• Home
  • Zdraví a Léky
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Zdravé oleje

Internetový obchod se zdravými oleji lisovanými za studena. Netradiční druhy z pupalky, konopí, jader meruňky a vlašského ořechu, rakytníku, perily... Prokázané léčivé účinky.
Valdemar Grešík - Léčivé rostliny díl 1: Čechy a Morava
Valdemar Grešík - Léčivé rostliny díl 1: Čechy a Morava
jejich vlastnosti, účinky, použití   Tato kniha není klasickým herbářem, ale spíš praktickou příručkou pro domácí i profesionální uživatele léčivých bylin. Do první části byly vybrány léčivé byliny, které mají v Čechách a na Moravě dlouhou tradici a jsou dodnes aktivně užívány. Víc než botanickým popisem rostliny se toto dílo zabývá praktickými informacemi, jak droga a čaj z ní vypadá, jak chutná nebo jaká je možnost záměny. Kniha upozorňuje na specifika skladování, popisuje hlavní indikační oblasti a také případná rizika užíváni. Vyobrazení léčivých rostlin je řazeno abecedně. Výjimečností této publikace je možnost vidět fotografie živých i sušených bylin a jejich kreslené podoby.   Valdemar Grešík (1962j vystudoval vysokou školu ekonomickou a obor léčivé rostliny na farmaceutické fakultě. V devadesátých letech přednášel na 1. lékařské fakultě v Praze. Dnes je majitelem firmy Valdemar Grešík - NATURA s. r. o. zabývající se výrobou bylinných čajů a přípravků. Patří mezi přední praktické znalce fytoterapie a je dlouhodobým spolupracovníkem časopisu Regenerace.   168 stran, vázaná vazba, formát A5, velké množství barevných fotografií a obrázků
342,00 Kč
Valdemar Grešík - Léčivé rostliny díl 2: Evropa
Valdemar Grešík - Léčivé rostliny díl 2: Evropa
jejich vlastnosti, účinky, použití   Tato kniha není klasickým herbářem, ale spíš praktickou příručkou pro domácí i profesionální uživatele léčivých bylin. Na rozdíl od většiny podobných publikací přináší fotografie živých i sušených bylin a také jejich umělecké ilustrace. Popisuje, jak droga a čaj z ní vypadají a chutnají, jaká je možnost záměny, upozorňuje i na specifika skladování a na hlavní indikační oblasti. Nechybí ani případná rizika užívání, obsahové látky a rozpustnost účinných látek ve vodě. Do druhé části byly vybrány léčivé byliny, které mají v tradici v Evropě a jsou dodnes aktivně užívány. Víc než botanickým popisem rostliny se toto dílo zabývá praktickými informacemi, jak droga a čaj z ní vypadá, jak chutná nebo jaká je možnost záměny. Kniha upozorňuje na specifika skladování, popisuje hlavní indikační oblasti a také případná rizika užíváni. Vyobrazení léčivých rostlin je řazeno abecedně. Výjimečností této publikace je možnost vidět fotografie živých i sušených bylin a jejich kreslené podoby.   Valdemar Grešík (1962j vystudoval vysokou školu ekonomickou a obor léčivé rostliny na farmaceutické fakultě. V devadesátých letech přednášel na 1. lékařské fakultě v Praze. Dnes je majitelem firmy Valdemar Grešík - NATURA s. r. o. zabývající se výrobou bylinných čajů a přípravků. Patří mezi přední praktické znalce fytoterapie a je dlouhodobým spolupracovníkem časopisu Regenerace.   168 stran, vázaná vazba, formát A5, velké množství barevných fotografií a obrázků
278,00 Kč
Vánek hedvábného vějíře 100 tablet TCM Herbs
Vánek hedvábného vějíře 100 tablet TCM Herbs
Bylinná směs vytvořená podle tradiční čínské medicíny - doplněk stravY SLOŽENÍ: Ledebouriela seselovitá (kořen) / Fang feng Atraktylis vejčitý (kořen) / Cang zhu Atraktylis velkoúborový (oddenek) / Bai zhu Ječmen (plod) / Mai ya Mastek (prášek) / Hua shi Pornatka kokosová (kůra) / Fu ling Šišák bajkalský (kořen) / Huang qin Třemdava drsnoplodá (kořen) / Bai xian pi Žabník jitrocelový (oddenek) / Ze xie Slzovka obecná (semeno) / Yi yi ren Agastachus (nať) / Huo xiang Lékořice lysá (kořen) / Gan cao Mikrokrystalická celulóza 1% Každá šarže bylinných tablet a nápojů je testována v akreditované laboratoři Phytax Laboratory ve švýcarském Schlierenu a to na identifikaci bylin, dále na těžké kovy (rtuť, kadmium, olovo, arsen a měď), baktérie (E.coli, Salmonely, celkový počet baktérií), plísně, kvasinky a aflatoxiny. Všechny bylinné tablety a nápoje naší firmy TCM Herbs mají jako jediné v ČR každou šarži bylin navíc testovanou mimo jiné i na 460 druhů pesticidů (4 skupiny), neboť pesticidy se dnes stávají celosvětovým problémem, obzvláště u produktů z tzv. Třetího světa. Často se stává, že zákazníci v domnění, že užívají bylinné preparáty, jsou naopak "zanášeni" dalšími nežádoucími "chemikáliemi". Byliny v našich tabletách nejsou ionizovány a bylinné tablety neobsahují žádné chemické a konzervační látky (jako jediná pojivová látka je používaná přírodní mikrokrystalická celulóza v obsahu do 1%) ani lepek a kyselinu aristolochovou.   Z výše zmíněného vyplývá, že bylinné tablety a nápoje TCM Herbs patří z hlediska kvantity (koncentrace bylin ve směsi je 5 x vyšší, tzn. že 1 gram bylinných tablet odpovídá 5 gramům syrových bylin) a kvality (naprosto bezprecedentní testování a to každé šarže) k tomu nejlepšímu, co si dnes můžeme v oblasti čínské medicíny a přírodní medicíny vůbec, představit a dopřát! UPOZORNĚNÍ: Není určeno pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučení denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Uchovejte mimo dosah dětí. SKLADování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 stupňů v uzavřeném obalu.   Dávkování: 3x denně 4 tablety, děti od 3 let 3x denně 2 tablety. Tablety by se měly užívat nejlépe 15 minut před jídlem nebo 30 minut po jídle.   Obsah: 100 tablet / 30 g (obsah bylin v tabletách je v maximální možné koncentraci 1:5) Čínský název: XIAO FENG WAN Doba odeslání do 3 dnů  
380,00 Kč
Vidina pokojného odpočinku 100 tablet TCM Herbs
Vidina pokojného odpočinku 100 tablet TCM Herbs
Bylinná směs vytvořená podle tradiční čínské medicíny - doplněk stravY SLOŽENÍ: Ledebouriela seselovitá (kořen) / Fang feng Atraktylis vejčitý (kořen) / Cang zhu Atraktylis velkoúborový (oddenek) / Bai zhu Ječmen (plod) / Mai ya Mastek (prášek) / Hua shi Pornatka kokosová (kůra) / Fu ling Šišák bajkalský (kořen) / Huang qin Třemdava drsnoplodá (kořen) / Bai xian pi Žabník jitrocelový (oddenek) / Ze xie Slzovka obecná (semeno) / Yi yi ren Agastachus (nať) / Huo xiang Lékořice lysá (kořen) / Gan cao Mikrokrystalická celulóza 1% Každá šarže bylinných tablet a nápojů je testována v akreditované laboratoři Phytax Laboratory ve švýcarském Schlierenu a to na identifikaci bylin, dále na těžké kovy (rtuť, kadmium, olovo, arsen a měď), baktérie (E.coli, Salmonely, celkový počet baktérií), plísně, kvasinky a aflatoxiny. Všechny bylinné tablety a nápoje naší firmy TCM Herbs mají jako jediné v ČR každou šarži bylin navíc testovanou mimo jiné i na 460 druhů pesticidů (4 skupiny), neboť pesticidy se dnes stávají celosvětovým problémem, obzvláště u produktů z tzv. Třetího světa. Často se stává, že zákazníci v domnění, že užívají bylinné preparáty, jsou naopak "zanášeni" dalšími nežádoucími "chemikáliemi". Byliny v našich tabletách nejsou ionizovány a bylinné tablety neobsahují žádné chemické a konzervační látky (jako jediná pojivová látka je používaná přírodní mikrokrystalická celulóza v obsahu do 1%) ani lepek a kyselinu aristolochovou.   Z výše zmíněného vyplývá, že bylinné tablety a nápoje TCM Herbs patří z hlediska kvantity (koncentrace bylin ve směsi je 5 x vyšší, tzn. že 1 gram bylinných tablet odpovídá 5 gramům syrových bylin) a kvality (naprosto bezprecedentní testování a to každé šarže) k tomu nejlepšímu, co si dnes můžeme v oblasti čínské medicíny a přírodní medicíny vůbec, představit a dopřát! UPOZORNĚNÍ: Není určeno pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučení denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Uchovejte mimo dosah dětí! Nevhodné pro těhotné ženy. SKLADování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 stupňů v uzavřeném obalu.   Dávkování: 3x denně 4 tablety, děti od 3 let 3x denně 2 tablety. Tablety by se měly užívat nejlépe 15 minut před jídlem nebo 30 minut po jídle.   Obsah: 100 tablet / 30 g (obsah bylin v tabletách je v maximální možné koncentraci 1:5) Čínský název: YI GAN WAN Doba odeslání do 3 dnů  
330,00 Kč
Virginia Dolby - O zeleném čaji
Virginia Dolby - O zeleném čaji
