Aroma: velmi voňavé, květinové (růže).
Chuť: andělika, indické sladkosti, kondenzované mléko.
Dokončení: vyvážená mandlová suchost, koření, výjimečně dlouhé.
Hodnocení whisky podle D. Brooma (Whisky Magazin)
Aroma: intenzivní, parfémové - jasmín, muškátové hrozny, posekaná tráva, květy jabloní, náznak sladu.
Chuť: lehká, aromatická, hedvábná, náznak pepře.
Dokončení: parfémové.
Společnost UD ve své Flora & Fauna Series se zaměřuje na Single malt, Single barrel whisky.Společnost nakoupí vybrané sudy z vybraných palíren, nechají je ležet ve vybraných sudech a po čase usoudí, že je čas je nalahvovat. Proto na každé etiketě naleznete údaj, kdy byla whiska destilována a v jaké palírně, kdy byla nalahvována, jak dlouho a v jakém typu sudu ležela, kolik lahví bylo z daného sudu nalahvováno a jak by měla vonět a chutnat.Je to prostě čistá kvalita. A díky faktu, že se jedná o klenoty z již neexistujících palíren, mají nesmírnou sběratelskou hodnotu.
Palírna Linkwood byla založena Peterem Brownem v r. 1821. V r. 1872 byla zcela přestavěna. Během 2. světové války a v letech 1985-90 byla mimo provoz. V r. 1971 byl zvýšen počet kotlů ze dvou na šest. Palírna se vždy snažila o zachování kvality whisky dodržováním tradičních postupů - extrému v tom dosáhl manažer Roderick Mackenzie (60.-70. léta 20. st.), který nejenže nedovoloval provádět v palírně žádné změny, ale zakázal i vymetání pavučin. Dnes je palírna majetkem společnosti United Distillers (Diageo).
Většina produkce (99%) směřuje do míchaných whisky (např. White Horse, Haig, Bell's, Dimple).