• Home
  • Potraviny a nápoje
  • Přidat eshop
  • Administrovat zboží
  • Jak hledat ?
Dobrá-koupě.cz - katalog zboží

Italské víno

Internetový obchod italskevino.eu nabízí široký sortiment bílých i červených italských vín. Dále nabízí kvalitní olivové oleje za velmi příznivé ceny.
Bílé víno Vinosia Fiano d´Avellino
Bílé víno Vinosia Fiano d´Avellino
Toto bílé víno je charakterizováno vulkanickou půdou bohatou na minerály, které mu dodávají jedinečnou, elegantní a výraznou chuť a aroma.Réva: 100 % Fiano d´AvellinoVinařská oblast: Kopcovitý terén s vulkanickou, úrodnou půdou v okolí obce Avellino (Kampánie), s výnosem 8 tun/ha.Sběr: Začátek října, výběr hroznů na vinici, ruční sběr.Výroba: Po jemném ručním sběru následuje lisování celých hroznů, oddělení čirého moštu od sedliny za nízké teploty, dále kvašení částečně pomocí autochtonních kvasinek, nakonec probíhá kompletní jablečno-mléčné kvašení.
282,00 Kč
Bílé víno Vinosia Greco di Tufo
Bílé víno Vinosia Greco di Tufo
Tento druh révy byl do Itálie dovezen řeckými osadníky přibližně v VII. st. př.n.l., kdy byla pěstována na svazích Vesuvu. V minulosti byla pro své silné aroma zaměňována s italským Rieslingem. Dnes je jedním z nejosobitějších italských místních odrůd, nejen pro své výrazné aroma a minerální tóny.Réva: 100 % Greco di Tufo (bílé).Vinařská oblast: Vinice jsou položeny na severo-východě vesnic Tufo, Chianche a Altavilla Irpinia v Kampánii. Místní vápenatá půda dává vínu jedinečnou vůni a komplexnost.Výroba a zrání: Réva je ručně sbírána na konci října, následně je jemně lisována. Mošt je ponechán za studena stát, k oddělení kalu. Kvašení probíhá častečně, za pomocí autochtonních kvasinek. Jablečno-mléčné kvašení probíhá částečně.
282,00 Kč
Červené víno Antario Barbera d´Asti Superiore
Červené víno Antario Barbera d´Asti Superiore
Réva: 100 % Barbera (červené).Vinařská oblast: Víno je pěstováno na čtyřech vinicích ve třech nejlepších oblastech Barbery. Jsou to vinice Sant´ Urbano a Bricco Meglio v Terzo d´Acqui a Vignetidi Costa Mezzana v Aglianu (Piemonte).Sklizeň: Hrozny jsou sbírány ručně na přelomu září a října.Výroba: Barbera je díky vysoké kyselosti velmi náročná na pěstování a proto jerozhodujícím faktorem sběr co nejzralejších hroznů, aby víno bylo co nejvyváženější. Po jemném lisování se velmi pečlivě kontroluje teplota fermentace (teplota cca 28°C,nepřekračující 30°C), aby nedošlo ke vzniku nežádoucích hořkých taninů. Víno zrajev tradičních dřevěných sudech po dobu dvou let.Obsah alkoholu: 13,5 % vol.Poznámka: Velmi vyvážené a složité víno tmavé rubínové barvy, ovocné vůně nabízejícípříjemnou, plnou chuť s náznakem višně.Kombinace: Skvělé ke všem masům, zvěřině a zralým sýrům.
