým rokem získávají v různých hodnocení pravidelně nad 90 bodů. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
2 298,00 Kč
Značka:
Pio Cesare
Barbaresco Docg 2017 Produttori del Barbaresco 0.75 l
Barbaresco Docg 2017 Produttori del Barbaresco 0.75 l
Červené tiché víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 100% Nebbiolo vypěstovaných ba vinicích italské vinařské oblasti Piemonte - Barbaresco - suché Teplý ovocný charakter vína podpořený silnou tříslovinou. Vinný guru Hugh Johnson považuje Barbaresco z „tohoto nejlepšího družstva na světě“ jako jedno z nejlahodnějších. Má rubínovou barvu a elegantní vůni evokující okvětní lístky růží a zralé peckoviny. Je šťavnaté a velmi příjemné dochuti – zkrátka, je radost ho pít! Doporučení v gastronomii: Skvělé partnerství s „krvavým“ šťavnatým steakem. Zrání:30 měsíců ve velkých dubových sudech Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.
899,01 Kč
Značka:
Produttori del Bararesco
Zobrazuji 1281-1300 z 21651 nabídek
  • <
  • ...
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • ...
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies