Růžové šumivé víno vyrobené z hroznů vinné révy odrůdy 75% Pinot Noir z vinice ,,Les Bonnes Hottes"" v Ay a 25% Chardonnay z Grand Cru vinic Le Mesnil, Avize, Cramant, Oger vypěstovaných na vinicích francouzské vinařské oblasti Champagne - suché - extra brut
Saignée metoda (smíchání hroznu pinotu i chardonnay už v lisu), macerace slupek 14 – 20 hod., 6-9 měsíců v sudu, 48 měsíců na kalech v láhvi, dosage 5g/l
Rodinu Doyard v Champagne se dá vystopovat až do roku 1677. 12 generací pěstovali révu a hrozny prodávali věhlasným šampaňským domům. Hrozny do prestižních cuvée velkým domům prodávají i dnes, ale poslední 4 generace vyrábějí i svá.
První Champagne vyrobil roku 1927 Maurice Doyard, v té době prezident pěstitelů révy v Champagne a spoluzakladatel CIVC. Dnes v práci svého pradědečka pokračuje mladý Guillaume Doyard, bratranec Marie a Benoita Doyardových z Champagne André Jacquart.
Opečovávají celkem 10 ha vinic Cote des Blancs ( Vertus, Le Mesnil, Oger, Avize a Cramant) s Chardonnay a jednu 1 ha vinici ,,Les Bonnes Hottes'' osázenou odrůdou Pinot Noir v Ay. Všechny vinice jsou obhospodařovány organicky, bez používání
chemických postřiků a umělých hnojiv. Pro vlastní produkci Guillaume používá pouze šťávu z prvního, mimořádně šetrného lisování z cca 50% svých nejlepších hroznů, zbytek prodává. Více než polovina produkce je vinifikována v dubových sudech různého stáří, zbytek fermentuje a
následně se uchovává v nerezových tancích. Krátce před skončením fermentace se odeberou ,,unavené"" kvasinky a nahradí se čerstvými, ušlechtilými. Díky tomuto kroku a nízké teplotě primární fermentace trvá mimořádně dlouho. Na kalech je víno jak v tancích, tak sudech
minimálně 10 měsíců, až do lahvování. Všechna vína vyzrávají v láhvi minimálně 4 roky a mají zhruba o 1/5 menší tlak v láhvi, než je běžné u šampaňských vín, což má za následek delikátní, jemnější perlení. Jejich pravá hodnota se však ukáže až po mnohaletém zrání ve sklepě.