Proč pít zelený čaj Jak pomáhá v dlouhověkosti Antioxidanty zeleného čaje S rostoucí popularitou nutričních doplňků více a více lidí vyhledává přesné a aktuální informace o živinách, které mohou mít v jejich životě skutečně velký význam. V knize najdete jasné, snadno srozumitelné odpovědi na všechny běžné pokládané otázky o jednotlivých doplňcích. Kolik byste jich měli užívat? Kdy byste je měli užívat? Jak vám pomohou? Tato kniha vám pomůže vše vyřešit.   Zelený čaj je už dlouho znám jako bylinný lék. Moderní vědecký výzkum nyní potvrdil, že zelený čaj má příznivé účinky na pacienty trpící rakovinou, chorobami srdce, cukrovkou, vředovými nemocemi, osteoporózou, i zubním kazem, posiluje imunitu, duševní bystrost, napomáhá při udržování tělesné hmotnosti a přispívá k dlouhověkosti. Kniha O zeleném čaji zodpoví vaše otázky o tom, co zelený čaj je a jak působí, a poskytne vám také praktické rady, jak vnést příznivé účinky tohoto starodávného léčivého prostředku do života. Dobré odpovědi nakonec povedou k dobrému zdraví.   O autorce Doktorka Virginia Dolby získala diplom na Portlandské státní univerzitě v Oregonu. Je vedoucí redaktorkou softwaru Health Notes Online a zpravodaje Nutrition Alert a podílí se na vydání řady knih včetně The Green Tea Book (Kniha o zeleném čaji), Homocysteine, The Secret Killer, Natural Therapies for Arthritis, The Health Benefits of Soy.   95 stran, brožovaná vazba, formát A6
97,00 Kč
Višňový olej 100ml Solio
Višňový olej 100ml Solio
Olej lisovaný za studena z jader višní. Ideální olej pro každodenní masáže. SLOŽENÍ: 100 % panenský olej lisovaný za studena z jader višní Bez přídavných barvících a konzervačních látek.   Dávkování: vnitřně - ráno (nalačno) a večer (před spaním) jednu čajovou lžičku vnější použití - dle potřeby dochucení pokrmů - dle chuti   UPOZORNĚNÍ: Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a sóji! Nevhodný pro děti do tří let.   Skladování: Skladujte na tmavém místě při pokojové teplotě do 22°C. Po otevření spotřebujte nejpozději do 3 měsíců. Nutriční hodnoty ve 100ml produktu: Energetická hodnota 3700 kJ (900 kcal) Proteiny: 0g Uhlohydráty: 0g Tuky 100g, z toho: nasycené mastné kyseliny 10g, mononenasycené mastné kyseliny 10g, polynenasycené mastné kyseliny 50g Sůl: 0mg Obsah: 100 ml, sklo  
109,00 Kč
Višňový olej 250ml Solio
Višňový olej 250ml Solio
Olej lisovaný za studena z jader višní. Ideální olej pro každodenní masáže. SLOŽENÍ: 100 % panenský olej lisovaný za studena z jader višní Bez přídavných barvících a konzervačních látek.   Dávkování: vnitřně - ráno (nalačno) a večer (před spaním) jednu čajovou lžičku vnější použití - dle potřeby dochucení pokrmů - dle chuti   UPOZORNĚNÍ: Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a sóji! Nevhodný pro děti do tří let.   Skladování: Skladujte na tmavém místě při pokojové teplotě do 22°C. Po otevření spotřebujte nejpozději do 3 měsíců. Nutriční hodnoty ve 100ml produktu: Energetická hodnota 3700 kJ (900 kcal) Proteiny: 0g Uhlohydráty: 0g Tuky 100g, z toho: nasycené mastné kyseliny 10g, mononenasycené mastné kyseliny 10g, polynenasycené mastné kyseliny 50g Sůl: 0mg Obsah: 250 ml, sklo  
211,00 Kč
Vít Syrový - Jak ochraňovat čistotu duše
Vít Syrový - Jak ochraňovat čistotu duše
Chceme-li být zdrávi, nepostačí jen dodržovat zásady správné výživy a užívat kvalitní prostředky denní péče o pozemské tělo. Mimo to bychom se měli snažit zamezovat i působení dalších škodlivých vlivů, jež působí na naši duši.   Řádná hygiena a udržování čistoty jsou nezbytné nejen u pozemského těla, ale i v duševní oblasti! Proto bychom měli vést v patrnosti nepříznivý vliv různých myšlenkových či emociálních proudů, jakož i dalších po staletí kumulovaných nepatřičných forem. Jak se ale vyhnout těmto běžně neviditelným nástrahám a nebezpečím? To se dovíte právě v tomto novém průvodci tajemnými zákoutími duše, který objasňuje četné souvislosti, jež se cíleně utajovaly. Nabízí rovněž netradiční pohled na příčiny psychických problémů, jejichž epidemii prožíváme. Zamýšleli jste se někdy nad tím, proč stále narůstá počet nepříčetných i agresivních činů? A proč tento stav nedokážou napravit studovaní vědci ani mocní této Země? Buď nechtějí, nebo neví jak. Náš moderní svět se totiž dostal do hluboké vnitřní krize. Vždyť se tak dlouho potlačovaly určité součásti naší osobnosti! Též se zamlžovalo vědění o běžně neviditelných úrovních. Proto se dnes tyto oblasti bouřlivě ozývají a chtějí se uplatnit. Aby nás toto nezaskočilo, měli bychom mít dostatečné znalosti, a to nejen o duševních dějích, ale je třeba chápat i duchovní zákonitosti. V tomto ohledu může přispět právě tato publikace. Dovíte se v ní také, jak předcházet mnoha postižením – od autismu až po schizofrenii. Kromě toho jsou v ní uvedeny rozličné přirozené prostředky, jež mohou při těchto stavech napomoci ke zlepšení.   219 stran, brožovaná vazba
252,00 Kč
Vít Syrový - Tajemství kosmetiky
Vít Syrový - Tajemství kosmetiky
Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou kosmetikou … Praktická příručka zákazníka, který chce vědět, jak kosmetické a další prostředky denní péče působí na tělo, duši a okolní přírodu. V prvé řadě má čtenáři pomoci orientovat se v poněkud tajemných označeních použitých přísad, uváděných na obalech běžné kosmetiky. Rozsáhlé tabulky, které tvoří součást této knihy, seznamují s více než 1470 kosmetickými ingrediencemi. Jsou v nich uvedeny potenciální přínosy či rizika každé z nich pro zdraví i životní prostředí a zároveň i jejich číselné hodnocení. Autor poskytuje návod, jak se vyhnout škodlivým sloučeninám a zbytečným zdravotním rizikům, vyplývajícím z užívání nekvalitní kosmetiky. Naznačuje nejen to, čím nahradit nevhodné kosmetické produkty, ale zaměřuje se i na mycí a čisticí prostředky. Kniha zahrnuje rovněž stručný přehled nejužívanějších druhů kosmetiky, možné přírodní alternativy, tabulky rostlinných olejů s jejich účinky a další zajímavé tipy.   O AUTOROVI Vít Syrový se narodil roku 1964 v Praze. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Kromě toho absolvoval postgraduální stipendijní pobyt v Rakousku na Zemědělské univerzitě ve Vídni. Také v současnosti se věnuje rozvoji svých vědomostí a rozšiřování obzoru poznání. Pracoval v potravinářském výzkumu, ve výrobě i obchodu, což mu přineslo praktické zkušenosti. Jelikož má odlišné názory na prozatím převažující praktiky všech těchto oborů, vydal se na soukromou dráhu. V současnosti působí jako nezávislý odborný poradce zdravého životního stylu, ponejvíce v oblasti dietetických konzultací, výživových doporučení a dalších s tím souvisejících oblastí. Mimo jiné provádí testování nepostradatelných látek, základních elementů, toxinů atd. Vhodnými úpravami životosprávy se snaží nejen harmonizovat organismus, ale docílit i potřebných změn ve složení krve. Nejvíce známý je svou publikační činností v oblasti zdravé výživy. Pořádá domácí i zahraniční veřejné přednášky, školení a odborné kurzy pro vysoké a střední školy, mateřské kluby či další zařízení. Jeho přístup k životosprávě a zdravé výživě se však zásadně odlišuje od striktních a neodborných systémů, které se u nás mnohdy rozšiřují. Vít Syrový totiž vychází z přírodních zákonitostí, z nichž vyvozuje, co vše má příznivý vliv na tělesné, duševní i duchovní zdraví.   206 stran, brožovaná vazba
329,00 Kč
Vít Syrový - Tajemství krve I
Vít Syrový - Tajemství krve I
Nový pohled na výživu a její vliv na duchovní vývoj člověka. Co všechno působí na vlastnosti a funkce naší krve?   Krev je již po tisíciletí považována za „zázračnou tekutinu“ a byla proto spojována s mnohými rituály, pověrami apod. Můžeme pozorovat, jak již i malé dítě tuší její drahocennost, neboť většinou s hrůzou hledí na každou kapku krve, která z něj odchází. Základní příčina, proč jí lidé připisují tak veliký význam, je skutečnost, že bez této tekutiny prokazatelně není možný život v našem hmotném těle. Jak je důležitá, můžeme sledovat při krvácení. Dojde-li ke větším ztrátám krve, člověk upadá nejprve do bezvědomí. Po překročení určité hranice se postupně uvolňuje spojení mezi tělem a duší, což znamená smrt fyzického těla. Je-li ale včas dodáno transfúzí potřebné množství krve, lze tento proces ještě zvrátit. Aby krev mohla dokonale plnit všechny své funkce, musí mít potřebné a pro daného člověka odpovídající složení...   O AUTOROVI Vít Syrový se narodil roku 1964 v Praze. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Kromě toho absolvoval postgraduální stipendijní pobyt v Rakousku na Zemědělské univerzitě ve Vídni. Také v současnosti se věnuje rozvoji svých vědomostí a rozšiřování obzoru poznání. Pracoval v potravinářském výzkumu, ve výrobě i obchodu, což mu přineslo praktické zkušenosti. Jelikož má odlišné názory na prozatím převažující praktiky všech těchto oborů, vydal se na soukromou dráhu. V současnosti působí jako nezávislý odborný poradce zdravého životního stylu, ponejvíce v oblasti dietetických konzultací, výživových doporučení a dalších s tím souvisejících oblastí. Mimo jiné provádí testování nepostradatelných látek, základních elementů, toxinů atd. Vhodnými úpravami životosprávy se snaží nejen harmonizovat organismus, ale docílit i potřebných změn ve složení krve. Nejvíce známý je svou publikační činností v oblasti zdravé výživy. Pořádá domácí i zahraniční veřejné přednášky, školení a odborné kurzy pro vysoké a střední školy, mateřské kluby či další zařízení. Jeho přístup k životosprávě a zdravé výživě se však zásadně odlišuje od striktních a neodborných systémů, které se u nás mnohdy rozšiřují. Vít Syrový totiž vychází z přírodních zákonitostí, z nichž vyvozuje, co vše má příznivý vliv na tělesné, duševní i duchovní zdraví.   194 stran, brožovaná vazba
204,00 Kč
Vít Syrový - Tajemství krve II
Vít Syrový - Tajemství krve II
Nový pohled na výživu a její vliv na duchovní vývoj člověka. Co všechno působí na vlastnosti a funkce naší krve? Druhé navazující a rozšiřující vydání.   Tato kniha navazuje na předchozí publikaci Tajemství krve I., dále rozšiřuje a doplňuje údaje z této knihy. Kromě toho přináší i nové poznatky o krevních skupinách a druzích krve, o jejich spojitostech s druhem výživy a působení dalších faktorů. Zdůrazňuje výrazný vliv stupně duchovního vývoje, a to nejen na různé vlastnosti krve, ale i na zdravotní stav organismu.   O AUTOROVI Vít Syrový se narodil roku 1964 v Praze. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Kromě toho absolvoval postgraduální stipendijní pobyt v Rakousku na Zemědělské univerzitě ve Vídni. Také v současnosti se věnuje rozvoji svých vědomostí a rozšiřování obzoru poznání. Pracoval v potravinářském výzkumu, ve výrobě i obchodu, což mu přineslo praktické zkušenosti. Jelikož má odlišné názory na prozatím převažující praktiky všech těchto oborů, vydal se na soukromou dráhu. V současnosti působí jako nezávislý odborný poradce zdravého životního stylu, ponejvíce v oblasti dietetických konzultací, výživových doporučení a dalších s tím souvisejících oblastí. Mimo jiné provádí testování nepostradatelných látek, základních elementů, toxinů atd. Vhodnými úpravami životosprávy se snaží nejen harmonizovat organismus, ale docílit i potřebných změn ve složení krve. Nejvíce známý je svou publikační činností v oblasti zdravé výživy. Pořádá domácí i zahraniční veřejné přednášky, školení a odborné kurzy pro vysoké a střední školy, mateřské kluby či další zařízení. Jeho přístup k životosprávě a zdravé výživě se však zásadně odlišuje od striktních a neodborných systémů, které se u nás mnohdy rozšiřují. Vít Syrový totiž vychází z přírodních zákonitostí, z nichž vyvozuje, co vše má příznivý vliv na tělesné, duševní i duchovní zdraví.   175 stran, brožovaná vazba
188,00 Kč
Vít Syrový - Tajemství výrobců potravin
Vít Syrový - Tajemství výrobců potravin
Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou stravou … Čtvrté rozšířené vydání s doplněním o kosmetice.   Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? Moderní „civilizovaná“ strava musí být v prvé řadě upravena co nejvýhodněji pro trh. Jinými slovy musí být co nejchutnější, nejvzhlednější, nejtrvanlivější a mít všechna ostatní NEJ, pouze však z hlediska trhu. Tímto se však nejen významně snižuje biologická hodnota stravy, ale také se zhoršuje její výsledné působení na naše zdraví.   Jak se ale ve všech těch „éčkách“, konzervantech a dochucovadlech má spotřebitel orientovat? Autor této knihy Vás nebude přesvědčovat, že máte jíst vše jen syrové či zakazovat nákup v supermarketu. Upozorní Vás však na nebezpečí, jež při nákupu potravin číhají na neznalého konzumenta. Seznámí Vás s tím, jaké přídatné i další látky se užívají při potravinářské výrobě, kterým „éčkám“ je třeba se nejvíce vyhýbat a také Vám ukáže cestu, jak můžete minimalizovat rizika příjmu běžně užívaných škodlivin.   Jste-li vy, či někdo z vašich blízkých alergici, věnujte přídatným látkám i zpracování potravin nejvyšší pozornost! Seznamte se s novými metodami léčení a stanovení kritických potravin při těchto onemocněních.   O AUTOROVI Vít Syrový se narodil roku 1964 v Praze. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Kromě toho absolvoval postgraduální stipendijní pobyt v Rakousku na Zemědělské univerzitě ve Vídni. Také v současnosti se věnuje rozvoji svých vědomostí a rozšiřování obzoru poznání. Pracoval v potravinářském výzkumu, ve výrobě i obchodu, což mu přineslo praktické zkušenosti. Jelikož má odlišné názory na prozatím převažující praktiky všech těchto oborů, vydal se na soukromou dráhu. V současnosti působí jako nezávislý odborný poradce zdravého životního stylu, ponejvíce v oblasti dietetických konzultací, výživových doporučení a dalších s tím souvisejících oblastí. Mimo jiné provádí testování nepostradatelných látek, základních elementů, toxinů atd. Vhodnými úpravami životosprávy se snaží nejen harmonizovat organismus, ale docílit i potřebných změn ve složení krve. Nejvíce známý je svou publikační činností v oblasti zdravé výživy. Pořádá domácí i zahraniční veřejné přednášky, školení a odborné kurzy pro vysoké a střední školy, mateřské kluby či další zařízení. Jeho přístup k životosprávě a zdravé výživě se však zásadně odlišuje od striktních a neodborných systémů, které se u nás mnohdy rozšiřují. Vít Syrový totiž vychází z přírodních zákonitostí, z nichž vyvozuje, co vše má příznivý vliv na tělesné, duševní i duchovní zdraví.   127 stran, brožovaná vazba + navíc zcela zdarma exkluzivní „TAHÁK DO KAPSY“ pro vaše nákupy obsahující seznam přídatných látek v potravinách (tzv. „éčka“), které jsou rozděleny podle svých účinků na naše zdraví.
109,00 Kč
Vločky jáhlové 250g BIO Zdraví z přírody
Vločky jáhlové 250g BIO Zdraví z přírody
Jahelné vločky slouží k přípravě výborných a výživných kaší, mohou se použít na zahuštění polévek, přidat do müsli, smíchat s jogurtem atp. Jejich výhodou je snadná stravitelnost a rychlost přípravy. SLOŽENÍ: Vločky jáhlové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.   VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g VÝROBKU: Energetická hodnota: 1 540 kJ/364 kcal; tuky: 4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 69 g; z toho cukry: 4 g; bílkoviny: 11 g; sůl: 0,008 g.   SKLADOVÁNÍ: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.   OBSAH: 250 g
35,00 Kč
Vločky ječné 250g Zdraví z přírody
Vločky ječné 250g Zdraví z přírody
Ječné vločky jsou větší než jiné vločky a také lépe drží svůj tvar. Mají neutrální příjemnou chuť. Chutnat vám budou v polévce, pečivu, uděláte z nich i pomazánku nebo drobenku. VYUŽITÍ: polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte krutonky - vločky smíchejte se semínky, kořením a olejem, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C, hodí se do polévky i salátu knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami pečivo - nahraďte jednu čtvrtinu mouky vločkami placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví drobenka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte Ječné vločky se připravují ze zrna, které je nasáklé, uvařené a slisované. Ječné vločky velmi dobře drží tvar, dokonce nejlépe ze všech vloček. Nejsou tedy zcela vhodné pro přípravu kaše. Oproti ostatním vločkám mají také větší rozměr. Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem. SLOŽENÍ: Vločky JEČNÉ ALERGENY: Lepek NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.   VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100g VÝROBKU: Energetická hodnota: 1 412 kJ/334 kcal; tuky: 2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 63 g; z toho cukry: 3 g; bílkoviny: 11 g; sůl: 0,045 g; vláknina: 0,0g.   SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu a temnu.   OBSAH: 250 g
24,00 Kč
Vločky pohankové 500g Zdraví z přírody
Vločky pohankové 500g Zdraví z přírody
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.   Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.   V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.   TIPY NA RECEPTY A POUŽITÍ:   Kaše – vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem – pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte   Krémové polévky – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte – s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou   Pečivo – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami   Smoothie – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...   Karbanátky, burgery, sekaná – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě   Lívance – nahraďte 1/4 mouky vločkami   Pomazánky – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)   Sušenky – nahraďte 1/4 mouky vločkami   Granola – vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C   Drobenka – rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje   Nepečené cukroví – rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu   Pečené cukroví – Pohankové tartaletky s kešu krémem recept je popsán v jarních Dobrotách 2016 na straně 15   SLOŽENÍ: Vločky pohankové. Může obsahovat stopy lepku.   NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.   VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g VÝROBKU: Energetická hodnota: 1 530 kJ/361 kcal; tuky: 3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 71 g; z toho cukry: 2 g; bílkoviny: 12 g; sůl: 0,003 g.   SKLADOVÁNÍ: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.   OBSAH: 500 g
