Vinné brandy vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy Ugni blanc ( doplněná menšinovým podílem dalších tamních odrůd Colombard a Folle Blanche ) vypěstovaných na vinicích francouzské apelační oblasti Bas Armagnac AOC
Každá láhev obsahuje výlučně armagnac z daného roku. Pro kompenzaci ztrát, ke kterým dochází v sudech, kde koňak pomalu zraje při tzv. podílu andělů, se používá alkohol z téhož roku. Je tak zajištěno, že každý koňak bude 100% ročníkový.
Výroba v rodinné destilerii začala v roce 1893, kdy se Prosper Delord se svým pojízdným destilačním přístrojem usadil ve vesničce Lannepax. Nyní již třetí generace vyrábí podle původních postupů pověstný destilát, zrající po mnoho let v dubových sudech.
Rodinné vinice se rozprostírají v samém srdci kraje Bas - Armagnac, v centru jedné ze tří zákonem stanovených oblastí Appelation d'Origine Controlée. Pro výrobu se používají tři odrůdy bílého vína - follé blanche, colombard a ugni blanc. Jednotlivé odrůdy se sbírají postupně podle zralosti.
Destilace probíhá od začátku prosince do konce ledna ve dvou starých měděných destilačních přístrojích - alambic armagnacais.
Po destilaci a několikanásobné filtraci je bezbarvý destilát stočen do hluboce vypálených dubových sudů z oblasti Limousin o objemu 420l. Porézní dřevo zaručuje dobrou prostupnost při odpařování alkoholu v průběhu zrání. Následně jsou sudy převezeny do skladu, kde dlouhodobě zrají 20 až 45 let.
V průběhu let dřevo postupně zabarvuje armagnac přes slámově žlutou, zlatě jantarovou až do rubínové barvy. Současně dochází ke zjemňování chuti a poklesu množství alkoholu. Během zrání se armagnac ve sklepích pravidelně testuje, aby splňoval kritéria maximální kvality.
Před lahvováním do typických saténových lahví tvaru „ basquaise "" jsou jednotlivé produkty namíchány Jacques Delordem do požadované kvality.