• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Italské víno

Internetový obchod italskevino.eu nabízí široký sortiment bílých i červených italských vín. Dále nabízí kvalitní olivové oleje za velmi příznivé ceny.
Červené víno Settesoli Merlot IGT
Červené víno Settesoli Merlot IGT
Réva: 100 % Merlot (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsou položeny 200-250 m.n.m., s hustotou osazení 3800- 4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně v první polovině srpna.Výroba: Fermentace trvá 8-10 dní, macerace probíhá za teploty 22-25°C v nerezových tancích, kde víno také dozrává a v dubnu je stáčeno do lahví.
125,00 Kč
Červené víno Settesoli Nero d´Avola IGT
Červené víno Settesoli Nero d´Avola IGT
Réva: 100 % Nero d´Avola (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsoupoloženy 200-250 m.n.m., s hustotou osazení 3800- 4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně v první polovině září.Výroba: Fermentace trvá 8-10 dní, macerace probíhá za teploty 22-25°C v nerezovýchtancích, kde víno také dozrává a v březnu je stáčeno do lahví.
125,00 Kč
Červené víno Settesoli Syrah IGT
Červené víno Settesoli Syrah IGT
100 % Syrah (červené)Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsou položeny 200-250 m.n.m., s hustotou osazení 3800- 4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně na začátku září.Výroba: Fermentace trvá 15 dni, macerace probíhá za kontrolované teploty 15-18°C v nerezových tancích, kde víno také dozrává a na přelomu ledna a února je stáčeno do lahví. Archivace: 2 roky.
125,00 Kč
Červené víno Vignaioli Capoccia Rosso
Červené víno Vignaioli Capoccia Rosso
Capoccia je výrazné rubínové barvy, sladké a příjemné vůně charakteristické svěžími, vinnými a ovocnými tóny se stopou švestky, borůvek a ostružin, na pozadí vůně koření. Chuť je výrazná, suchá, středně strukturovaná, správně jemná, dobře vyvážená svěžími tóny a jemnými taniny. Má příjemně dlouho dochuť a skvěle čistý charakter.Réva: 85 % Ciliegiolo, 15 % Alicante (červené).Obsah alkoholu: 12,5 % vol.Vinařská oblast: Vinice se nachází v srdci Toskánska, v přímořské nížině zvané Maremma, nedaleko obce Morellino di Scansano. Půda je zde bohatá na živiny díky nánosům bahna. Vinice se nachází ve výšce 300 m.n.m. a jsou osázeny přibližně 10 – 15 let starými keři pěstovanými metodou Guyot, s hustotou osázení 3 – 4 000 keřů/ha.
211,00 Kč
Červené víno Vignaioli Scantianum Toscano
Červené víno Vignaioli Scantianum Toscano
Výrazné rubínové barvy, s ovocnou vůní připomínající borůvky a švestky. Chuť je dobré struktury s vynikajícím vyvážením mezi taniny, svěžestí a jemností. Velmi příjemné víno plné harmonie, s dlouhou perzistencí připomínající tóny jeho vůně.Réva: 70 % Sangiovese, 30 % jiné odrůdy (červené).Vinařská oblast: Vinice se nachází v srdci Toskánska, v okolí obce Morellino di Scansano.Obsah alkoholu: 12,5 % vol.Výroba a zrání: Pochází převážně z révy odrůdy Sangiovese s menšími podíly odrůd Alicante, Ciliegiolo, Colorino a Malvasia Nera. Vinifikace probíhá v ocelových nádržích. Celková produkce 60 000 lahví.Kombinace: Je vynikající s předkrmy z různých salámů, s prvními chody na základě omáček s masem nebo s hlavními chody z masa.
168,00 Kč
Červené víno Villa Cafaggio Chianti Classico
Červené víno Villa Cafaggio Chianti Classico
Vinná odrůda: 100% Sangiovese Toscano.Vinice: Staré panské sídlo Villa Cafaggio vlastní 40 ha vinic, na kterých se z 85% pěstuje Sangiovese. Villa Cafaggio se nachází 400 metrů nad hladinou moře v Conca d'Oro di Panzano v Chianti, oblast s příznivým mikroklimatem pro pěstování vinné révy v srdci Chianti Classico.Sběr: révové hrozny jsou sbírány ručně, počátkem října jsou pečlivě tříděny.Příprava vína: hrozny jsou odzrněny a jemně vylisovány. Do moštu jsou přidávány vybrané kvasinky, kvasný proces je prováděn v nerezových kádích o teplotě nepřesahující 30°C.Během kvasného procesu se provádí časté míchání a tím dochází k optimální extrakci barvy a polyfenolů. Před stáčením zůstává víno ve styku se slupkami po dobu 10 - 15 dnů.Zrání: po malolaktické fermentaci víno zraje, po dobu cca 12 měsíců, v sudech ze slavonského dubu o různém objemu (6.500 a 3.000 litrů), tradičně používanýchk přípravě kvalitního Chianti Classico.Obsah alkoholu: 13%.Poznámky vinaře: Chianti Classico Villa Cafaggio má intenzivní třešňově červenou barvu. Výrazná vůně ovoce s nitkou koření, v ústech zůstává dlouhotrvající,vynikající a výrazná chuť. Jedná se o lahodné víno, které lze podávat k různým druhům pokrmů.
353,00 Kč
Červené víno Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva
Červené víno Villa Cafaggio Chianti Classico Riserva
Vinná odrůda: 100% Sangiovese ToscanoVinice: Staré panské sídlo Villa Cafaggio vlastní 40 vinic, na kterých se z 85% pěstuje Sangiovese.Systém výsadby vinné révy, určené k výrobě Chianti Classico Riserva je 2,5 m na 0,80, odpovídající 5.000 keřům vinné révy na 1 ha, výroba je pečlivě kontrolována, množství nikdy nepřesahuje 1,2 kg na jeden keř vinné révy. Toto slouží k získání hroznů s vynikající koncentrací.Sběr: révové hrozny jsou sbírány ručně, počátkem října jsou pečlivě tříděny.Příprava vína: hrozny jsou odzrněny a jemně vylisovány. Do moštu jsou přidávány kvasinky,kvasný proces je prováděn v nerezových kádích o teplotě nepřesahující 30°C. Na počátku kvasného procesu se provádí odlehčování „délestage“, zatímco probíhá časté míchání v pokročilé fázi kvasného procesu až do jeho úplného konce. Před stáčením zůstává víno ve styku se slupkami po dobu 15-20 dnů. Toto umožňuje optimální extrakci barvy a polyfenolů.Malolaktická fermentace se provádí ihned po alkoholovém kvašení.Zrání: víno zraje po dobu 18 měsíců v sudech z francouzského dubu. Jakmile je stočeno do lahví, nechá se, před jeho expedicí na trh, uležet po dobu 5 - 6 měsíců.Obsah alkoholu: 14%Výroba: celková roční výroba nepřesahuje 50.000 lahví.Poznámky vinaře: Chianti Classico Riserva se vyznačuje rubínově červenou barvou, přecházející do granátové. Převažuje vůně zralého ovoce a černé borůvky s rozvláčnou, koncentrovanoua výraznou příchutí zralé třešně a je výborně doplněna sladkými tříslovinami.
526,00 Kč
Červené víno Villalta Amarone della Valpolicella Classico
Červené víno Villalta Amarone della Valpolicella Classico
Amarone má výraznou rubínově červenou barvu a velice intenzivní vůni, je velmi výrazné a chuťově bohaté, se známkou sušeného ovoce a třešní, lehce nasládlé, komplexní a vytrvalé chuti.Réva: Corvina, Molinara, Rondinella, Rossignola a další původní odrůdy (červené).Vinařská oblast: Réva pochází z vinice „I Comunali“ ve Fumane, nedaleko obce Valpolicella (Veneto).Sklizeň: Začátek října.Výroba: Hrozny se po sklizni nechávají zhruba po dobu 3-4 měsíců uležet, čímž značně ubudou na váze, Zpracovány jsou pak koncem února. Tradiční postup spočívá v co největším kontaktu moštu se slupkami, proto kvašení probíhá ve speciálně pro Amarone vyrobených nádržích, které zajišťují maximální kontakt slupek s moštem a tím je dosaženo optimálního vyloučení barviv a tříslovin ze slupek.
782,00 Kč
Červené víno Villalta Valpolicella Ripasso
Červené víno Villalta Valpolicella Ripasso
Villalta Valpolicella Ripasso je vyráběno unikátní metodou Ripasso, kdy víno prochází rifermentací s napůl suchými zbytky vína použitého k výrobě slavného Amarone.Výsledkem je jedinečné, zralé a koncentrované víno, jemné a elegantní, s vůní hořké čokolády a pražených ořechů, které víno získalo zráním v dubových sudech. Ripasso má výraznou rubínově červenou barvu. Je vynikající k pečeným červeným masům, zvěřině, k dušeným masům a chuťově výrazným zralým sýrům.Odrůdy, z nichž je toto víno vyrobeno, 80% Corvina a 20% Rondinella, jsou původními italskými odrůdami, typickými pro oblast Valpolicella. Vinice jsou položeny v kopcích nedaleko vesnic San Pietro a Negrar, v Benátském kraji na severu Itálie.
254,00 Kč
Červené víno Vinosia Neromora
Červené víno Vinosia Neromora
Zrání v listopadu určuje jedinečný charakter vína, jelikož chladné klima je ideální pro zachování jeho svěžesti a výrazného aroma, intenzita barvy je zvýrazněna také díky zrání v dubových sudech.Réva: 100 % AglianicoVinařská oblast: Irpinia, Campi Taurasini (Kampánie), kopcovitý terén s vulkanickou půdou, rovinatá území s jílovito-vápenatou půdou v oblasti Taurasini, s výnosem 7 tun/ha.Sběr: Konec srpna a začátek září, výběr hroznů na vinici, ruční sběr.Výroba: Macerace po dobu přibližně 12 dní, kvašení částečně pomocí autochtonních kvasinek, jablečno-mléčné kvašení probíhá výlučně ve francouzském dubu, zrání probíhá 6 měsíců v sudech z francouzského dřeva.
232,00 Kč
Červené víno Vinosia Primitivo Orus
Červené víno Vinosia Primitivo Orus
Vinosia Primitivo ma temnou červeno-fialovou barvu, ve vůni připomíná tmavé ovoce, švestky, sladké koření a jemné tóny kouře. Vůně je velmi robustní, připomíná červené plody, čokoládu a taniny, bez jasných hranic. Závěr je středně silný, s lehkým dotekem sladkého.Réva: 100 % Primitivo (červené).Obsah alkoholu: 13,5 % vol.Vinařská oblast: Vinice jsou položeny v okolí obce Salento v Kampánii. Sklizeň: Hrozny jsou sbírány ručně v polovině září.Výroba: Hrozny se přibližně 7 dní macerují. Kvašení je částečně podpořeno autochtonními kvasinkami. Jablečno-mléčné kvašení kompletní.
213,00 Kč
Červené víno Virtuoso Primitivo
Červené víno Virtuoso Primitivo
Réva: 100 % Primitivo (červené). Vinice se nacházejí v kraji Apulie, v oblastech Avetrana a Sava. Tyto dvě oblasti mají velmi odlišné mikroklima a půdu,proto má réva rozdílné vlastnosti. Průměrná délka života keřů je 35 let, pěstoványjsou tradičním způsobem „ve stromcích“ s přísně omezeným výnosem cca 50 hl/ha.Sklizeň: Hrozny jsou sbírány ručně na začátku září.Výroba: Hrozny pocházející ze dvou různých oblastí jsou zpracovány odděleně.Nejprve jsou odzrněny ale nelisovány. Mošt z Avetrany kvasí za pomoci přírodníchkvasinek, do moštu ze Savy jsou přidány kvasinky šlechtěné. Kvašení u obou trvápřibližně 8 dní a probíhá za teploty 28°C. Po ukončení kvašení jsou obě vína stočenado sudů barrique z amerického dubu, kde probíhá jablečno-mléčné kvašení. Do vínaze Savy jsou přidány bakterie šlechtěné, kvašení vína z Avetrany probíhá za pomocipouze přírodních bakterií.Obsah alkoholu: 14 % vol.Poznámka: Toto víno nabízí výbornou a intenzivní směs vůní lesních plodů a koření.Na patře je bohaté a tělnaté, s příjemnou a koncentrovanou chutí zralé višně,vyrovnanou měkkými a kulatými tříslovinami.