59,00 Kč
Vločky rýžové 250g BIO Zdraví z přírody
Vločky rýžové 250g BIO Zdraví z přírody
Rýžové vločky se vyrábějí z celozrnné rýže. Rýžové vločky mají neutrální chuť, příjemnou rýžovou vůni a výraznou tvrdost. Pro lepší chuť je nutné je povařit. Dobře drží tvar i po uvaření. Vychutnejte si je v biokvalitě. Jsou přirozeně bezlepkové a vyrobené z celozrnné rýže.   POUŽITÍ: polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte kaše - z rýžových vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout SLOŽENÍ: Vločky rýžové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství   NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.   VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g VÝROBKU: Energetická hodnota: 1 484 kJ/350 kcal; tuky: 2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 74 g; z toho cukry: 2 g; bílkoviny: 8 g; sůl: 0,025 g.   SKLADOVÁNÍ: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.   OBSAH: 250 g
41,00 Kč
Vločky špaldové 250g Zdraví z přírody
Vločky špaldové 250g Zdraví z přírody
Špaldové vločky i po uvaření dobře drží svůj tvar a nijak se nerozváří. Využijte je na přípravu snídaňových kaší, granoly, drobenky…   Pšenice špalda je poměrně málo šlechtěná odrůda, která se pěstuje takřka výhradně v ekologickém zemědělství. Dobře se pro něj totiž hodí, je odolná vůči plevelům a celkově je oproti pšenici méně náročná na podmínky prostředí.   TIPY NA RECEPTY A POUŽITÍ:   Kaše – vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem – pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte   Krémové polévky – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte – s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou   Pečivo – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami   Smoothie – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...   Placičky, burgery, sekaná – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě   Lívance – nahraďte 1/4 mouky vločkami   Pomazánky – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)   Sušenky – nahraďte 1/4 mouky vločkami   Granola – vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C   Drobenka – rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje   Nepečené cukroví – rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu   SLOŽENÍ: Vločky ŠPALDOVÉ   NÁVOD K PŘÍPRAVĚ: Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.   VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g VÝROBKU: Energetická hodnota: 1 530 kJ/362 kcal; tuky: 1,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; sacharidy: 68 g; z toho cukry: 6,5 g; bílkoviny: 14 g; sůl: 0,5 g; vláknina: 10 g.   ALERGENY: Lepek   SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu a temnu.   OBSAH: 250 g
26,00 Kč
Vodopád z modré laguny 100 tablet TCM Herbs
Vodopád z modré laguny 100 tablet TCM Herbs
Minimální trvanlivost: 1.9.2025 (1 ks skladem) Bylinná směs vytvořená podle tradiční čínské medicíny - doplněk stravY SLOŽENÍ: Jitrocel asijský (semeno) / Che qian zi Karbinec (nať) / Ze lan Korkovník amurský (kůra) / Kravinec polní (semeno) / Wang bu liu xing Smetánka mongolská (nať) / Pu gong ying Všehoj papírodárný (dužina) / Tong cao Ambroň tajvanská (plod) / Lulu tong Čepelnatka japonská  (řasa) / Kun bu Jantar (prášek) / Kapradina červená (list) / Shi wei Kapraď proutovitá (výhonek) / Jin sha Kokotice (semeno) / Tu si zi Kozinec blanitý (kořen) / Huang qi Sladké ucho (nať) / Mikrokrystalická celulóza 1% Každá šarže bylinných tablet a nápojů je testována v akreditované laboratoři Phytax Laboratory ve švýcarském Schlierenu a to na identifikaci bylin, dále na těžké kovy (rtuť, kadmium, olovo, arsen a měď), baktérie (E.coli, Salmonely, celkový počet baktérií), plísně, kvasinky a aflatoxiny. Všechny bylinné tablety a nápoje naší firmy TCM Herbs mají jako jediné v ČR každou šarži bylin navíc testovanou mimo jiné i na 460 druhů pesticidů (4 skupiny), neboť pesticidy se dnes stávají celosvětovým problémem, obzvláště u produktů z tzv. Třetího světa. Často se stává, že zákazníci v domnění, že užívají bylinné preparáty, jsou naopak "zanášeni" dalšími nežádoucími "chemikáliemi". Byliny v našich tabletách nejsou ionizovány a bylinné tablety neobsahují žádné chemické a konzervační látky (jako jediná pojivová látka je používaná přírodní mikrokrystalická celulóza v obsahu do 1%) ani lepek a kyselinu aristolochovou.   