192,00 Kč
Červené víno Antario Barolo DOCG
Červené víno Antario Barolo DOCG
Antario Barolo je velkolepé víno s velmi silným charakterem, vyznačujícím se intenzivní kořeněnou vůní s nádechem lesního ovoce, výraznou a harmonickou chutí švestek a koření s dlouhou perzistencí a jemnou dochutí.Réva: 100 % Nebbiolo (červené).Vinařská oblast: Réva Pochází ze třech vinic: Sobrino a Sarmassa, oblast Serralunga d´Alba, a vinice Oberto v oblasti Monforte (Piemonte).Sklizeň: Hrozny jsou velice pečlivě ručně sbírány v druhé polovině října.Výroba: Ihned po sběru jsou hrozny lisovány. Fermentace se uskutečňuje za pomoci přirozených kvasinek a během tohoto přírodního procesu teplota nepřesáhne 30°C. Jablečno-mléčné kvašení probíhá za pomoci přírodních kvasinek. Po fermentaci je víno šest měsíců v nerezových tancích a poté dozrává minimálně dva roky v tradičních sudech.
546,00 Kč
Červené víno Fontella Chianti DOCG
Červené víno Fontella Chianti DOCG
Rubínově červené víno s typickou vůní Chianti. Měkké, středně tělnaté, s přetrvávající dochutí.Réva: Tradiční odrůdy Sangiovese a Canaiolo (červené).Vinařská oblast: Vybrané vinice z oblasti Chianti DOCG (Toscana).Sklizeň: V průběhu Října.Výroba: Hrozny jsou odzrněny a jemně lisovány, kvašení pak probíhá společně se slupkami po dobu 8-10 dní za teploty okolo 25°C. Víno zraje tři měsíce v sudech ze slavonského dubu.Obsah alkoholu: 13 % vol.Kombinace: Vhodné ke všem pokrmům (starší ročníky především ke zvěřině, zvláště k divočákovi).
182,00 Kč
Červené víno La Borgata Montepulciano D`Abruzzo DOC
Červené víno La Borgata Montepulciano D`Abruzzo DOC
Réva: 100 % Montepulciano (červené).Vinařská oblast: Typické kopcovité vinice v regionu Abruzzo.Výroba: Polovina vína zraje 12 měsíců v amerických a francouzských dubových sudech, druhá polovina vína zraje stejnou dobu v nerezových tancích.Obsah alkoholu: 13 %.Poznámka: Temně švestkově červené víno intenzivní vůně. V ústech se rozvíjí komplexní chuť zralého ovoce s bohatou strukturou, kterou doplňují dokonale vyvážené tóny koření a tmavých třešní.Kombinace: Vhodné ke všem pokrmům z tmavého masa (svíčková s černými lanýži nebo grilované maso).
156,00 Kč
Červené víno La Borgata Primitivo di Puglia DOC
Červené víno La Borgata Primitivo di Puglia DOC
Primitivo má temnou, sytě červenou barvu a vůní připomíná tmavé bobulové ovoce a lesní plody. Chuť je jemná a zralá, s atraktivním kořeněným charakterem a dlouhou sametovou dochutí. Réva: 100 % primitivo (červené).Obsah alkoholu: 13,5 % volKombinace: Jedná se o vynikající, moderní víno, vhodné nejen ke všem pokrmům z tmavého masa, ale i jako víno na volný čas.
156,00 Kč
Červené víno La-Vis Ritratti Pinot Nero
Červené víno La-Vis Ritratti Pinot Nero
Pinot Nero Ritratti má barvu zralého granátového jablka, ve vůni jsou cítit malé červené plody ovoce, koření a vanilka, později jsou cítit železité a bylinné tóny. V ústech je živé a lákavě vybízející se stopou višně v alkoholu. Výrazný, vyvážený charakter, zajímavě slaná dochuť.Réva: Pinot nero (červené).Vinařská oblast: Vinice jsou položeny na nejslunečnějších kopcích Pressano, Meano a Giovo, často výše položených, se výraznými denními teplotními rozdíly, orientované směrem na západ, 400-500 m.n.m.(Trentino-Alto Adige). Sklizeň: Na přelomu září a října.Výroba: Réva je pěstována systémem guyot a ve špalíru, stáří keřů mezi 15-20 lety, s hustotou 6 tis. keřů/ha, s výnosem 50-60 hl/ha a 45 tis lahví za sklizeň. Mošt zraje 12 měsíců v dubových sudech Barriques, následně víno zraje 6 měsíců v lahvi.