295,00 Kč
Červené víno Virtuoso Syrah IGT
Červené víno Virtuoso Syrah IGT
Réva: 100 % Syrah (červené).Vinařská oblast: Vybrané vinice ve zvláště úrodné vinařské oblasti na jihozápadě Sicílie, v okolí města Sciacca. Ačkoli jsou vinice blízko moře, jsou chráněné před horkým větrem. Hustota osazení je 4-5 tis. keřů/ha.Sklizeň: Hrozny jsou sbírány ručně na začátku září. Výroba: Hrozny jsou odzrněny, ale nelisovány. Mošt kvasí při teplotě 28°C po dobupřibližně osmi dnů za pomoci šlěchtěných kvasinek. Po ukončení kvašení jsou přidánybakterie a nastává jablečno-mléčné kvašení. Část vína je pak stočena do francouzskýchsudů barrique z francouského a amerického dubu kde dozrává po dobu 10-12 měsíců.Zbytek vína dozrává v betonových nádobách, což zaručuje uchování charakteristickýchovocných tónú třešně, maliny a černého rybízu.Obsah alkoholu: 13,5 % vol.Poznámka: Virtuoso Syrah má intenzivní granátovou barvu, výraznou vůni s nádechemostružin a vanilky a nabízí svůdnou chuť černého rybízu s náznaky maliny a hořkéčokolády.
295,00 Kč
Šumivé víno Cesarini Sforza Tridentum Trento
Šumivé víno Cesarini Sforza Tridentum Trento
Réva: 80 % Chardonnay, 20 % Pinot Nero (bílé). Oblast: Víno je pěstováno v tradičních oblastech Masi di Pressano a Valle di Cembra, na vinicích orientovaných západním směrem, ve výšce 350-650 m.n.m. (Trentino). Výroba: Hrozny jsou na kvasinkách po dobu 36-48 měsíců, postup výroby na klasický způsob. Kombinace: Dokonale se hodí jako aperitiv, na volný čas ale také ke všem pokrmům. Cesarini Sforza Tridentum vyniká svojí elegantní vůní, na patře je velmi příjemně suché, vyvážené a plné chuti.
373,00 Kč
Šumivé víno Cornaro Prosecco Frizzante Treviso
Šumivé víno Cornaro Prosecco Frizzante Treviso
Réva: 100 % Glera-Prosecco (bílé). Obsah alkoholu: 11 % vol. Vinařská oblast: Vinice Cantina Montelliana jsou rozprostřeny okolo města Treviso v Benátském kraji. Výroba a zrání: Prosecco je výráběno na bílý způsob. Po jemném lisování následuje přírodní fermentace v autoklávu. Cornaro Prosecco je jemně perlivé víno s příjemnou vůní polního kvítí. Díky své harmonické a vyvážené chuti se hodí k jakékoliv příležitosti. Doporučujeme Vám ho vyzkoušet jako součást míchaného nápoje jménem Spritz
196,00 Kč
Šumivé víno Mazzolada Malvasia Dolce
Šumivé víno Mazzolada Malvasia Dolce
Réva : 100 % Malvasia aromatica (bílé). Obsah alkoholu: 11 % vol. Vinařská oblast: Lison-Pramaggiore, Východní Benátsko. Půda rovinatá, složená z vápence a jílu. Hustota 3100 tis. keřů/Ha. Způsob střihu „Sylvoz“. Výroba: Na bílo, hrozny se ihned jemně lisují a oddělí se mošt od slupek, ten je pak udržován při teplotě 1-2°C. Následuje řízená fermentace za pomoci vybraných přírodních kvasinek v autoklávu 40 dní při teplotě 15-16° C. Jemná perlivost je zajištěna metodou Charmat.Kombinace: Vynikající jako dezertní víno, podáváno při teplotě 6-8° C v úzkých pohárech na dlouhé stopce. Slabě žluté, slámové barvy. Vůně je jemná a intenzivní s náznaky citrusů, tropického ovoce, bílých květin a tóny šalvěje. Lehce aromatická, harmonická a nasládlá chuť s náznaky medu připomíná všechny čichové vjemy.
261,00 Kč
Šumivé víno Mazzolada Prosecco di Conegliano Valdobbiadene DOC extra dry
Šumivé víno Mazzolada Prosecco di Conegliano Valdobbiadene DOC extra dry
Réva : 100 % Prosecco (bílé).Výroba: Hrozny se lisují pod tlakem 0,6 atm s maximálním výtěžkem 70 %, k oddělení kalného moštu. Po 12 h se při teplotě +5°C oddělí čirý mošt od sedliny.Následuje řízená fermentace za pomoci vybraných přírodních kvasinek a při teplotě16° C. Jemná perlivost je zajištěna metodou Charmat.Obsah alkoholu: 11 % vol.Poznámka: Slabě žluté, slámové barvy. Ve vůni je cítit náznak květin a příjemné aroma zelených jablek, s lehce aromatickou, harmonickou chutí, zvýrazněnou jemnou, ale vytrvalou perlivostí.Kombinace: Výborné jako aperitiv, k předkrmům a lehkým pokrmům.
322,00 Kč
Šumivé víno Mazzolada Prosecco DOC extra dry
Šumivé víno Mazzolada Prosecco DOC extra dry
Réva: 100 % Glera/Prosecco (bílé). Vinařská oblast: Lison-Pramaggiore, východní Benátsko. Výroba: Vinifikace na bílý způsob. Jemným lisováním jsou ihned odstraněny slupky. Fermentace probíhá za teploty 15 – 16 °C se šlechtěnými kvasinkami. Jemná perlivost je zajištěna metodou Charmat, kdy víno fermentuje po dobu 30 dnů v autoklávu se šlechtěnými kvasinkami za teploty 15°C.Obsah alkoholu: 11 % Vol. Slabě žluté, slámové barvy, s lehce aromatickou vůní s květinovými tóny. Jemná, ale vytrvalá perlivost zvýrazňuje jeho dobře vyváženou chuť.
252,00 Kč
Šumivé víno Mazzolada Rosé Brioso IGT (růžové)
Šumivé víno Mazzolada Rosé Brioso IGT (růžové)
Réva: Merlot (červené).Vinařská oblast: Půda rovinatá, složená z vápence a jílu. Hustota 3000 tis. keřů/ha.Způsob střihu „Casarsa“ se čtyřmi volnými výhonky.Výroba: Průměrná teplota při sběru 24 °C. Hrozny jsou sbírány z 40 % ručně a ze60 % mechanicky, modelem Braud 65 (jemný sběr). Celkový výnos byl 126 hl, cožodpovídá 84 hl/ha. Nejprve je víno ponecháno krátce macerovat k dosažení žádanéhozbarvení, poté je jemně lisováno a podchlazeno na 5°C, aby se po 24 hodináchoddělil kalný mošt. Následuje řízená fermentace za pomoci vybraných přírodníchkvasinek. Poté je víno několikrát přefiltrováno a stočeno do nerezových tanků, kdepak několik měsíců zraje.Poznámka: Mazzolada Rosé Brioso slabě růžové barvy s fialovými odlesky, výrazné,ovocné vůně. Jeho příjemná perlivost, zbytek po fermentaci, se skvěle doplňuje sesvěží, sametovou chutí se stopou mandle.Kombinace: Perfektní víno na volný čas, jako aperitiv nebo s tučnějšími it. předkrmy.
186,00 Kč
Zobrazuji 41-59 z 59 nabídek
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
© 2023 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies