Původní je Lillet Blanc byl představen až v šedesátých letech minulého století. Obě verze, jak Lillet Blanc musí být podávány dobře vychlazené na 8-10 °C.Lillet se podává buď ve vinné skleničce, nebo na led do krátkého tumbleru s plátkem pomeranče. Zajímavostí je, že Original James Bond Vesper Martini z Flemingova Casina Royale obsahuje vodku, gin a Lillet Blanc
Lillet, francouzský aperitiv číslo jedna, je jedinečný lahodný blend vína a přírodního ovocného likéru, který byl poprvé vyroben v roce 1887, kdy bra-tři Paul a Raymond Lilletovi zahájili výrobu v malé vesničce Podensac nedaleko města Bordeaux.Lillet tvoří 85 % vína a 15 % likéru. Lillet Blanc je vyráběn z hroznů Sauvignon Blanc a Sémillon. Hrozny Merlotu a Cabernetu Sauvignon jsou používány pro výrobu Lillet Rouge.Výroba ovocného likéru studenou macerací citrusů a citrusových kůr trvá 4-6 měsíců. Základ tvoří pomerančové kůry ze Španělska, Haiti a Tunisu.Víno a ovocný likér jsou následně smíchány a budoucí lillet je na 12 měsíců uložen do dubových sudů, aby získal svou vyhlášenou jemnost a bo-hatý charakter.
Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.