324,00 Kč
Červené víno Mandrarossa Bonera IGT
Červené víno Mandrarossa Bonera IGT
Réva: 50 % Nero d´Avola, 50 % Cabernet (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinicejsou položeny 200-250 m.n.m., s hustotou osazení 3800-4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně na přelomu srpna a září.Výroba: Fermentace probíhá za řízené teploty po dobu 8-10 dní, macerace probíhá za stále kontrolované teploty 22-25°C v nerezových tancích, kde víno také dozrává(Cabernet 6 měsíců v sudech barrique) a v dubnu je stáčeno do lahví.Archivace: 8-10 let, nejlépe 4 roky.Obsah alkoholu: 13,5 % vol.Poznámka: Mandrarossa Bonera je rubínové barvy s purpurovými odlesky, výrazné kořeněné vůně se stopami vůně dřeva, v ústech perfektní struktury a perzistence s výraznými a sladkými taniny.Kombinace: Skvělé k tmavým a pečeným světlým masům.
261,00 Kč
Červené víno Mandrarossa Cartagho IGT
Červené víno Mandrarossa Cartagho IGT
Réva: 100 % Nero d´Avola (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsoupoloženy 280-350 m.n.m., s hustotou osazení 4000-4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně.Výroba: Macerace probíhá za stále kontrolované teploty 22-25°C v nerezovíchtancích po dobu 10-12 dní, se 2-3 delestážemi. Po stočení přichází na řadu jemnélisování k oddělení posledních zbytků od moštu Následně víno zraje přibližně12 měsíců v sudechbarrique z fr. dřeva (Allier).Obsah alkoholu: 14,1 % vol.Kombinace: Výborné k tmavým a pečeným světlým masům.
421,00 Kč
Červené víno Mandrarossa CavadiSerpe
Červené víno Mandrarossa CavadiSerpe
Cavadiserpe má intenzivní rudou barvu sicilských západů slunce. Ve vůni je cítit červené ovoce, švestky a slívy, a stopy bylin a koření, tymiánu a lékořice. Chuť je bohatě strukturovaná, výrazná a harmonická, s výborným spojením taninů vína a dřeva.Réva: Alicante Bouschet 60 %, Merot 40 % (červené).Vinařská oblast: Víno je pěstováno na stejnojmenné vinici v obci Menfi na jihu Sicílie. Vinice je položena v nadmořské výšce mezi 150 – 250 m.n.m., orientována jižním směrem. Hustota osázení je 4 – 4,5 tisíce keřů/Ha.Výroba: Hrozny macerují 8 – 10 dní za teploty 25 °C. Následuje zrání v sudech Barrique po dobu 6 měsíců, poté ještě 3 měsíce v lahvi. Kombinace: Skvěle se hodí například k obalovaným jehněčím kotletkám a pečeným bramborám na rozmarýnu.
421,00 Kč
Červené víno Mandrarossa Nero d´Avola IGT
Červené víno Mandrarossa Nero d´Avola IGT
Réva: 100 % Nero d´Avola (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsoupoloženy 200-250 m.n.m., s hustotou osazení 3800-4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně na začátku září.Výroba: Fermentace probíhá za řízené teploty po dobu 8-10 dní, macerace probíhá za stále kontrolované teploty 22-25°C v nerezových tancích, kde víno také dozrává a v únoru je stáčeno do lahví.Archivace: 5 let, nejlépe 3 roky.Obsah alkoholu: 13,5 % vol.Poznámka: Nero d´Avola Mandrarossa je živé, výrazné rubínové barvy, svěží vůněa jemné, teplé chuti s hedvábnými a sladkými taniny.Kombinace: Skvělé k tmavým a pečeným světlým masům.
213,00 Kč
Červené víno Mandrarossa Syrah IGT
Červené víno Mandrarossa Syrah IGT
Réva: 100 % Syrah (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsou položeny 200-250 m.n.m., s hustotou osazení 3800-4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně přibližně v polovině srpna.Výroba: Fermentace probíhá za řízené teploty po dobu 8-10 dní, macerace probíhá za stále kontrolované teploty 22-25°C v nerezových tancích. Víno je v dubnu stáčeno do lahví, kde dozrává 3 měsíce při teplotě 18°C.Archivace: 5 let, nejlépe 3 roky.Obsah alkoholu: 13,5 % vol.Poznámka: Syrah Mandrarossa je rubínové barvy s purpurovými odlesky, výrazné kořeněné vůně se stopami vůně dřeva, v ústech perfektní struktury a perzistence s výraznými a sladkými taniny.Kombinace: Skvělé k tmavým a pečeným světlým masům.
213,00 Kč
Červené víno Mandrarossa Timperosse
Červené víno Mandrarossa Timperosse
Mandrarossa Timperosse je tmavě rudé barvy s fialovými odlesky. Vůně je výrazná a elegantní, díky vůni červeného ovoce, jako třešní, granátového jablka a čerstvé švestky. Chuť je svěže kyselá, suchá a velmi jemná díky kulatým taninům.Réva: 50 % Syrah, 50 % Petit Verdot (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsou položeny 100-250 m.n.m., s hustotou osazení 4000-4500 keřů/ha, orientovány jsou jižním směrem.Sklizeň: Réva je sbírána ručně na přelomu srpna a září.Výroba: Fermentace probíhá za řízené teploty po dobu 8-10 dní, macerace probíhá za stále kontrolované teploty 22-25°C v nerezových tancích, kde víno také dozrává po dobu 3 měsíců, poté 4 měsíce v lahvi.
368,00 Kč
Červené víno Mazzolada Cabernet Franc DOC
Červené víno Mazzolada Cabernet Franc DOC
Réva: Cabernet Franc (červené).Vinařská oblast: Vinice se nacházejí nedaleko obce Portogruaro v Benátské provincii. Půda rovinatá, složená z vápence a jílu. Hustota 2,2 tis. keřů/ha.Způsob střihu „Casarsa“ se třemi volnými výhonky.Výroba: Průměrná teplota při sběru 25, 23 °C. Hrozny jsou sbírány z 35 % ručně aze 65 % mechanicky, modelem Braud 65 (jemný sběr). Celkový výnos byl 1,290 hl,což odpovídá 101,5 hl/ha. Následuje řízená fermentace za pomoci vybraných přírodních kvasinek, při teplotě 28-30°C, po dobu 9 dní a jakmile je dosaženo správné barvy, je víno jemně lisováno. Poté je víno několikrát přefiltrováno a stočeno do nerezových tanků, kde pak několik měsíců zraje.Poznámka: Mazzolada Cabernet Franc je výrazné, rubínové barvy, s elegantní, plnou,ovocnou chutí skvělé perzistence, charakteristickou svými bylinnými tóny, jasně zřetelnými také v jeho vůni.Kombinace: Skvěle se hodí ke zvěřině, pečeným tmavým a grilovaným masům všech druhů.
192,00 Kč
Červené víno Mazzolada Raboso IGT
Červené víno Mazzolada Raboso IGT
Přirozeně perlivé víno výrazně červené, až temně fialové barvy. Vůně je svěží, ovocná, vinná a jedinečná. Chuť je jemná, příjemně nakyslá, s výtečnou rovnováhou mezi zbytkovými cukry a kyselostí.Réva: 100 % Raboso Veronese (červené).Vinařská oblast: Lison-Pramaggiore, východní Benátsko.Kombinace: Raboso je výborné jako součást míchaných nápojů, ale také s těstovinami a mladšími salámy.
192,00 Kč
Červené víno Mazzolada Refosco dal Peduncolo
Červené víno Mazzolada Refosco dal Peduncolo
Refosco dal Peduncolo Rosso je rubínové barvy s fialovými odlesky, silné a výrazné vůně, se stopami divoké ostružiny. Chuť je plná, silná, suchá, s jemnými taniny.Réva: Refosco dal Peduncolo Rosso (červené).Vinařská oblast: Vinice se nacházejí nedaleko obce Portogruaro v Benátské provincii. Půda rovinatá, složená z vápence a jílu. Hustota 1,765 tis. keřů/ha. Způsob střihu „Casarsa“ se čtyřmi volnými výhonky.Výroba: Průměrná teplota při sběru 22 °C. Hrozny jsou sbírány z 35 % ručně a ze 65 % mechanicky. Následuje řízená fermentace za pomoci vybraných přírodních kvasinek, při teplotě 28-30°C, po dobu 9 dní a jakmile je dosaženo správné barvy, je víno jemně lisováno. Poté je víno několikrát přefiltrováno a stočeno do nerezových tanků, kde pak několik měsíců zraje.Kombinace: Perfektní k tučnějším masům, omáčkám, pečeným masům a zvěřině.
192,00 Kč
Červené víno Poggio Morino Morellino di Scansano
Červené víno Poggio Morino Morellino di Scansano
Morellino di Scansano je víno rubínově červené barvy s granátovými odlesky, svěží vůně s tóny fialky a zralého červeného ovoce. V ústech je příjemně aromatické, lahodné a dobře vyvážené chuti.Réva: Sangiovese a Syrah (červené).Vinařská oblast: Víno pochází z oblasti Preselle, Colline di Scansano. Vinice jsou položeny 60-110 m.n.m. a mají hustotu osázení 5,7 tis. keřů/ha. (Toscana).Kombinace: Hodí se především k tmavým masům, zralým sýrům a tučnějším salámům.
247,00 Kč
Červené víno Poggio Morino Morellino di Scansano Riserva
Červené víno Poggio Morino Morellino di Scansano Riserva
Morellino di Scansano je víno rubínově červené barvy s granátovými odlesky, svěží vůně s tóny fialky a zralého červeného ovoce. V ústech je příjemně aromatické, lahodné a dobře vyvážené chuti.Réva: Sangiovese a Syrah (červené).Vinařská oblast: Víno pochází z oblasti Preselle, Colline di Scansano. Vinice jsou položeny 60-110 m.n.m. a mají hustotu osázení 5,7 tis. keřů/ha. (Toscana).Kombinace: Hodí se především k tmavým masům, zralým sýrům a tučnějším salámům.
347,00 Kč
Červené víno Settesoli Cabernet Sauvignon IGT
Červené víno Settesoli Cabernet Sauvignon IGT
Réva: 100 % Cabernet Sauvignon (červené).Vinařská oblast: Réva je pěstována na vinicích v oblasti Menfi na Sicílii. Vinice jsou položeny 200-250 m.n.m., s hustotou osazení 3800-4200 keřů/ha.Sklizeň: Réva je sbírána ručně na přelomu srpna a září.Výroba: Fermentace probíhá za řízené teploty po dobu 8-10 dní, macerace probíhá za stále kontrolované teploty 22-25°C v nerezových tancích, kde víno také dozrává a v dubnu je stáčeno do lahví.Archivace: 5 let, nejlépe 3 roky.Obsah alkoholu: 13,5 % vol.Poznámka: Settesoli Cabernet Sauvignon je velmi intenzivní purpurové barvy,výrazné vůně se skvěle vyváženým charakterem odrůdy a kořeněnou vůní dřeva, v ústech perfektní struktury a perzistence s výraznými a sladkými taniny.Kombinace: Skvělé k tmavým a pečeným světlým masům.
125,00 Kč
Zobrazuji 21-40 z 59 nabídek
  • <
  • 1
  • 2
  • 3
  • >
© 2023 - Provozuje společnost Pelikán Systems s.r.o. - Nově přidané - Ikonky - Kontakt - Slovenská verze - Nastavení cookies