Z výše zmíněného vyplývá, že bylinné tablety a nápoje TCM Herbs patří z hlediska kvantity (koncentrace bylin ve směsi je 5 x vyšší, tzn. že 1 gram bylinných tablet odpovídá 5 gramům syrových bylin) a kvality (naprosto bezprecedentní testování a to každé šarže) k tomu nejlepšímu, co si dnes můžeme v oblasti čínské medicíny a přírodní medicíny vůbec, představit a dopřát! UPOZORNĚNÍ: Není určeno pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučení denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Uchovejte mimo dosah dětí! SKLADování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 stupňů v uzavřeném obalu.   Dávkování: 3x denně 4 tablety, děti od 3 let 3x denně 2 tablety. Tablety by se měly užívat nejlépe 15 minut před jídlem nebo 30 minut po jídle.   Obsah: 100 tablet / 30 g (obsah bylin v tabletách je v maximální možné koncentraci 1:5) Čínský název: QIAN LIE SHU LE WAN Doba odeslání do 3 dnů  
320,00 Kč
Volnost svobodného poutníka 100 tablet TCM Herbs
Volnost svobodného poutníka 100 tablet TCM Herbs
Bylinná směs vytvořená podle tradiční čínské medicíny - doplněk stravY SLOŽENÍ: Pornatka kokosová (dřeň, koř.) / Fu ling Bodlák velkoúborový (oddenek) / Bai zhu Děhel čínský (kořen) / (Angelica) Dang gui Pivoňka čínská (bělokvětá) (kořen) / bai shao Prorostlík čínský (kořen) / Chua hu Zázvor (oddenek) / Sheng jiang Lékořice lysá (kořen) / Gan cao   Mikrokrystalická celulóza 1% Každá šarže bylinných tablet a nápojů je testována v akreditované laboratoři Phytax Laboratory ve švýcarském Schlierenu a to na identifikaci bylin, dále na těžké kovy (rtuť, kadmium, olovo, arsen a měď), baktérie (E.coli, Salmonely, celkový počet baktérií), plísně, kvasinky a aflatoxiny. Všechny bylinné tablety a nápoje naší firmy TCM Herbs mají jako jediné v ČR každou šarži bylin navíc testovanou mimo jiné i na 460 druhů pesticidů (4 skupiny), neboť pesticidy se dnes stávají celosvětovým problémem, obzvláště u produktů z tzv. Třetího světa. Často se stává, že zákazníci v domnění, že užívají bylinné preparáty, jsou naopak "zanášeni" dalšími nežádoucími "chemikáliemi". Byliny v našich tabletách nejsou ionizovány a bylinné tablety neobsahují žádné chemické a konzervační látky (jako jediná pojivová látka je používaná přírodní mikrokrystalická celulóza v obsahu do 1%) ani lepek a kyselinu aristolochovou.   Z výše zmíněného vyplývá, že bylinné tablety a nápoje TCM Herbs patří z hlediska kvantity (koncentrace bylin ve směsi je 5 x vyšší, tzn. že 1 gram bylinných tablet odpovídá 5 gramům syrových bylin) a kvality (naprosto bezprecedentní testování a to každé šarže) k tomu nejlepšímu, co si dnes můžeme v oblasti čínské medicíny a přírodní medicíny vůbec, představit a dopřát! UPOZORNĚNÍ: Není určeno pro děti do 3 let. Nepřekračujte doporučení denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Uchovejte mimo dosah dětí! Nevhodné pro těhotné ženy. SKLADování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 stupňů v uzavřeném obalu.   Dávkování: 3x denně 4 tablety, děti od 3 let 3x denně 2 tablety. Tablety by se měly užívat nejlépe 15 minut před jídlem nebo 30 minut po jídle.   Obsah: 100 tablet / 30 g (obsah bylin v tabletách je v maximální možné koncentraci 1:5)   Obsah: 100 tablet / 30 g Čínský název: XIAO YAO WAN Doba odeslání do 3 dnů  
350,00 Kč
Vrbovka malokvětá kapky 50ml Grešík
Vrbovka malokvětá kapky 50ml Grešík
Doplněk stravy Vrbovka má příznivý vliv na činnost prostaty a močových cest. DÁVKOVÁNÍ: 2 × 20 kapek denně mezi jídly či nalačno, nejlépe do sklenky vody SLOŽENÍ: 10% výtažek z natě vrbovky malokvěté ve 40% lihu   UPOZORNĚNÍ: Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není určeno k používání jako náhrada pestré stravy. Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Uchovejte mimo dosah dětí. Nevystavovat přímému slunci. Případný zákal není na závadu.   Bylinné kapky jsou vyrobeny z kvalitních bylin a velejemného lihu. Vyznačují se vysokou koncentrací účinných látek.   BALENÍ: 50 ml
91,00 Kč
Zobrazuji 581-600 z 628 nabídek
  • <
  • ...
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • >
© 2025 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies